مشهد-رئیس دانشگاه فردوسی مشهد از برگزاری سمینار بین‌المللی مدیریت خشکسالی و کنترل بیابان‌زایی برای نخستین مرتبه در مشهد خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد کافی ظهر سه‌شنبه در نشست خبری کارگاه آموزشی بین المللی مدیریت خشکسالی و کنترل بیان زایی که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد اظهار کرد:از آن‌جایی‌که در سال ۲۰۱۷ مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شده، به برقراری فعالیت‌های بین المللی، فرا سازمانی، شهری و استانی نیاز جدی احساس می‌شود.

وی افزود: دانشگاه‌ها موظف هستند فراتر از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی پیش روند و در تمامی عرصه‌هایی که نیازمند بررسی است، فعالیت‌های مثمر ثمری را انجام دهند.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی بین المللی مدیریت خشکسالی و کنترل بیان زایی تصریح کرد: کارگاه کنترل خشکسالی در نظر دارد دو مقوله بیابان‌زایی و خشکسالی را که بر اثر تغییر اقلیم و افزایش گازهای گلخانه‌ای باعث افزایش دما و تغییر الگوی بارندگی شده و به تولیدات زراعی و ثروت ملی و مزارع خسارت وارد کرده است را مورد بررسی قرار دهد.

وی ادامه داد: علت به وجود آمدن و افزایش معضلاتی مانند حاشیه نشینی این است که روستاها به دلیل خشک شدن قنات‌ها و ریزگردها از سکنه خالی شده‌اند که باید به این دو به صورت جد پرداخته شود.

کافی ادامه داد: باید با برنامه‌ریزی و ارائه راهکارها بتوانیم در شرایط خشک فرآورده‌های دامی و زراعی تولید کنیم و با مدیریت صحیح مانع از کاهش تولیدات زراعی شویم.

وی با تاکید به اینکه‌ دانشگاه فردوسی مشهد به خاطر اهمیت این موضوع و حول این محور، برنامه‌هایی را در دستور کار قرار داده است گفت: همکار ما در ابن حوره، مرکز علم و فناوری کشورهای جنبش عدم تعهد که حدود ۱۲۰ کشور عضو دارد که ایران نیز در دوره ای ریاست این جنبش را بر عهده داشته است.

 رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه این سمینار از اول تا سوم خرداد در مشهد برگزار می‌شود گفت: در این سمینار نمایندگان کشورها گزارش خود را ارائه داده و ۶سخنران نیز  به ارائه مطالب خود خواهند پرداخت.

کافی  تصریح کرد: همچنین قرار است شرکت کنندگان در این سمینار از مرکز تحقیقاتی علمی کشاورزی نیشابور بازدید کرده و داده‌های علمی این سمینار نیز به صورت کتابی تدوین خواهد شد.