به گزارش خبرنگار مهر، محمد محمدپور ظهر امروز در نشست مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی که با موضوع تبیین عملکرد این اداره برگزار شد، اظهار داشت: اعتقاد داریم فرهنگ یک اساس است و اگر توسعه ما اساسی و از پایه نباشد، با آسیبهایی مواجه خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: اگر در تمامی عرصههای سیاسی، آموزشی، اقتصادی و... کشور فرهنگ مبنا قرار بگیرد، توسعه پایدار و تامینکننده منافع ملی به وجود خواهد آمد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نمایشگاه کتاب تبریز را بزرگترین اتفاق فرهنگی منطقه در سال گذشته دانست و گفت: نمایشگاه کتاب تبریز در سال گذشته با ۸۰۰هزار بازدیدکننده از مهمترین عملکردهای ما در حوزه فرهنگ بود.
وی با بیان اینکه به اهداف تعیینشده اداره فرهنگ و ارشاد در سال گذشته رسیدیم تصریح کرد: با در نظر گرفتن عنصر خلاقیت، اثرگذاری فرهنگ و هنر، امیدواریم در آینده نیز با درک عمق اهمیت این حوزه، در توسعه استان با برنامههای متنوع بتوانیم تاثیرگذار باشیم.
وی در ادامه تاکید کرد: دولت تدبیر و امید یکسری برنامهها در حوزه فرهنگ و هنر در سراسر کشور برنامه ریزی کرده بود و بر اجرای دقیق آن در اقصی نقاط کشور تاکید داشت که نمود آنها را میتوان در هدفهای ۹گانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دید.
محمدپور تشریح کرد: تقویت توان و اقتدار فرهنگی، استقرار گفتمان فرهنگی در ابعاد توسعه که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز هست، صیانت از هویت ملی و دینی، کمک به ارتقای سطح فرهنگ عمومی، تقویت نهادهای صنفی و تشکلهای مدنی فرهنگی و هنری و... از جمله تاکیدات و اهداف کلان دولت در حوزه فرهنگ و هنر است.
وی با یادآوری اینکه در چندسال اخیر در تمامی شاخصهای فرهنگی و هنری رشد داشتیم اضافه کرد: دولت با این دیدگاه که حضور نخبگان فرهنگی و هنری در عرصههای مختلف موجب ماندگاری توسعه در کشور میشود، اقداماتی از جمله تقویت انجمنها، رفع مشکلات مادی و معنوی اهالی فرهنگ و هنر، دخیل کردن عقاید نخبگان فرهنگی و هنری در اداره کشور و... به سرانجام رسانده است.
وی درباره توسعه متوازن فرهنگ و هنر در کشور گفت: دیدگاه حاکمیت جریان فرهنگی و هنری کشور این بود که ما باید این عرصه را در ابعاد مختلف آن رشد بدهیم نه اینکه به برخی بخشها بیشتر رسیده و برخی را نیز نادیده بگیریم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اعلام کرد: تمامی برنامههایی که در سال گذشته داشتیم، توجیه داشتند و مورد توجه و استقبال مردم و اهالی فرهنگ و هنر قرار گرفتهاند.
وی خبر داد: در سال گذشته ۱۰۰۰ برنامه ریز و درشت توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی انجام گرفت که بیشتر این برنامهها به دست انجمنهای تخصصی فرهنگی و هنری به وقوع پیوستند و این موضوع بسیار مورد رضایت ماست.
وی از استقبال اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالیتهای موسسات مختلف در این حوزه خبر داد و افزود: اگر موسسهای بخواهد اقداماتی از قبیل افزایش شاخص مطالعه در استان یا از هر موسسهای که در خود توان رشد فرهنگی و هنری جامعه را ببیند، به لحاظ مادی و معنوی حمایت میکنیم.
محمدپور درباره اقدامات صورتگرفته در زمینه زبان ترکی اظهار کرد: در راستای رشد زبان ترکی بنیاد فرهنگ و هنر و ادب آذربایجان تشکیل شد که تاکنون به نقاط خوب و مثبتس هم رسیده است و در آیندهای نه چندان دور اثرات خوب آن نمایان خواهد شد.
وی درباره احیای موسیقی فاخر آذربایجانی بیان کرد: برای موسیقی «عاشیق» و «مقامی» قدمهای مهمی از جمله برگزاری جشنواره عاشیقلار و نیز تشکیل انجمن عاشیقلار برداشته شد که با استقبال کمنظیر مردم و اهالی موسیقی مواجه شد. فکر میکنم برای این نوع از موسیقی کاری بود که بسیار نیاز بود.
وی از برگزاری اختتامیه سیزدهمین جشنواره بینالمللی کاریکاتور در روز شنبه آینده خبر داد و گفت: اختتامیه این جشنواره بینالمللی روز شنبه با حضور وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در تبریز برگزار خواهد شد. برای این جشنواره از ۴۳کشور اثر به دبیرخانه ارسال شده بود
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مردم بهترین گزینه برای تصدیگری هستند افزود: هرکجا مردم ورود کرده اند، شاهد پیشرفتهای چشمگیر و برآورده شدن نیازهای آن حوزه بوده ایم. ما نیز در زمینه فرهنگ و هنر وارد گفتگو و مذاکره با بخش خصوصی شدهایم.
وی تعدد شاکیان خبرنگاران و اصحاب رسانه را در دادگاه مطبوعات نشانهای مثبت دانست و اعلام کرد: وقتی رسانه و خبرنگار به رسالت اصلی خود عمل میکند، باید هم انتظار شاکی بودن خیلیها را داشت.