ساری- مدیر شعب بانک ملی استان مازندران گفت: ریسک اعتباری بانکهای استان ۹ درصد معادل ۲۳ هزار میلیارد تومان است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسلامیان شامگاه شنبه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی مازندران، ریسک نقدینگی را ۲۵۱ هزار میلیارد تومان برشمرد و افزود: ریسک نقدینگی یعنی نسبت منابع به مصرف ۱۱۱ درصد، ۲۶ درصد انحراف از هدف و بازار مصارف، در کارنامه شبکه بانکی استان مشاهده می‌شود

وی افزود: مجموع مطالبات غیرجاری، ۱۵ بانک، ۲۳ هزار میلیارد و به‌عبارتی، ریسک اعتباری بانک ها ۹ درصد است، که بیانگر همراهی سیستم بانکی استان برای استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود در استان در راستای سیاست‌های دولت بوده است.

وی اعلام کرد: در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی و سیاست اعتباری بانک مرکزی، اجرای دستورالعمل تامین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط و بنگاه‌های متوقف یا فعال زیر ظرفیت، یکی از مسئولیت‌های خطیری بود که به دوش نظام بانکی استان گذاشته شده بود که هدف آن افزایش تولیدات داخلی و اشتغال‌زایی بوده است.

اسلامیان با بیان اینکه اعطای تسهیلات با معرفی کارگروه رفع موانع تولید در سال گذشته و باتوجه به ثبت‌نام‌های صورت گرفته در سامانه بهین‌یاب بوده، افزود: بنگاه‌هایی که موفق به تآمین اعتبار شدند یک هزار ۹۳ بنگاه با میزان تسهیلات پرداختی بالغ بر ۴ هزار ۸۳۰ میلیارد بوده یعنی ۱۰۴ درصد از سهیمه ابلاغی تخصیص داده شده است.

وی اعلام کرد: در بخش صنعت، به ۳۴۵ بنگاه مبلغ ۲ هزار ۷۰۹ میلیارد تومان و در بخش کشاورزی، به ۷۴۸ واحد مبلغ ۲ هزار ۱۲۴ میلیارد ۴۴ درصد سهم اختصاص داده شده که این مبلغ توسط ۹ بانک دولتی و نیمه‌دولتی پرداخت شده که استان مازندران رتبه اول را از لحاظ تعداد تامین مالی بنگاه‌های تولیدی و رتبه سوم، مبلغ را کسب کرده و این امر با همدلی و وحدت همه دستگاه‌ها، برنامه‌ریزی دقیق، نظارت و کنترل دقیق و تصمیم‌گیری سریع انجام شده است.

اسلامیان از جمله اقدامات بانک‌های استان، در سال ۹۵، علاوه بر معرفی کارگروه را تأمین مالی ۳هزار۹۰۷ طرح تولیدی در قالب سرمایه در گردش و ثابت به میزان ۱۱۷ میلیارد تومان برشمرد و افزود: تکمیل پروژه‌های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد توجیه‌پذیر، سرمایه ثابت برای افزایش بهره‌وری و تامین مالی برای نوسازی و بازسازی برخی از ماشین‌آلات جهت افزایش ظرفیت تولیدی و ارزش آفرینی از دیگر اقدامات بوده است.

وی اعلام کرد: یکی از مسائلی که در دوران پسابرجام برای ما بسیار حائز اهمیت بوده، بحث صدور حواله ارزی، گشایش ال. سی. و تقویت بانکداری الکترونیکی بود که خوشبختانه کارنامه خوبی را در سطح استان شاهد هستیم.