خبرگزاری مهر- گروه استان ها: استان چهارمحال و بختیاری یکی از استان های مرتفع کشور است که در جنوب غربی زاگرس قرار گرفته است. شرایط توپوگرافی خاص و قرار گرفتن در ارتفاعات و بارش های چند متری برف و بسته شدن جاده های ارتباطی از ویژگی های خاص این استان است.
بسته شدن راه ارتباطی برخی روستاها در زمستان به مدت پنج ماه هر ساله در این استان مشاهده می شود که امداد رسانی از راه زمین به این روستاها وجود ندارد.
نبود امداد هوایی در این استان مشکلات بسیاری زیادی ایجاد کرده است که مهمترین نمونه آن آتش گرفتن روستای گردشگری و پلکانی سرآقاسید در زمستان سال ۹۱ و بسته بودن راه های امداد رسانی به این استان بود.
نیاز به بالگرد امداد و نجات در این استان یک ضرورت به شمار می رود و باید زمینه برای راه اندازی سریعتر پایگاه امداد هوایی هلال احمر در این استان فراهم شود.
وعده های افتتاح پایگاه امداد و نجات هوایی چهارمحال و بختیاری
محمد فروغی مدیرعامل سابق جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری در سال گذشته اظهار داشته بود که پایگاه امداد و نجات هوایی چهارمحال و بختیاری در دهه فجر۹۵ افتتاح می شود.
گودرز امیری معاون عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری سال گذشته نیز در جمع داوطلبان جمعیت هلال احمر استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پایگاه امداد و نجات هوایی در چهارمحال و بختیاری احداث می شود، اظهار داشت: زمین برای احداث این پایگاه امداد هوایی در استان چهارمحال و بختیاری اختصاص یافته است.
وی عنوان کرد: مبلغ دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان نیز از محل اعتبارات مدیریت بحران در اختیار جمعیت هلال احمر استان قرار گرفته است تا نسبت به احداث سالن و آشیانه بالگرد اقدام کند.
مبلغ دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان نیز از محل اعتبارات مدیریت بحران در اختیار جمعیت هلال احمر استان قرار گرفته است تا نسبت به احداث سالن و آشیانه بالگرد اقدام کندمعاون عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: امیدواریم تا پایان تیرماه سال ۹۵ این پایگاه هوایی به پیشرفتی برسد که بتوان از این پایگاه هوایی استفاده کرد.
گودرز امیری بیان کرد: استان چهارمحال و بختیاری با توجه به شرایط توپوگرافی خاص و کوهستانی نیازمند یک پایگاه امداد هوایی است.
با وجود این وعده ها، اما پایگاه در دهه فجر سال گذشته افتتاح نشد .
اما احمد مرتضوی مدیرعامل جدید جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سال ۹۲ زمین پروژه پایگاه امداد هوایی اختصاص یافت و با تامین اعتبار پروژه به پیشرفت مطلوبی رسیده است.
وی با اشاره به اینکه بهره برداری نشدن از پروژه پایگاه امداد هوایی این استان چند دلیل داشته است، عنوان کرد: استان چهارمحال و بختیاری استانی کوهستانی است و نقشه های اولیه این پروژه برای یک بالگرد کوچک طراحی شده است .
تغییر نقشه در اجرای پروژه پایگاه امداد و نجات هوایی چهارمحال و بختیاری صورت گرفته است
مدیرعامل جدید جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: تغییر نقشه در اجرای این پروژه صورت گرفته است و بنا بر این شد که از بالگردهای باری و بزرگ در این استان بهره گیری شود و تمام نقشه ها در این زمینه تغییر کرد.
وی عنوان کرد: باند فرود کوچک در نظر گرفته شده بود و در حال حاضر باید به دو برابر گسترش پیدا کند.
مدیرعامل جدید جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری بیان کرد: به خاطر این اتفاقات درونی که در هلال احمر در این زمینه ایجاد شد، اعتبارات اختصاص یافته با این پروژه همخوانی نداشته است.
وی گفت: آخرین اقدام در زمینه بالگرد این بوده است که طی تمهیدات انجام شده ۱۵ روز بالگرد در استان چهارمحال و بختیاری باشد و ۱۵ روز نیز بالگرد در استان اصفهان باشد.
مرتضوی ادامه داد: در ایام عید نوروز بالگرد در استان بود و ۱۵ روز گذشته نیز بالگرد در فرودگاه شهرکرد بود که طی این مدت مشکل خاصی ایجاد نشده بود.
مدیرعامل جدید جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری بیان کرد: آشیانه و باند فرود خوب ساخته شده است و زمانی که این پروژه احداث شود، بالگرد اختصاصی استان چهارمحال و بختیاری از سوی هلال احمر به استان اختصاص می یابد.