سنندج- مدیرکل استاندارد استان کردستان گفت: در حال حاضر تعداد دفترهای ارتباط با استاندارد در این استان به ۱۲ موردرسیده است و این تعداد در سال جاری نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

منصور لهونیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به ارائه فعالیت های اداره کل استاندارد استان در حوزه های مختلف از جمله غذای حلال، امور حقوقی، دفاتر ارتباط با استاندارد در سال گذشته پرداخت و گفت: حلال به عنوان یک استاندارد جهانی، معیاریاز کیفیت غذای سالم و بهداشتی در جهان، عاملی برای توسعه مبادلات محصولات و صنایع غذایی در بین کشورها اعم از اسلامی و غیر اسلامی است.

وی رعایت استانداردهای حلال به ویژه برای واردات محصولات به کشورهای اسلامی و مصرف جوامع مسلمان در کشورهای غیر اسلامی را ضروری خواند و عنوان کرد:  یکی از رسالت های حکومت های اسلامی تدوین استانداردهای لازم در راستای توسعه این نوع از تجارت است و این مهم نیز مستلزم تدوین دستورالعمل های اختصاصی و آیین نامه های شفاف است.

وی ادامه داد: در زمینه غذای حلال سازمان ملی استاندارد ایران اقدام به تدوین استانداردهای ملی برای راهنمای عمومی، نهادهای گواهی کننده، راهنما برای نهاد تایید صلاحیت و گردشگری حلال کرده است.

مدیرکل استاندارد کردستان از دیگر اقدامات انجام شده را تهیه ۱۰ پیشنویس استانداردهای حلال در کشور ذکر کرد و افزود:  با اجرای استانداردهای حلال شاهد دستیابی به تولید غذای حلال، توسعه الزامات اقتصادی و بازرگانی و برقراری چارچوب اساسی برای قوانین و آیین نامه ها در غذای حلال خواهیم بود.

لهونیان بیان کرد: سال گذشته سه واحد تولیدی دانه بندی شن و ماسه در شهرستان مریوان، ۷ باسکول در شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران و دو واحد فیلتر در سنندج و دهگلان با دستور قضایی پلمپ شدند.

وی با اشاره به دیگر فعالیت های مرتبط با این بخش در استان کردستان اظهارداشت: علاوه بر واحدهای مذکور شهربازی سروآباد و هشت واحد از مجموعه بازی های سرپوشیده فاقد استاندارد در شهرستان مریوان هم پلمپ شد.

وی به دوره های آموزشی برگزارشده توسط این اداره کل اشاره کرد و گفت: دوره های آموزشی با عنوان آنالیز به روش کروماتوگرافی، استاندارد ملی آسانسورهای کششی، تکنیک های ارتقای بهره وری تولید و آشنایی به استاندارد در اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان برگزارشد.

مدیرکل استاندارد کردستان از ایجاد ۱۲ دفتر ارتباط با استاندارد در این استان خبرداد و عنوان کرد: در سال گذشته چهار دفتر ارتباط با استاندارد در استان ایجاد شد که با این اقدام تعداد دفتر های ارتباط با استاندارد استان به عدد ۱۲ رسید.

لهونیان با اشاره به اینکه ۸۶ پروانه  کاربرد علامت استاندارد سال گذشته در استان کردستان صادر شده است، اضافه کرد: بیشتر این پروانه ها در شهرستان های سنندج، سقز و مریوان صادر شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته ۹۰ پروانه کاربرد علامت استاندارد دراستان تمدید، ۵۱ پروانه تعلیق و ۴۲ پروانه هم  باطل شده است و با توجه به این مسائل میزان نظارت ها در این بخش نیز تشدید شده است.

وی به تعداد بازرسی از واحدهای تولیدی و خدماتی در استان کردستان اشاره کرد واظهارداشت: هزارو ۲۹۷ بازرسی از واحدهای تولیدی وهزارو ۷۵ بازرسی هم از واحدهای خدماتی سطح استان انجام شد.

مدیرکل استاندار استان کردستان آموزش و فرهنگ سازی را یکی از اولویت های اصلی در این بخش عنوان کرد و افزود: فرهنگ سازی در بین اقشار مختلف جامعه در سال گذشته و امسال به صورت جدی دنبال شده و این روند همچنان ادامه دارد.

وی حضور در مدارس و مراکز آموزش عالی را یکی از اولویت ها در حوزه فرهنگ سازی نشان استاندارد عنوان کرد و گفت: در همین راستا با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان و برای اولین بار جشنواره ای با موضوع استاندار در بین دانش آموزان برگزار شد که خوشبختانه این اقدام با استقبال خوبی از سوی جامعه هدف مواجه شد و انتظار می رود که بتوانیم در آینده نیز فعالیت های مرتبط با این بخش را به صورت جدی دنبال کنیم.

لهونیان به اهمیت فعالیت های رسانه ای در موضوع استاندارد اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تعامل مناسبی با اهالی رسانه داریم و در این زمینه نیز اقدامات خوب و قابل توجهی در استان کردستان صورت گرفته و از ظرفیت های خبرنگاران و اهالی رسانه در استان برای ترویج و فرهنگ سازی موضوع استاندارد به خوبی بهره برداری شده است.