به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، صندوق بین المللی پول (IMF) در گزارش خود از چشم انداز اقتصادی منطقه آسیا-پاسیفیک، در خصوص ۲ نگرانی عمده این نهاد در مواجهه با چالش های منطقه ای، هشدار داد.
هشدارهای IMF عبارتند از: *لزوم اتخاذ اقدام مناسب برای چاره جویی در خصوص تسریع رشد جمعیت سالخورده کشورهای آسیایی و *خطرات ناشی از تجارتی که بر اصول «پروتکشنیسم» یا همان ملی گرایی و انحصار طلبی در حوزه اقتصاد و صنایع، استوار است.
در مورد نخست، صندوق بین المللی پول از کشورهای آسیایی خواست با عبرت گرفتن از ژاپن، پیش از آنکه دیر شود چاره ای برای معضل جمعیت سالخورده خود که روز به روز بیشتر می شود، پیدا کنند.
این نهاد همچنین هشدار داد: بخش هایی از آسیا به ویژه پاسیفیک، با خطر پیر شدن پیش از آنکه ثروتمند شوند، مواجه هستند- مسئله ای که نشان از رابطه معکوس افزایش سن جمعیت و کاهش رشد اقتصادی دارد.
در این گزارش می خوانیم: حل معضل افزایش سن، چالش بزرگی برای آسیا است چرا که در بسیاری از مناطق، جمعیت کم درآمد به سرعت پیر می شوند.
اما در مورد دوم یعنی انحصار طلبی و ملی گرایی در حوزه اقتصاد که شعار این روزهای دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا است، IMF درباره شدت عدم قطعیت در خصوص آینده و همچنین خطرات ناشی از بروز تنش های ناگهانی در شرایط مالی جهان از جمله تشدید پروتکشنیسم، هشدار داد.
گفتنی است در حالیکه چشم انداز رشد اقتصادی آسیا-پاسیفیک برای سال ۲۰۱۵، رقم ۵.۳ درصد بود؛ برای ۲۰۱۸ با اختلافی ناچیز، فقط ۵.۴ درصد پیش بینی می شود.
گزارش صندوق بین المللی پول در شرایطی منتشر می شود که سیاستمداران منطقه، در حال دست و پنجه نرم کردن با چالش هایی برخاسته از انحصار طلبی اقتصادی ترامپ هستند و همزمان، با تسریع افزایش نرخ های تجاری از سوی فدرال رزرو آمریکا، بیم افزایش هزینه های سرمایه گذاری را دارند.
به گفته IMF، دشوار شدن شرایط مالی جهان، موجب نوسان ناگهانی جریان سرمایه گذاری، تجارت و تولید می شود.