به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه حجره با حضور فرهاد تیموزاده مدیر انتشارات تیمورزاده، سید عباس حسینی نیک بازرس اتحادیه ناشران و زهرا یزدی نژاد مدیر انتشارات خورشید باران از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.
تیمورزاده در ابتدای این برنامه، با اشاره به چاپ کتب جامع سلامت خانواده و کودک در این انتشارات گفت: تا کنون بیش از ۳۴۰۰ عنوان کتاب منتشر کردهایم. کمبود کتب پزشکی پیش از این کاملا محسوس بود و به همین جهت بنده به سمت چاپ این کتب سوق داده شدم.
وی، وجه تمایز صنعت و اقتصاد را موضوع اصلی مبتلابه فرهنگ دانست و افزود: در شرایط کنونی صنعت نشر فقیر است؛ چراکه عدد ناچیز گردش مالی کمتر از ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای این حوزه مطرح میشود که بخش عمده این مبلغ به کتب آموزشی ارتباط دارد.
وی در عین حال این کتب را ضد آموزشی نامید و گفت: با چالشهای عدیده درون و برون سازمانی مواجه هستیم و در بعد اقتصادی، فنی و بازاریابی و نیز مشکلات برون سازمانی گام های موثری برداشته نمیشود!
تیمورزاده با اعلام اینکه انتظار حوزه نشر از دولت یازدهم برآورده نشده، ادامه داد: نیازمند ایجاد آرامش در فضای کسب و کار بودیم و در بخشی از حوزه نشر که به وزارت ارشاد مربوط میشود، این اتفاق اجرایی شد و این عزیزان را در کنار خود دیدیم اما در سایر حوزهها به شعار بسنده شد!
در ادامه سید عباس حسینی نیک بازرس اتحادیه ناشران با اشاره به کمبود ناشران کتب حقوقی تا سالهای گذشته، گفت: انتشارات مجد اولین ناشر حقوقی بود که آغاز به فعالیت کرد و بعد از آن ۶ تا ۷ انتشارات از این تشکیلات منشعب شدهاند.
مدیر انتشارات مجد با اعلام آمار فعالیت بیش از ۱۰۰ ناشر حقوقی در حال حاضر، گفت: در سال ۹۳ به عنوان ناشر سال کشوری برگزیده شدیم و در یک سال ۱۷۰ عنوان جدید به چاپ رساندیم و سال ۹۶، حدود ۲۵۶ عنوان کتاب تخصصی حقوق منتشر و مجددا عنوان ناشر سال را کسب کردیم.
حسینی با اشاره به تشکیل پایگاه اینترنتی حقوقی در دهه ۸۰ توسط این انتشارات، گفت: این سایت همچنان بزرگ ترین سایت حقوقی کشور است و علاوه بر فروش اینترنتی کتب حقوق، اطلاعات این حوزه را به رایگان در اختیار کاربران قرار می دهد.
همچنین زهرا یزدینژاد مدیر انتشارات خورشید باران با اشاره به پیشینه فعالیت ادبی و نوشتاری خود، بیان داشت: مسئله بازرگانی صرف منجر به کمرنگ شدن بخش فرهنگی حوزه نشر می شود و جنبه اقتصادی و بازرگانی را نیز با لطمه رو به رو می سازد.
وی با بیان اینکه در این شرایط حوزه نشر ذوق خواننده را در نظر نمی گیرد، گفت: در این راستا سرمایه ناشر از بین خواهد رفت و مورد استقبال مخاطب نیز قرار نمی گیرد. اقتصاد و فرهنگ را برادرخواندههایی میدانیم که باید از یکدیگر حمایت کنند؛ اما متاسفانه فرهنگ از بعد اقتصاد و سیاست مورد بی مهری قرار میگیرد.
یزدینژاد تصریح کرد: برخی کتب از منظر فرهنگی دچار دوگانگی و چندگانگی هستند؛ پس فرهنگ یک کلیت است ولی جزئیات آن جامعه را در بر گرفته است که مورد دقت نظر قرار نمی گیرد چراکه اقتصاد بر مسائل فرهنگی مسلط شده است.