به گزاشر خبرنگار مهر، یحیی رحمتی در آئین افتتاحیه سومین جشنواره بین المللی غذای اکو-جاده ابریشم، افزود: غذا بهانه ایست برای دور هم آمدن و باهم بودن، برای ابراز محبت، غذا وجه تمایز و وجه اشتراک در میان ملت هاست. غذا راوی فرهنگ و نشانگر عمق تمدن ها است و با داشتن آنچه که از خصوصیات آن در گفته آمد جاذبه ای است گران سنگ به اندازه و وزن سایر جاذبه های گردشگری است.
وی ادامه داد: در اقتصاد گردشگری بخش اعظمی از هزینه هاحی یک سفر ، به خوراک و تجربه طعم و ذائقه ، اختصاص پیدا می کند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: جاده، بستر اصلی تجربه ی یک سفر است و جاده ابریشم ، تاریخی ترین و پهناورترین تجربه ی ملت ها ، در ارتباطات فرهنگی و اقتصادی در دنیا است و تنوع فرهنگ و ملل در پهنه جاده ابریشم، رنگین کمانی از طعم های مهربانی ایجاد کرده است.
رحمتی به اهمیت جاده ابریشم اشاره کرد و گفت: زنجان می تواند بستری برای تجربه اتصال فرهنگی کشورهای حوزه جاده ابریشم باشد.
وی با بیان اینکه جاده ابریشم نقش فرهنگی و اقتصادی در تاریخ داشته است، اظهار کرد: حضور میهمانان عضو سازمان همکاری های اقتصادی اکو و حوزه جاده ابریشم در شهر تاریخی زنجان فرصت مناسبی برای تبادل فرهنگی است.
رحمتی غذا را بهانه ای برای دورهم بودن عنوان کرد و افزود: غذا بهانه ای برای با هم بودن، ایجاد صمیمیت و ابراز محبت میان انسان ها بوده و وجه اشتراک مناسبی میان ملت های مختلف است.
دبیر جشنواره بین المللیی غذای اکو-جاده ابریشم به اهمیت اقتصاد گردشگری در دنیا اشاره کرد و یادآور شد: امروز حجم بالایی از گردش مالی در اقتصاد دنیا از بخش گردشگری است.
رحمتی با بیان اینکه تنوع فرهنگی و قومی کشورهای حوزه جاده ابریشم و اکور را بالا و غنی عنوان کرد و گفت: کشورهای مختلف این حوزه دارای تنوع بالای فرهنگی و به تبع آن تنوع بالایی از غذاها هستند که این تنوع فرهنگی می تواند مسیری برای جهانی شدن آن ایجاد کند.