اگر با مناجات شعبانیه و مفاهیم تکان­دهنده و تحول آفرین آن در سالهای گذشته بیشتر مأنوس بودیم امروز شاهد این همه بداخلاقی و حریم شکنی در صحنه انتخابات نبودیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، متن زیر یادداشت حجت الاسلام و المسلمین حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی در خصوص مناجات شعبانیه است؛

مناجات شعبانیه گوهری گرانبها ولی قدر­ناشناخته است. افسوس و صد افسوس که بازیهای رنگارنگ روزگار کمتر مجالی برای ما گذاشته که لحظاتی را فارغ از همه چیز، به خلوت انس با محبوب یگانه سر کنیم و با زمزمه این دعای کم‌نظیر جان و دل را به نور اخلاص صفا دهیم.

در این ایام که غوغای انتخابات همه چیز را تحت الشعاع خود قرار داده نباید لحظات گرانقدر ماه پر برکت شعبان و مناجات شعبانیه را به فراموشی بسپاریم. باید دانست همانگونه که انتخابات بسیار مهم وسرنوشت­ساز است استفاده از فرصت دعا و خودسازی نیز در سرنوشت دنیوی و اخروی ما تأثیر فراوان دارد.

ما اگر با مناجات شعبانیه و مفاهیم تکان­دهنده و تحول آفرین آن در سالهای گذشته بیشتر مأنوس بودیم امروز شاهد این همه بداخلاقی و حریم شکنی در صحنه انتخابات نبودیم. اگر فرازهای بلند و شکوه آفرین این مناجات را می دیدیم بالاترین مقامهای دنیوی در نظر ما بسیار پست و حقیر جلوه می­کرد همان گونه که امام موحدان علی(ع) فرمود: مقامهای دنیوی از آب بینی بز بیمار برای من کم ارزشتر است مگر آنکه در این جایگاه حقی را زنده کنم. به هر حال ماه شعبان و فرصت دعا تکرارناشدنی است و سزاوار است دقایقی را در روزهای باقی­مانده به ارتباط خصوصی با آن یگانه‌ای که پرتو جمالش منشأ عشق بی‌زوال است و امید وصالش گنجینه خیر و کمال، اختصاص دهیم.

این مناجات زیبا به­‌تازگی با خط زیبای استاد امیرخانی و استاد بنی‌رضی و با ترجمه اینجانب و به اهتمام معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده است. بر آن شدم بخشهایی از آن را همراه با شرحی کوتاه و ابیاتی از سروده هایم که تناسبی با موضوع داشته باشد در سلسله یادداشتهایی تقدیم خوانندگان گرامی کنم. به امید آنکه عنایتش در همه حال دستگیرمان باشد.

ای ناز تو روشنایی شمع نیاز 
ما عین نیازیم و تویی مظهر ناز
از درد نیاز با صبا گفتم گفت 
یک ناز از او و صد هزار از تو نیاز
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اسْمَعْ دُعَائِی إِذَا دَعَوْتُکَ وَ اسْمَعْ نِدَائِی إِذَا نَادَیْتُکَ وَ أَقْبِلْ عَلَیَّ إِذَا نَاجَیْتُکَ
در فراز اول دعا سه نکته قابل یادآوری است:

نکته اول اینکه از ویژگی های مناجات شعبانیه شروع آن با ذکر صلوات است که از خدا درخواست می­کنیم بر محمد و آل او درود و رحمت بفرستد. ما در میان دعاهای مشهور مانند دعای کمیل، ابوحمزه، سحر، عرفه، جوشن کبیر این ویژگی را نمی بینیم.

نکته دوم اینکه تقاضای دیگرمان را که شنیده شدن دعا و استجابت آن است «وَ اسْمَعْ دُعَائِی» با حرف عطف واو به جمله « صَلِّ عَلَی مُحَمَّد…» عطف نموده و همه را به هم پیوند زده و یک جمله قرار
می‌دهیم. و چون صلوات بر محمد و آل محمد دعای مستجاب است بعید می دانیم که خدای مهربان بخشی از یک درخواست را مستجاب و بخش دیگر را رد کند. بلکه به یمن وجود آن نازنینان بقیه درخواستمان نیز پذیرفته خواهد شد.

نکته سوم اینکه « ندا» با «نجوا» متفاوت است از این رو ندا را صدای بلند و نجوا را صدای آهسته معنی کرده ام:
بارالها! بر محمّد و خاندان محمّد درود بفرست، و دعای مرا بشنو آنگاه که تو را می­خوانم، و فریاد مرا بشنو آنگاه که صدایت می­کنم، و به من توجّه فرما هنگامی که با تو آهسته سخن می گویم.