به گزارش خبرنگار مهر، حسین کتولی در آئین افتتاح خانه گفتمان شهر گرگان که ظهر پنجشنبه با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی در خانه تاریخی کبیر برگزار شد، اظهار کرد: از حدود ۱۰ سال قبل با تشکیل انجمن حامیان بافت و بناهای تاریخی گرگان فعالیتهای گستردهای برای خدمت به تاریخ گرگان توسط علاقهمندان و دغدغه مندان انجام شد.
وی افزود: بعد از تشکیل دولت یازدهم و پتانسیل شرکت عمران و بهسازی ایران، اتفاقاتی خوبی در افتتاح دفتر بهسازی و احیاء بافت تاریخی گرگان، تملکات، بهسازی و مرمت انجام شد.
مدیر دفتر بهسازی و احیاء بافت تاریخی گرگان ادامه داد: در سالهای گذشته کارها پراکنده بود و زبان مشترکی بین مدیریت شهری، متخصصین و مردم در احیاء و مرمت بافت وجود نداشت.
وی از نبود زبان مشترک بهعنوان درد نام برد و اضافه کرد: با مجموعه دوستان در انجمن حامیان بناها و بافتهای تاریخی به دنبال راهی بودیم بتوانیم خارج از بدنه دولت احیاء بافت را نهادینه کنم و دفتر بهسازی و احیاء را به ثبت رسانیدم و هیئتعلمی آن را مشخص کردیم.
خانه گفتمان معماری و شهرسازی به خانه گفتمان شهری تبدیل شد
کتولی تصریح کرد: خانه گفتمان معماری و شهرسازی را به خانه گفتمان شهری گرگان تبدیل کردیم تا به موضوعات مبلمان، محیطزیست، منظر شهری، متکدیان، معضل اجتماعی و... به گفتگو بنشینیم و تشکیک مساعی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: هرچند از زمان افتتاح دفتر بهسازی و احیاء بافت تاریخی گرگان مرمت خانه تاریخی کبیر هم آغازشده و شرایط کارگاه مرمتی بدتر از کارگاه ساختمانی است و همیشه مشغول مرمت بودهایم اما در خانه تاریخی کبیر همیشه باز بوده است.
مدیر دفتر بهسازی و احیاء بافت تاریخی گرگان یادآور شد: خانه تاریخی کبیر توسط اداره کل راه و شهرسازی گلستان تملک شده و در اختیار خانه گفتمان شهری قرار دادهشده و جای تقدیر دارد.
وی گفت: هماکنون دوخانه تاریخی دیگر هم در تملک اداره کل راه و شهرسازی است اما هیچ اتفاقی در آن نمیافتد و ما نگران آن هستیم.
کتولی تأکید کرد: خانه گفتمان شهری را به مکانی برای گفتگو و حل مسائل شهری تبدیل میکنیم و کمیت آنهم برای ما مهم نیست و جلسات هفتگی خانه گفتمان با ۱۰ علاقهمند هم برگزار میکنیم و ایدهها و پیشنهادها در مقولههای مختلف شهر گرگان را ثبت و ضبط میکنیم.