به گزارش خبرنگار مهر، حسین جعفری بعد از ظهر پنج شنبه جلسه مشترک ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با شورای حفاظت از منابع آب استان، افزود: ولید سالیانه ۸۰۰ هزار اصله نهال گواهشی شده، توسعه باغات زیتون در اراضی شیبدار، اصلاح و احیای باغات قدیمی در سطح یک هزار و ۲۰۰ هکتار و همچنین توسعه باغات جدید با استفاده از پایه های رویشی و نهال استاندارد در این بخش پیگیری شده است.
وی با بیان اینکه در بخش طیور از ۴۳۴ واحد صنعتی دام و طیور بهره برداری شده است، افزود: این میزان واحد صنعتی از آغاز کار دولت یازدهم تا سال ۹۵ با میزان اشتغال یک هزار نفری در استان ایجاد شده و شاهد افزایش ۱۶ هزار و ۸۹۰ تنی مجموع تولیدات زیر بخش دام استان هستیم.
جعفری خواستار توجه مجلس به برخی مسائل بخش کشاورزی شد و گفت: تعیین تکلیف قانون چاه های غیرمجاز، اولویت دادن به تخصیص کامل منابع اعتباری برای توسعه آبیاری نوین، اختصاص اولویت بودجه ای ویژه برای طرح های لوله گذاری انتقال آب در بودجه های سنواتی و کمک های مورد نیاز برای توسعه محصولات گلخانه ای نیازمند پیگیری و توجه بیشتری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان به وضعیت بخش کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: استان زنجان بیش از ۹۰ هزار بهرهبردار کشاورزی دارد.
جعفری با بیان اینکه استان زنجان ظرفیت های بالایی در بخش کشاورزی دارد، افزود: ۸۴۵ هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش کشت محصولات کشاورزی بوده که ۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را شامل می شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه تولیدات کشاورزی استان ۳ میلیون تن در سال است، گفت: بیش از دو برابر نیاز استان تولید مصولات کشاورزی داریم و این بخش به عنوان محور و پیش ران توسعه اکثر شهرستان های استان محسوب می شود.
جعفری با بیان اینکه راهبردهای دولت یازدهم در بخش کشاورزی برای استان زنجان نیز دنبال شده است، افزود: مولفه های مهمی همچون ارتقای بره وری، توسعه مکانیزاسیون، توسعه سامانه های نوین آبیاری، توسعه محصولات گلخانه ای و تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی در سطح استان پیگیری شده است.
وی از توسعه آبیاری نوین در اراضی کشاورزی استان خبر داد و گفت: از سال ۹۲ تا ۹۵ بیش از ۱۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تحت آبیاری نوین قرار گرفته و هفت هکتار دیگر نیز در حال اجرا قرار دارد.
جعفری به ارتقای شاخص مکانیزاسیون کشاورزی در استان اشاره و خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریالی از سال ۹۲ تا سال ۹۵ برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی استان صورت گرفته و استان رتبه پنجم کشور را در تامین تراکتور کسب کرده است.