نگاه منتقدانه رئیس جمهوری جدید کره جنوبی به سامانه تاد و در نظر داشتن ملاحظات پکن و تلاشهای وی برای حل موضوع کره شمالی از نظر برخی به معنای چاره اندیشی برای بحران شبه جزیره کره تلقی می شود.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- مریم سه دهی: مون جائه این، با کسب ۴۱.۰۸ % از آرا، رئیس جمهور کره جنوبی شد. وی در مراسم ادای سوگند ریاست جمهوری اش اعلام کرد: به تنش های امنیتی که ترس از وقوع جنگ در شبه جزیره کره را افزایش داده است، رسیدگی می کند.

رئیس جمهور جدید کره جنوبی، تلاش هایی بین المللی در جهت کاهش تنش ها در مورد مسئله توسعه سلاح های هسته ای کره شمالی به راه انداخت. وی در ابتدا با شی جین پینگ(رئیس جمهور چین) و سپس با شینزو آبه (نخست وزیر ژاپن) گفتگو نمود. مذاکرات حول محور چگونگی پاسخ سریع به برنامه های هسته ای و موشک های بالستیک کره شمالی بود که قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده بود.

یون یونگ چان، سخنگوی مون جائه به نقل از وی در گفتگو با رئیس جمهور چین می گوید: «دوطرف بر این باورند که صدور قطعنامه علیه فعالیت های هسته ای کره شمالی باید مستمر بوده و همزمان با اعمال فشار، مذاکراتی نیز با کره شمالی صورت گیرد. همچنین شی جین معتقد است، تحریم علیه کره شمالی به معنای فراخواندن این کشور بر سر میز مذاکره با هدف حذف سلاح های هسته ای است».

شینزو آبه به مون گفت: «چگونگی پاسخ به کره شمالی مسئله ای مهم و فوری است. مایلم با رئیس جمهور همکاری نزدیکی در جهت خلع سلاح کردن کره شمالی داشته باشم».

مون جائه سیاست های ۹ سال گذشته را شکست خورده می داند و از چین می خواهد در حل مسئله کشور دوست و همسایه اش بیش از پیش وارد عمل شود. وی مخالف جنگ و درگیری است. مون همچنین از ایفای نقش شتابزده آمریکا در استقرار سامانه ضد موشکی تاد در خاک کره جنوبی(در زمان رئیس جمهور پیشین این کشور) انتقاد کرد و گفت: مایل است این تصمیم را مورد بازنگری قرار دهد.

هدف از استقرار سامانه موشکی تاد، حفاظت از کره جنوبی در برابر تهدیدات کره شمالی است. استقرار این سیستم، مخالفت شدید چین را در پی داشت و روابط میان چین و کره جنوبی را تیره و تار نمود. چین بر این باور است که سامانه ضد موشکی تاد به خاطر داشتن رادارهای قدرتمند، امنیت کشورش را به مخاطره انداخته است.

مون، نسبت به رؤسای جمهور پیش از خود، در ارتباط با کره شمالی، سیاستی آشتی جویانه و به دور از مجادله در پیش گرفته است. وی اعلام کرده که در صورت مناسب بودن شرایط، برای رفتن به پیونگ یانگ آمادگی دارد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا طی مذاکره اش با مون جائه اعلام کرد: «این ماه، درها برای ملاقات با کیم جونگ اون باز می شود».

کاتینا آدامز، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: واشنگتن از نزدیک با سئول در مورد کره شمالی مذاکره نموده و همچنان به مذاکرات ادامه خواهد داد.

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی نیز به نقل از چو سون هوی؛ دیپلمات ارشد کره شمالی و مدیرکل آمریکای شمالی وزارت امور خارجه کره شمالی در ۱۳ می ۲۰۱۷ اعلام کرد: در صورت مناسب بودن شرایط، پیونگ یانگ آمادگی دارد با آمریکا مذاکره نماید.

وی همچنین علاقمندی کشورش به مذاکره با رئیس جمهور جدید کره جنوبی را نیز اعلام کرد.

چو سون هوی از جمله اعضای ارشد هیئت مذاکره کننده کره شمالی در مورد برنامه های هسته ای این کشور است. تلاش های بین المللی «چو» در جهت کاهش فشارها و تنش های بین المللی در مورد مسئله سلاح های هسته ای کره شمالی است.

ترامپ نیز اعلام کرد ملاقات با کیم جونگ اون، در شرایط مناسب، افتخاری برای وی است.

با توجه به موارد مذکور به نظر می رسد رئیس جمهوری جدید کره جنوبی خواهان حل مشکل شبه جزیره کره در آینده نزدیک و رسیدن به یک راه حل پایدار در این خصوص باشد.