مشهد- پوسترهای نامزدها، تصاویر انتخاباتی و جوان‌هایی که مشغول رفت و آمد در ستاد نامزد مورد نظرشان هستند،حاکی از به وقوع پیوستن یک جریان در مشهد و افزایش شور و نشاط انتخاباتی در این شهر است.

خبرگزاری مهر- گروه استان ها: چند روز بیشتر تا انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری باقی نمانده و شهرهای مختلف کشور هرکدام به نوبه خود، حال و هوای خاصی دارند. مشهد نیز از این قاعده مستثنی نیست و پوسترهای نامزدها، تصاویر انتخاباتی و جوان‌هایی که مشغول رفت و آمد در ستادانتخاباتی  نامزد مورد نظرشان هستند، همه و همه حاکی از به وقوع پیوستن یک جریان و اتفاق مهم است.

اتفاقی که موجب ایجاد شور و نشاط سیاسی در بین مردم خصوصا جوانان شده و آنها را بیش از پیش به آینده خود و سرنوشت کشورشان امیدوار کرده است.

 در همین راستا به میان جوانان مشهدی رفتیم و دقایقی را با آنها همکلام شدیم تا برایمان بگویند در این روزهای باقی مانده تا انتخابات چه احساسی دارند ، نظرشان راجع به مناظرات انتخاباتی چیست و از نامزدهای ریاست جمهوری چه توقعی دارند.

شعور سیاسی مردم‌ بالا است

ایمان ۳۴ ساله مدیر آموزشگاه هتلداری در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید:این روزها در خیابان‌های این شهر انگار جان تازه دمیده‌اند و قدم زدن میان مردمانی که عاشقانه و امیدوار شعار می‌دهند و شعور سیاسی دارند شیرین و دلچسب است.

وی با شور خاصی ادامه می‌دهد: جوانان ربان‌های رنگارنگ بر دستان خود بسته‌اند و بی ادعا برای نامزدهای مورد علاقه خود تبلیغ می‌کنند، فریاد می‌زنند و بحث و جدل می‌کنند، فضا، فضای امیدواری و نشاط است و نامزدهای انتخاباتی در سومین مناظره خود رو در روی یکدیگر و مصمم برای تغییر نشستند، حرف‌ها کاملا جدی و استعاره‌ها و تشبیهات به دیروز و امروز و فردا در بالاترین حد ممکن بود و گرمای انتخابات تمام مردم ایران را میخکوب جعبه‌های جادویی کرده بود.

امروز مردم ما با شعور سیاسی بالاتر و با چهره‌هایی مصمم  پا به صحنه انتخابات گذاشته‌اند و ریز و درشت حرف‌های عقلا را با موشکافی بسیار تجزیه و تحلیل می‌کنند

 ایمان یادآور می‌شود: مردم با چنان حرارتی با یکدیگر بحث می‌کنند که بعضا صدای کاندیداها به گوش نمی‌رسد و تازه آدم می‌فهمد که چرا سطح مطالبات مردم ما اینقدر بالا رفته است. امروز مردم ما با شعور سیاسی بالاتر و با چهره‌هایی مصمم  پا به صحنه انتخابات گذاشته‌اند و ریز و درشت حرف‌های عقلا را با موشکافی بسیار تجزیه و تحلیل می‌کنند.

 وی تاکید می کندس: عرصه، عرصه امیدواری است و هر کس از دید خودش توسعه را معنا می‌کند و برای فردای ایرانی سربلند سخن می‌راند. با امید به فردایی روشن، ما نیز در روز بیست و نهم اردیبهشت پای به عرصه انتخابات می‌گذاریم و هرگز فراموش نمی‌کنیم که مطالبه خواسته‌هایمان در رشد و شکوفایی  وطن موثر خواهد بود.

بهبود اوضاع معیشت را از رئیس جمهور خواهانم

محبوبه ۲۵ ساله و دانشجوی مدیریت است. در مورد مناظره اخیر نیز به خبرنگار مهر می‌گوید: مناظره آخر را با علم اینکه می‌دانستم درمورد اقتصاد است نگاه کردم و با کنجکاوی تا انتها پیگیریش بودم تا ببینم نماینده من و یا بهتر است بگویم نمایندگان مردم کشورم با توجه به اینکه بحران‌های اقتصادی زیادی را پیش‌رو داشتیم و داریم چه برنامه‌هایی را برای بهبود اوضاع  عنوان می‌کنند.

 وی ادامه می‌دهد: نتیجه خیلی دور از ذهن نبود، هرکدام از نمایندگان جبهه گیری‌های خاص خود را داشتند و جالب اینجا بود که به نظرم می‌شد به هرکدام‌شان حق داد. هم به جبهه اصول‌گرایان که چشم و امیدشان از اصلاح طلبان در این چهار سال قطع شده و هم به جبهه اصلاح طلبان که به عنوان مثال آینده درخشانی در افزایش یارانه و در واقع مسیر مبتنی بر ارائه وجه نقد به مردم نمی‌بینند.

 محبوبه با ابراز امیدواری می‌افزاید: هر کسی که روی کار می‌آید، جدای از درگیری‌های فکری و ذهنی که دارد،باید به فکر پیشرفت مملکت و بهبود اوضاع معیشت مردم باشد که مطمئن هدف نهایی نیز همین است.

آینده حق همه ماست

زهرا ۳۲ ساله مشاوره تحصیلی است. از او در مورد مناظره‌ اخیر و شرکت در انتخابات می‌پرسم. وی می‌گوید: من به عنوان یک ایرانی برای کشورم رای خواهم داد و این تصمیمم با آخرین مناظره قوت گرفته است. فکر می‌کنم اکثر مردم با فضای مناظرات تصمیم خود را گرفته‌اند. زهرا ادامه می‌دهد: مناظره سوم نامزدهای ریاست جمهوری در حوزه اقتصاد بود، غولی که شاید عوام مردم فقط بعد گرانی و تورم آن را می‌دانند، یعنی هر موقع صحبت از اقتصاد می‌شود گرانی و تورم در ذهن همه نقش می‌بندد در صورتی که من فکر می‌کنم مسائل خیلی پیچیده تر از این حرفا است.

وی می‌افزاید: کشور ما نیاز دارد در جوامع بین المللی حضور پیدا کند و آینده حق همه ما است.

این مشاور تحصیلی خاطرنشان می کند: در مناظره آخر آن‌طور که باید به سوالات اقتصادی پاسخ داده نشد اما خب مردم ما فهیم هستند و خوب و بد را تشخیص می‌دهند.

به کسی رای می‌دهم که واقع‌گرا باشد

سارا ۲۷ ساله روانشناس بالینی حال و هوای این روزهای شهرش را دوست دارد و به خبرنگار مهر می‌گوید: این روزها فکر می‌کنم کاش به جز ایام انتخابات همیشه در شهر من شور و شعور و شادی در جریان بود، جدای از مناظرات و مداخلات و مشاجرات،برای کشورم آبادی و آزادی آرزو می‌کنم.

 وی ادامه می‌دهد: انتخاب اصلح‌ترین نامزد انتخابات، وظیفه ماست و مهم است که از این حق شهروندیمان به بهترین نحو استفاده کنیم. من به کسی رای می  دهم که صادق و واقع گرا باشد و برای سرزمینم روزهای شادی را به ارمغان آورد.

حقوق شهروندی حق طبیعی ایرانیان است

 آیلین ۲۶ ساله دانشجوی آموزش زبان انگلیسی است. وی در مورد حال و هوای این روزهای مشهد می‌گوید: چند روزی‌است که حال وهوای کشور عزیزمان رنگ وبوی دیگری گرفته است واین شور و نشاط در هر کوچه و خیابانی به چشم می‌خورد. طبق معمول هر روز که از خانه بیرون می‌آیم با انبوه تبلیغات کاغذی مواجه می‌شوم، پیاده رو هم از تبلیغات در امان نمانده وپشت شیشه مغازه‌ها انبوهی از تبلیغات مورد نظر مردم را می‌بینیم.

 وی می‌افزاید: این حال و هوای شهر، من را به یاد انتخابات دوره گذشته انداخت و وعده‌هایی که عملی نشد. من توقع دارم کسی که قرار است رئیس جمهور شود، حقوق شهروندی که حق طبیعی همه افراد است را مد نظر قرار دهد.