به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمد ترحمی گفت: از سال ۱۳۸۳ برای گرفتن انواع گواهینامه، آموزش راهنمایی و رانندگی در آموزشگاهها اجباری شده بود و برای کسانی که مایل به گرفتن گواهینامه موتورسیکلت هستند، ۱۰ ساعت کار عملی رانندگی با موتور و ۱۰ ساعت آموزش تئوری آئیننامه راهنمایی و رانندگی اجباری است.
وی تصریح کرد: برای درخواست کنندگان گواهینامه پایه سوم از ابتدای مرداد ۹۶ گذراندن ۴۰ ساعت کلاس آموزشی تئوری در فضای آموزشی و مجازی لازم است.
رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا با تأکید بر اینکه علاوه برگذراندن دورههای آموزشی، کسب تجربه بسیار مهم است افزود: شرایط و محدودیتهایی برای دو گروه موتورسواران و رانندگانی که برای اولین بار گواهینامه گرفتهاند، ایجاد شده است.
رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا گفت: محدودیتهای بیشتری پس از اخذ گواهینامه در انتظار داوطلبان است و کسانی که تازه گواهینامه گرفتهاند تا ۳ ماه حق رانندگی بهصورت تنهایی را نخواهند داشت و لازم است افراد با تجربهای که دارای گواهینامه رانندگی هستند، آنها را همراهی کنند. همچنین برای یکسال حق رانندگی در مسیرهای برون شهری نیز از این افراد صلب شده است.
وی ادامه داد: رانندگی از ساعت ۱۲ شب تا ۵ صبح برای این دسته از رانندگان ممنوع خواهد بود و لازم است علامت مثلث شکل راننده مبتدی و تازهکار را بر روی خودرو نصب نمایند.
سرهنگ ترحمی گفت: اگرچه نصب تابلو برای رانندگان جوان خوشایند نیست، اما نصب تابلو خطر باعث میشود دیگران مراعات بیشتری کنند و تشخیص رانندگان تازه گواهینامه از سایرین برای پلیس بسیار آسان خواهد بود.
وی با اشاره به ساده بودن نسبی مراحل اخذ گواهینامه در کشورمان نسبت به دیگر کشورهای پیشرفته افزود: رتبه رانندگی رانندگان ما از آسیا بهتر است، اما نسبت به وضعیت رانندگی در اروپا فاصله زیادی داریم.
سرهنگ ترحمی با تأکید بر اینکه، اعمال این محدودیتها در نهایت به نفع همه است، گفت: امیدواریم این محدودیتها بتواند از وقوع برخی تصادفات و اشتباهات ناشی از کم تجربگی رانندگان جوان جلوگیری کند.
وی درادامه سخنان خود با اعلام اینکه، محدودیت جدیدی برای گواهینامه پایه سوم و موتورسواران اجرایی میشود، تصریح کرد: مراجعه کنندگان اخذ گواهینامه رانندگی (موتورسیکلت یا سواری) ابتدا رانندگی را در فضای مجازی تجربه میکنند.
رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا افزود: آموزشهای رانندگی به سمت استفاده از تکنولوژی پیش میرود.
ترحمی گفت: با توجه به داشتن فرهنگ غنی، فقط لازم است رفتار رانندگی اصلاح شود. برخی از رفتارهای رانندگی حادثه خیز هستند، اما برخی از رفتارها به اتفاق (یکبار) صورت میگیرد و عادت راننده نیست که نیاز به اصلاح باشد.
آمارها نشان میدهد روزی ۴۳ نفر در کشور بر اثر حوادث راننگی میمیرند و ۹۰۰ نفر مجروح میشوند. در حوادث اخیر ۱۴۳۲ نفر از تصادف کنندگان، نو گواهینامه بودهاند.
رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا ادامه داد: ضریب عکس العمل برخی افراد بسیار طولانیتر از برخی دیگر است، معمولاً عکس العمل رانندگی بین ۶ دهم تا ۱ طبیعی است که لازم است با آموزشهای نوین در فضای مجازی رانندگان را با موقعیتهای احتمال تصادف آشنا کرد و ضریب پیش بینی وقوع تصادف را تقویت کرد. کسانیکه سریعتر از دیگران درک خطر میکنند تصادفات کمتری میکنند.
وی گفت: کسانیکه کارت پایان خدمت ندارند هم میتوانند گواهینامه بگیرند، اما طبق قانون کسانیکه سرباز فراری هستند و یا مشمولان خدمت عمومی وظیفه هستند، میبایست معرفی و به خدمت سربازی اعزام شوند.
رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا در مورد گرفتن نمره منفی رانندگی گفت: گرفتن ۳۰ نمره منفی در مرتبه اول ۶۰ هزار تومان جریمه دارد و چنانچه گواهینامه ضبط شود، رانندگان متخلف ۹۰ هزار تومان جریمه خواهند شد.
وی در ادامه افزود: چنانچه ۶ ماه از زمان گرفتن نمره منفی گذشته باشد و به گرفتن نمره منفی دیگری منجر نشود، مشمول بخشودگی کلیه نمرات منفی خواهد شد.
سرهنگ ترحمی افزود: موتور سواران نوگواهینامه نیز نباید موتورهای بالاتر از ۲۰۰ سی سی سوار نشوند و شخص دیگری را تا سه ماه در ترک خود سوار نکنند.