عضو كميته فني كشوري مبارزه با سل با اشاره به اينكه شروع درمان آسان است ، گفت: در 75 درصد موارد ، زماني كه مصرف داروي درمان سل شروع مي شود تا پايان دوره درمان ادامه نمي يابد و اين امر باعث مقاوم شدن بيماري مي شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، دكتر علي اكبر ولايتي امروز در همايش روز ملي مبارزه با سل در سالن همايش هاي رازي دانشگاه علوم پزشكي ايران ، افزود: بيماري سل در برخي موارد قابل معالجه و در برخي موارد لاعلاج است كه البته بستگي به برخوردهاي به اين بيماري دارد.

نماينده دفتر مقام معظم رهبري در كميته ملي همياري كنترل سل اظهار داشت: بر اساس تخمين هاي سازمان بهداشت جهاني سالانه 3 ميليون مورد جديد از بيماري سل در دنيا ايجاد مي شود كه 300 هزار نفر آن يعني حدود 10 درصد آن از نوع مقاوم هستند.

ولايتي گفت: با مراجعه فرد به پزشك در صورت تشخيص درست بيماري سل، درمان در 85 درصد موارد امكان پذير است اما با وجود اينكه استاندارد ميزان كشف و تشخيص اين بيماري 70 درصد است اين ميزان در كشور فقط 50 تا 60 درصد است به گونه اي كه 40 درصد موارد از اين بيماري كشف نمي شود.

وي با تاكيد بر اينكه در مورد بيماري سل، تشخيص بيماري مهمتر از درمان و پيگيري درمان مهمتر از شروع درمان است، گفت: در صورت مقاوم شدن بيماري سل مدت درمان بيماري تا 2 سال افزايش مي يابد و هزينه بيماري 100 برابر مي شود بنابراين صورت درمان درست تا 60 درصد موارد مقاوم را مي توان درمان كرد.

ولايتي با بيان اينكه كميته فني سل كه تا چند سال اخري تشكيل نمي شد قرار است هر 2 ماه يكبار تشكيل شود، گفت: بايد در سراسر كشور در مراكز استان ها و شهرهاي بزرگ آزمايشگاه ها به كيفيت لازم در مورد تشخيص بيماري سل برسد تا به ميزان استاندارد تشخيص اين بيماري در جهان برسيم.

وي با اشاره به ضعف گزارش دهي هاي بيماري سل در كشور ، گفت: بايد گزارش دهي ها به گونه اي باشد كه هرگاه پزشكي بيماري سل را براي بيماري تشخيص دهد در هر مركز درماني دولتي يا خصوصي و حتي در مطب گزارش وجود بيماري را اطلاع دهد چون اين بيماري مسري بوده و فقط شامل فرد نمي شود و مي تواند به اطرافيان بيمار آسيب وارد كند.

نماينده دفتر مقام معظم رهبري در كميته ملي همياري كنترل سل تصريح كرد: هر بيمار مسلول در دوره بيماري خود مي تواند 12 تا 15 نفر ديگر را مسلول كند بنابراين مركزيت ارجاع دريافت گزارشها از بيماري سل ضرورت دارد .

وي گفت: آزمايشگاه ما آمادگي آموزش به افرادي كه در آزمايشگاه هاي شهرستانها فعاليت مي كنند دوره هاي بازآموزي در مورد تشخيص بيماري را ارائه كند همچنين مي توانيم بر آزمايشگاه هاي ديگر نظارت كرده و به بيماران مسلولي كه دچار بيماري سل از نوع مقاوم شده اند خدمات لازم ارائه كنيم اما بايد داروهاي لازم براي اين بيماران در اختيار ما قرار گيرد.