سید محمد یاراحمدیان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ممانعت از حضور نماینده مجمع عالی نمایندگان کارگران در یکصد و ششمین اجلاس بینالمللی کار گفت: بر اساس ماده ۱۳۶ قانون کار، تمام نمایندگان رسمی کارگران در سازمان جهانی کار توسط کانون عالی شوراهای اسلامی کار، کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران و یا مجمع نمایندگان کارگران انتخاب خواهند شد .
رئیس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور ادامه داد: در همین راستا هر سه تشکل رسمی کارگری در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۹۳ با تنظیم صورتجلسهای توافق کردند تا به صورت چرخشی هر سال نماینده یکی از تشکلها سرپرستی گروه کارگران در کنفرانسها و اجلاسهای بینالمللی را بر عهده داشته باشد.
یاراحمدیان افزود: طبق توافق سه تشکل، سرپرستی جامعه کارگری ایران در اجلاس یکصدو ششم سازمان جهانی کار که از دوشنبه هفته آینده آغاز به کار میکند به مجمع عالی نمایندگان کارگران واگذار شده است و با تصمیم هیأت مدیره مجمع نیز، بنده به عنوان سرپرست جامعه کارگری در این اجلاس به وزارت کار معرفی شدم.
وی افزود: بر این اساس، وزارت کار در نامه ۲۳ فروردین ماه خود به هر سه تشکل رسمی کارگری و یک تشکل کارفرمایی رسما خواستار معرفی نمایندگان خود برای حضور در اجلاس سازمان جهانی کار در سوئیس شد اما متاسفانه به رغم اینکه فقط چند روز تا افتتاحیه این مراسم مانده هنوز هیچ اقدام و دعوتی از سوی وزارت کار برای حضور بنده در این اجلاس نشده است.
وی افزود: تنها در صورتی که تشکلهای عالی کارگری و کارفرمایی ایجاد نشده باشند، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میتواند نسبت به انتخاب نمایندگان مزبور در مجامع، شوراها و هیأتهای عالی اقدام کند.
یاراحمدیان با اشاره به پیگیریهای انجام شده در خصوص علت عدم دعوت از وی برای حضور در اجلاس بینالمللی کار گفت: در این زمینه در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه با ارسال نامهای به مدیر کل امور بین الملل وزارت کار اعتراض خود را در خصوص حذف نام بنده از لیست افراد اعزامی به عنوان سرپرست جامعه کارگری ایران در اجلاس اعلام کردیم اما با وجود اینکه فقط ۴ روز تا افتتاحیه این اجلاس زمان باقیست هنوز پاسخی از وزارت کار دریافت نکردیم. این در حالی است که برای دو نماینده مجمع عالی نمایندگان کارگران و نمایندگان دو تشکل دیگر کارگری ویزا صادر شده است.
رئیس مجمع عالی نمایندگان کارگران با بیان اینکه حتی افرادی به طور مستقل و خارج از تشکلهای کارگری برای حضور در این اجلاس معرفی شدند، گفت: با این اقدام، استقلال تشکلها سلب شده که به شدت نسبت به این موضوع اعتراض داریم و اقدامات قانونی خود را انجام خواهیم داد.
وی افزود: سهلانگاری وزارت کار در فرایند این موضوع به خوبی واضح است و باید پاسخگو باشند. ایران عضو هیأت مدیره سازمان بین المللی کار و عضو هیأت موسس این سازمان است بنابراین رعایت نشدن این قوانین بدیهی جای تعجب است.
یاراحمدیان پیش از این در گفتگو با خبرنگار مهر گفته بود که مسئولان وزارت کار ما را تهدید کردهاند اگر مشکلات را تکذیب نکنیم، مسئولیت ما در ILO سلب می شود.
یاراحمدیان ۶ اردیبهشت ماه در یک نشست خبری با تشریح مشکلات حوزه کارگری کشور و با اشاره به وقوع بحران در سازمان تامین اجتماعی در صورت تداوم بدهی ۱۳۰ هزار میلیاردی دولت، گفته بود: وزیری از جنس کارگران هم دردی را دوا نکرد.
یکصدو ششمین اجلاس سازمان بین المللی کار روز دوشنبه تا پنجشنبه هفته آینده در محل مقرر اروپایی سازمان ملل در کشور سوئیس با حضور ۱۸۷ کشور عضو این سازمان برگزار خواهد شد.