به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر فرزین حلب چی با اعلام این خبر افزود: به دنبال برگزاری جلسه بررسی راهکارهای همکاری دوجانبه دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه دانشجویی با حضور معاونان و مدیران معاونت های دانشجویی فرهنگی دو دانشگاه، پویش دانشگاه عاری از دخانیات به عنوان اولین برنامه مشترک برگزار می شود.
معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در این جلسه مقرر شد، پس از طرح موضوع در جلسه هیات رئیسه دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، به عنوان نخستین برنامه مشترک، مراکز مشاوره و راهنمایی دانشجویان در دو دانشگاه، پویش جامع پیشگیری از مصرف دخانیات در دانشگاه را برگزار کنند.
وی افزود: به گزارش WHO (۱۹۹۰) سه میلیون نفر به علت استعمال دخانیات در جهان فوت شده اند که یک میلیون نفر در کشورهای توسعه یافته و دو میلیون نفر در کشورهای در حال توسعه بوده اند. پیش بینی می شود با ادامه روند فعلی، میزان مرگ و میر ناشی از استعمال دخانیات در سال های ۲۰۲۰ و اوایل سالهای ۲۰۳۰ به ۱۰ میلیون نفر افزایش خواهد یافت و سالانه نزدیک به ۶۰ هزار نفر در ایران به علت عوارض سیگار فوت می شوند.
حلب چی در رابطه با صدمات اقتصادی این موضوع گفت: براساس تحقیق و گزارش بعمل آمده توسط مجلس شورای اسلامی روزانه متجاوز از ۵ میلیارد تومان توسط مردم هزینه سیگار می شود و براساس محاسبات بعمل آمده سالانه ۲ تا ۳ برابر رقم مذکور از طریق مردم و دولت هزینه امور تشخیص و درمان عوارض ناشی از سیگار در جامعه می شود، یعنی روزانه مبلغی بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان و این مسئله قابل بررسی است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: این موضوع در جلسه پیشین هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح و مصوب شد و یکی از اهداف برگزاری این پویش آموزش دانشجویان در خصوص دخانیات یک فرایند در جریان است. سعی خواهد شد، این آموزش به ویژه برای گروههای در معرض خطر مانند دانشجویان سال اول، دانشجویان با مشکلات عاطفی و سایر مسائل مرتبط برگزار شود.
حلب چی با دعوت از دانشجویان دانشگاه برای شرکت موثر در این پویش دانشگاهی، این طرح را برنامه ای برای همه تشکلها، انجمن های علمی، نشریات، کانون ها و فعالان دانشجویی دانست و اظهار امیدواری کرد تا دانشجویان موفق و موثر در این حوزه ها برای موفقیت این پویش با معاونت دانشجویی مشارکت فعال داشته باشند.