اهواز ـ مدیرعامل کشتارگاه اهواز گفت: ورود گوشت به اهواز ممنوع است و اگر قصابی این کار را انجام دهد قطعا غیرقانونی است

به گزارش خبرنگار مهر، البرز کریمی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: راه اندازی آغل انتظار دام به منظور استراحت دام قبل از کشتار که منجر به کاهش استرس دام و به تبع آن بهبود کیفیت دام می شود را در این کشتارگاه محقق کردیم.

وی با اشاره به اینکه مراحل کشتار صنعتی در دام های سبک و سنگین انجام می شود، ادامه داد: راه اندازی سالن های پیش سرد گوشت را طی روزهای اخیر انجام دادیم.

مدیرعامل کشتارگاه اهواز با اشاره به اینکه قبل، حین و بعد از کشتار معاینه دام را انجام می دهیم، تصریح کرد: دام در هر سه مرحله معاینه و بعد از آن نیز بین هشت تا ۲۴ ساعت گوشت استحصالی آن را در دمای بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری می کنیم.

کریمی اضافه کرد: پیش سرد به حفظ کیفیت گوش کمک کرده و بسیاری از عوامل بیماری زا از جمله تب کریمه کنگو را کاهش می دهد و از انتقال بیماری های مشترک دام و انسان جلوگیری می کند.

وی با اشاره به فواید بالای پیش سرد برای نابودی عوامل بیماری زا در کشتارگاه گفت: گوشتی که از کشتارگاه صنعتی دام اهواز خارج می شود کاملا بهداشتی است و کوچکترین مشکلی ندارند.

مدیرعامل کشتارگاه اهواز بیان کرد: با نگهداری گوشت در پیش سرد در واقع گوشت یخ نمی زند و کیفیت آن به شدت افزایش پیدا می کند؛ همچنین از لحاظ بهداشتی نیز ۱۰۰ درصد به نفع مردم است.

کریمی در ارتباط با بیماری تب کریمه کنگو گفت: استان خوزستان با توجه به گرمای زیاد خواستگاه این بیماری بوده که سال گذشته نیز هفت نفر مبتلا شدند ولی خوشبختانه با تشخیص به موقع شاهد تلفات این بیماری نبودیم.

مدیرعامل کشتارگاه اهواز توصیه کرد: به مردم توصیه می کنیم که حتما گوشت و مواد گوشتی گرم خود را از مراکز مجاز عرضه که ممهور به مهر کشتارگاه صنعتی، برچسب کشتارگاه و اداره کل دامپزشکی است، خریداری کنند.

کریمی تأکید کرد: ورود گوشت به اهواز ممنوع است و اگر قصابی این کار را انجام دهد قطعا غیرقانونی است و دامپزشکی هم به شدت با آنها برخورد می کند.

وی اظهار کرد: تمامی قصابی های اهواز دارای جواز کسب هستند که اداره کل دامپزشکی استان نیز به صورت مستمر بازرسی دارند ولی با این حال ما نیز گشت های بازرسی داریم که اگر گوشتی بدون برچسب اداره کل دامپزشکی مشاهده شود گزارش آن را به این اداره می دهیم.

مدیرعامل کشتارگاه اهواز بیان کرد: تمامی برچسب های ما کدبندی دارد و با هر شماره روی گوشت متوجه می شویم که در کشتارگاه ذبح شده است یا اینکه خیر؛ مردم تصور می کردند گوشت هایی که در حاشیه جاده ها کشتار غیرمجاز می شد ارزان تر، گرم تر و با کیفیت تر است در صورتی که اصلا درست نیست.

کریمی خبر داد: سال گذشته یک هزار و ۱۰۰ رأس دام سبک و ۵۰ رأس دام سنگین را معدوم کردیم. برخی از این دام ها بیماری سل داشتند. همچنین بیش از ۱۸ هزار جگر را نیز معدم کردیم.

وی عنوان کرد: سال گذشته یکی از دامداران به ما اعلام کرد چون شما دام های ما را ضبط می کنید دیگر اینجا نمی آیم و دامپزشکی وی را در یکی از روستاهای اطراف اهواز حین ذبح دام های مبتلا به سل پیدا کردند.

مدیرعامل کشتارگاه اهواز بیان کرد: متأسفانه دام سنگین نزدیک به ۳۰ کیلو ماده سمی دارد که نباید مصرف شوند و ما این مواد را برای صابون سازی تحویل می دهیم.