خبرگزاری مهر - گروه استانها - سعید رضایی⃰: به روزهای گرم تابستان نزدیک و نزدیکتر میشویم و بحران آب بیش از پیش احساس و نگرانیهای مردم بیشتر نمایان میشود.
آبپخش در شهرستان دشتستان استان بوشهر از گذشتههای دور شهری پرآب بوده و چون با داشتن نهرهای گسترده به عنوان محلی برای توزیع آب در بین باغات این منطقه محسوب میشده، به همین نام معروف شده است.
در سالهای اخیر بحران آب در همه مناطق کشور بیشتر شده و این موضوع دامن منطقهای چون آبپخش را نیز گرفته و بحران و چالش بیآبی در آبپخش روز به روز بیشتر شده است.
در حالی که نوبتبندی آب ویژه فصل گرم سال در بسیاری از مناطق هنوز اجرایی نشده، چند هفتهای است که آب در آبپخش نوبتی شده و محلات مختلف این شهر فقط در روزهای خاصی آب دارند.
با وجود اینکه هر محله در روزی خاص و ساعت مشخص شده باید از سهمیه مناسبی از آب برخوردار باشد، ولی این تقسیم منابع آبی مناسب نیست و بسیاری از شهروندان طی یک هفته یا ۱۰ روز اخیر بیآب بودهاند و آبی وارد منزل آنها نشده است.
شاید مهمترین علت این مشکل را بتوان سهمیه آبی ناکافی به آبپخش دانست، چرا که در هفتههای پیش چنین مشکلی وجود نداشت و از زمان نوبتبندی و کاهش سهمیه آب این مشکل ایجاد شده است.
هماکنون تعداد زیادی از شهروندان آبپخشی آب مورد نیاز خود را از طریق تانکرهای آبرسانی دریافت میکنند که از نظر سلامت، دارای شاخصهای مناسبی نیست و معمولا از آب کشاورزی تهیه میشود.
استفاده از تانکرهای آبرسانی علاوه بر هزینههای بالایی که به خانوادهها تحمیل میکند، مشکلاتی را نیز از نظر سلامتی برای مردم ایجاد میکند.
ناتوانی مسئولان استان بوشهر در مدیریت منابع آبی باعث شده توزیع آب و سهمیهبندی بین شهرها به خوبی انجام نشود و سهمیه شهر ۲۰ هزار نفری آبپخش با شهرهایی که هفت یا هشت هزار نفر جمعیت دارند برابر باشد.
کمبود منابع آبی در روزهای آینده و با افزایش نیاز به آب و همچنین کاهش منابع آبی وارد چالشهای جدیتری میشود و امید است که مسئولان تدابیر ویژهای برای رفع چالش آبی در آبپخش بیندیشند و سهمیهای متناسب با جمعیت این شهر تخصیص یابد.
⃰ خبرنگار