به گزارش خبرنگار مهر، علی اسلامی عصر امروز در جلسه شورای اداری استان یزد که با حضور رئیس سازمان محیط زیست استان یزد برگزار شد، اظهار داشت: استان یزد اگرچه از هر لحاظ غنی است اما از نظر بارندگی و منابع آبی بسیار ضعیف است و باید اقداماتی انجام شود تا این فقر جبران شود.
وی با اشاره به اینکه صرفه جویی بهترین راه برای عبور از بحران کم آبی است، بیان کرد: یکی از راههای صرفه جویی بحث صنایع است که با نصب سیستم های بازچرخانی تا ۶۰ درصد در مصرف آب در صنعت صرفه جویی شده است.
اسلامی عنوان کرد: استان یزد کمترین هدر رفت آب در کشور را دارد و در حالی که میزان هدر رفت آب در کشور ۲۸ درصد است، این میزان در یزد به ۱۷.۸ درصد رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد ادامه داد: یزد استان بسیار گرمی است و به طور معمول بعد از اهواز گرمترین نقطه گرم کشور است اما با این وجود، میانگین مصرف آب استان در تابستان در حد میانگین مصرف کشوری است و در زمستان ۱۵ تا ۲۰ درصد مصرف کمتری نسبت به میانگین کشوری داریم.
اسلامی با اشاره به اینکه مشارکت بخش خصوصی یکی از ظرفیت های قانونی است که آبفا می تواند از آن استفاده کند، خاطرنشان کرد: بخش خصوصی به اجرای طرح های آب و فاضلاب استان یزد ورود پیدا کرده و تاکنون در هفت شهر کار ایجاد شبکه فاضلاب و تصفیه خانه فاضلاب با حضور بخش خصوصی انجام شده که در چهار شهر بهره برداری شده و در سه شهر دیگر از جمله اردکان به زودی به بهره برداری خواهد رسید.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ۶۰۰ میلیارد تومان از طریق بخش خصوصی سرمایه گذاری در بخش فاضلاب انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد بیان داشت: طبق عدد و رقم در شهر یزد ظرف ۲۰ سال گذشته فقط توانسته ایم در ۲۵ درصد شهر با اعتبارات دولتی شبکه فاضلاب ایجاد کنیم.
اسلامی ادامه داد: تصفیه خانه فاضلاب استان یزد اکنون از پیشرفت ۹۰ درصدی برخوردار است و پیش بینی می شود قبل از نیمه دوم پایان سال به بهره برداری برسد.
وی افزود: میبد هم با وجود اینکه به تازگی کار احداث تصفیه خانه در آن آغاز شده، به اندازه پنج سال کاری که با اعتبار دولتی انجام می شود، عملیات احداث انجام شده است.