به گزارش خبرنگار مهر، ارسلان طهماسبی ظهر پنج شنبه در نخستین جلسه شورای زکات شهرستان اهر در سال جاری، اظهار کرد: بر اساس دستورالعملها بایستی سالانه حداقل چهار مورد جلسه شورای زکات شهرستان تشکیل یابد و در صورت صلاحدید رئیس شورا جلسات فوقالعادهای نیز برگزار میشود و اینکه گاهاً مصوباتی داشتهایم که حتی در سطح استان و کشور نیز اجرایی شده است.
وی با اشاره به اینکه گفتمان زکات در مدارس و تشکیل شورای زکات در روستاها از جمله مصوبات شورای زکات اهر بوده که در سطح کشور بهعنوان دستورالعمل ابلاغشده است، افزود: هماهنگی جهت جمعآوری و هزینه کرد زکات فطره و برگزاری برنامههای شورای زکات شهرستان اهر در سال جاری در دستور کار شورای زکات این شهرستان قرار دارد.
مدیر کمیته امداد شهرستان اهر ادامه داد: در کشوری اسلامی همچون ایران اگر در خصوص جمعآوری و هزینه کرد زکات فطره بهدرستی مدیریت شود یکی از بهترین منابع برای حل مشکلات محرومین و فقرا خواهد بود.
استقرار صندوقها و جمعآوری زکات فطریه در روز عید سعید فطر
طهماسبی اضافه کرد: بر اساس نتایج سرشماری سال گذشته شهرستان اهر حدود ۱۳۴ هزار نفر جمعیت دارد، اگر از کل جمعیت تنها یکصد هزار نفر زکات فطریه حداقل مبلغ پرداخت کنند حدوداً ۵۰۰ میلیون تومان زکات جمعآوری میشود و در صورت جمعآوری این مقدار زکات میتوان گفت عمده مشکلات قشر محرومین برطرف خواهد شد.
وی بابیان اینکه ۹۸ درصد اقشار نیازمند شهرستان اهر تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی این شهرستان هستند، گفت: علاوه بر اینکه این تعداد تحت حمایت نهادهای حمایتی هستند بلکه چندین مورد دیگر از نیازمندان با معرفی از سوی فرمانداری و دفتر امام جمعه بهصورت موردی حمایتشدهاند و اینها در آمار نیست و شاید از مجموع زکات فطریه جمعآوری شده مبلغی ناچیز برای این نهادها اختصاص مییابد.
مدیر کمیته امداد شهرستان اهر با تأکید بر اینکه فرماندهان پایگاههای مقاومت بسیج روستایی که عضو شورای زکات روستاها نیز هستند در جمعآوری زکات همکاری خوبی دارند، بیان کرد: در مساجد و مکانهایی که نماز عید سعید فطر برگزار میشود جهت استقرار صندوقها و جمعآوری زکات فطریه همکاری مستمری صورت گیرد، با توجه به اذن مقام معظم رهبری در خصوص اینکه باید زکات فطریه در امور فقرا هزینه شود.
طهماسبی تصریح کرد: هیئتامنای برخی از مساجد شهر اهر با وجود اینکه صندوقهای جمعآوری زکات فطریه در مساجد استقرار مییابد اجازه نمیدهند تا صندوقها در معرض دید عموم قرار گیرد و یا برعکس مبالغی که جمعآوری شده اندک مبلغی را برای کمیته امداد و بهزیستی تحویل میدهند.
جمعآوری کمکهای مردمی برای جبهه مقاومت وظیفه همه است
فرمانده سپاه ناحیه اهر نیز در این جلسه گفت: جمعآوری کمکهای نقدی و غیر نقدی برای جبهه مقاومت تنها وظیفه سپاه نیست بلکه وظیفه تمامی مسئولان و مردم است.
سرهنگ پاسدار عبدالحسین ایمانی اظهار کرد: سپاه در هر اموری به مسئولان و مردم کمک میکند و امسال نیز همانند سال گذشته به پایگاههای مقاومت بسیج اعلام کردهایم تا غیر صندوقهای کمیته امداد صندوق دیگری مستقر نشود بهطوری که جمعآوری کمکهای نقدی و غیر نقدی برای مدافعان حرم تنها وظیفه سپاه نیست بلکه وظیفه تمامی مسئولان و مردم است.
وی با اشاره به اینکه برخی از مساجد که در آنها زکات جمعآوری شده و عیناً تحویل داده نمیشود باید متولیان همان مساجد پاسخگو باشند، افزود: اینجا نظام جمهوری اسلامی است و اینطور نیست که هرکس برای خود حکومتی بنا کند و این در شان نظام نیست و با محافظهکاری، کاری از پیش نمیتواند برد.
فرمانده سپاه ناحیه اهر اضافه کرد: هر جایی که انقلابی ورود پیدا کردهایم نتیجه گرفتهایم و عملمان مثبت شده و هر جایی غیر از این وارد شدهایم ضرر کردهایم.