ساری - مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی مازندران گفت: پیش‌بینی می‌شود ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن از گندم مازاد بر مصرف کشاورزان به مراکز خرید تحویل داده شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن عنایتی ظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران درباره وضعیت برداشت گندم در استان اظهار کرد: برداشت گندم از مزارع مازندران از نیمه دوم خردادماه آغاز شد و تاکنون ۱۴ هزار و ۷۷۰ تن محصول به مراکز خرید تحویل داده شد است.

وی با بیان اینکه امسال ۳۰ مرکز خرید گندم در مناطق مختلف استان در نظر گرفته شده است، گفت: کار خرید گندم در کارخانجات آرد، سیلو و اتحادیه تعاون روستایی انجام می‌شود.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی مازندران با اشاره به اینکه مباشرت اصلی خرید کلزا با شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو است، ادامه داد: هر کیلوگرم گندم با قیمت یک‌هزار و ۳۰۰ تومان و با حداکثر افت مجاز ۱۴ درصد از کشاورزان خریداری می‌شود.

عنایتی خاطرنشان کرد: امسال ۵۴ هزار هکتار از مزارع استان به گندم آبی و دیم اختصاص یافت که پیش‌بینی می‌شود ۱۵۰ هزار تن محصول از این زمین‌ها برداشت و پیش‌بینی می‌شود ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن از گندم مازاد بر مصرف کشاورزان به مراکز خرید تحویل داده شود.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی مازندران با اشاره به اینکه مدیریت‌های خوبی که در مزارع گندم از نظر کنترل بیماری و علف هرز صورت گرفته شاهد کیفیت مطلوب گندم هستیم، افزود: برداشت گندم در مزارع دشت آغاز شد و در ارتفاعات میان‌بند و کوهپایه‌ای در مرحله رسیدگی قراردارد.

این مسؤول اضافه کرد: به دلیل شرایط آب و هوایی که امسال شاهد بودیم سبب وقفه در رشد گیاه شد و به همین دلیل برداشت گندم در ارتفاعات چند روزی عقب‌تر از مزارع دشت است.

عنایتی اظهار کرد: در مازندران به دلیل شرایط آب و هوایی، باید بیماری‌های برگی و خوشه‌ای (فوزاریوم) جدی گرفته شود که نیازمند است کشاورزان نسبت به کنترل بیماری در زمان مناسب اقدام کنند و مبارزه برای پیشگیری از عوامل خسارت‌زا در مزارع گندم را انجام دهند.

وی با بیان اینکه رعایت تناوب زراعی یکی از علت‌های مهم در افزایش راندمان در زراعت گندم است، گفت: بیماری‌های ریشه‌ای و طوقه‌ای (پاخوره) در مزارع گندم به‌ویژه مزارعی که تهویه خاک به خوبی انجام نمی‌شود سبب خسارات به مزارع گندم می‌شود و برای کنترل این بیماری باید تناوب زراعی با محصولی مانند کلزا در برنامه سه ساله در چرخه زراعی قرار گیرد واین روش سبب کاهش جمعیت علف هرز، آفت و بیماری‌ها می‌شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: مدیریت تغذیه یکی از عوامل اثرگذار در مزارع گندم است که می‌تواند در بهنگام استفاده کردن کودهای مورد نیاز مزرعه و افزایش راندمان تاثیرگذار باشد.

عنایتی با بیان اینکه کشت‌های به موقع در مزارع گندم و کشت‌های مکانیزه و منظم در میزان بذر مصرفی و قرار گرفتن بذر در عمق مناسب خاک در تولید گندم تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: عملیات خاک‌ورزی از موضوعات مهم در تولید گندم است که بستر را برای گیاه فراهم می‌کند چرا که بسترمناسب و عملیات خاکورزی در میزان یکنواختی مزرعه، تراکم بوته در واحد سطح و سطح سبز مناسب مؤثر است.

وی اظهار کرد: در مناطقی که آب موجود است و زمانی که گیاه در مرحله پُر کردن دانه است کشاورزان باید اقدام به آبیاری تکمیلی کنند و با انجام دو بار آبیاری تکمیلی در مزارع گندم، افزایش عملکرد حداقل یک تا دو تن در واحد سطح افزایش خواهد داشت.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران به کمباین‌داران توصیه کرد نسبت به تنظیمات کمباین خود اقدام کنند چرا که اگر رطوبت در مزرعه بالا باشد هنگام برداشت سبب شکستگی دانه می‌شود.