به گزارش خبرنگار مهر، خدانظر دریکوند شامگاه دوشنبه در نشست با خبرنگاران در سخنانی با اشاره به برنامه ریزی آموزش و پرورش لرستان برای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان لرستانی اظهار داشت: در این راستا اقدام به راه اندازی پایگاه های اوقات فراغت اصلی و اقماری کرده ایم.
ایجاد «دیوار شیشه ای» دور مسائل مالی
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت اردوگاه های دانش آموزی در این زمینه بیان داشت: همچنین ۳۰ کانون فرهنگی و هنری برای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان لرستان پیش بینی شده است.
دریکوند در ادامه سخنان خود به هوشمندسازی مدارس لرستان طی سال گذشته اشاره کرد و گفت: در مدت زمان یاد شده هزار و ۱۲۴ مدرسه استان هوشمند سازی شدند و در قالب این تعداد مدرسه، دو هزار و ۱۹۰ کلاس درس در استان هوشمندسازی شده اند.
وی با بیان اینکه در بحث مسائل مالی از ابتدای فعالیت خود برنامه ریزی مشخصی را در دستور کار قرار دادیم، گفت: در این زمینه قصد داشتیم که «دیوار شیشه ای» دور مسائل مالی آموزش و پرورش استان بکشیم.
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان با تاکید بر اینکه کل درآمدهای آموزش و پرورش لرستان به یک حساب واریز می شود، تصریح کرد: کل درآمدها به حساب خزانه واریز می شود و با ارائه اسناد لازم روال پرداخت را در آموزش و پرورش طی می کنیم.
دریکوند با اشاره به ساماندهی حوزه مالی آموزش و پرورش لرستان در سال گذشته گفت: این امر موجب شد که درآمدهای اختصاصی آموزش و پرورش لرستان ۴۵ درصد و به میزان دو میلیارد تومان افزایش پیدا کند.
وی تصریح کرد: ۱۰ درصد از درآمدهای اختصاصی آموزش و پرورش در استان نگهداری می شود و صرف مناطق و نواحی می شود که درآمدی ندارند.
از نقدهای سازنده رسانه ها استقبال می کنیم
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت سوق دادن دانش آموزان لرستانی به رشته های فنی و حرفه ای و تحصیل در هنرستان ها تاکید کرد و افزود: متاسفانه در استان کمبود هنرجو داریم و این در حالیست که در لرستان به هیچ عنوان کمبود فضای هنرستانی را نداریم و زیر ساخت های لازم در این رابطه در استان ایجاد شده است.
دریکوند از اجرای طرح «هر دانش آموز یک مهارت» در استان خبر داد و گفت: این طرح در فصل تابستان در سطح استان همواره در دستور کار قرار گرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت حمایت و همکاری رسانه های استان از مجموعه آموزش و پرورش لرستان تاکید کرد و گفت: آموزش و پرورش نهادی فرهنگی است و انتظار می رود که این نهاد از سوی رسانه های استان مورد حمایت قرار گیرد.
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان با تاکید بر اینکه به طور حتم ما پذیرای نقد رسانه ها در استان هستیم، تصریح کرد: ما انتظار داریم در کنار نقدهایی که از مجموعه آموزش و پرورش صورت می گیرد پیشنهادات و راهکارهای لازم نیز برای ارتقای شاخص های آموزشی در استان از سوی رسانه ها ارائه شود.
استخدام نیروی جدید در آموزش و پرورش
دریکوند در ادامه سخنان خود به کمبود نیرو در بخش هایی از مجموعه آموزش و پرورش لرستان اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال ما در دوره ابتدایی در برخی از شهرهای استان با کمبود نیرو مواجه هستیم و همچنین در دوره دوم متوسطه در برخی از رشته جنس ها مازاد نیرو داریم.
وی بیان داشت: علت این موضوع اضافه شدن پایه ششم بوده که ما در این پایه معلم آموزش دیده نداریم.
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان با بیان اینکه برای رفع مشکل کمبود نیرو در مجموعه آموزش و پرورش لرستان طی امسال برنامه استخدام ۵۴۰ نیروی جدید و همچنین به کار گیری ۵۰۰ دانشجو در این رابطه را در دستور کار قرار دادیم، افزود: ابتدا برنامه دولت این بود که ۲۵ هزار نیروی استخدامی جدید را به کار گیری کند که این عدد به هشت هزار نفر کاهش پیدا کرد و این امر موجب می شود که تعداد نیروهایی که ما بخواهیم به کار بگیریم کاهش پیدا کند.
دریکوند بیان داشت: در حال حاضر مقرر شده که اقدام به کار گیری ۱۲۴ نیروی جدید در مجموعه آموزش و پرورش کنیم که کار استخدام این تعداد نیرو در قالب برگزاری آزمون سازمان سنجش خواهد بود که هفته جاری و یا هفته آینده این آزمون برگزار خواهد شد.
وی همچنین از به کار گیری ۱۶۲ نیروی جدید در مجموعه آموزش و پرورش طی سال گذشته در استان خبر داد.
آموزش و پرورش بدون کمک مردم قادر به اداره خود نیست
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به بدهی مالی این اداره کل به شرکت های خدمات رسان مانند آب، برق و گاز در استان گفت: این نهاد ۸ میلیارد تومان غیر از بدهی های امسال به این شرکت های خدمات رسان بدهکار است.
دریکوند با اشاره به رایزنی های صورت گرفته با وزاتخانه برای پرداخت این بدهی ها بیان داشت: در این رابطه ما موفق شدیم که از این مبلغ ۲ میلیارد تومان از وزارتخانه بگیریم.
وی با اشاره به اینکه برای رفع این مشکل مالی در استان ما مجبور هستیم یا از اعتبارات استانی، یا با افزایش درآمدهای اختصاصی و یا از طریق اخذ کمک های مردمی اقدام کنیم، ادامه داد: با این وجود آموزش و پرورش حق ندارد که به خاطر پول دانش آموزی را از کلاس بیرون کند، حق ندارد مانع ثبت نام دانش آموزی شود و حق ندارد از ارائه کارنامه دانش آموزی خودداری کند.
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان با تاکید بر اینکه خانواده ها و خیرینی که توانایی مالی دارند و در صورت تمایل می توانند به مدارس و مجموعه آموزش و پرورش کمک مالی داشته باشند، گفت: ما به شدت به این کمک ها نیاز داریم و البته کمک در این زمینه نیز بر اساس اختیارات خانواده ها و خیرین است.
وی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش بدون کمک مردم قادر به اداره خود نیست، گفت: این کمک می تواند فکری، مشورتی و مالی باشد و البته ما تبلیغات و زمینه سازی خواهیم کرد که نیازمند کمک هستیم.
هیچ تخلفی از مدیر کل سابق به من اعلام نشده است
دریکوند در بخش دیگری از سخنان خود به مطرح شدن برخی مباحث در رابطه با مشکلات مالی مربوط به مدیر کل سابق آموزش و پرورش لرستان گفت: مجموعه آموزش و پرورش یکی از دستگاه هایی است که دیوان محاسبات در آن مستقر است و کل اسناد و مدارک در دسترس دیوان محاسبات برای بررسی است.
وی با تاکید بر اینکه طی ۱۰ ماه گذشته که من در مجموعه آموزش و پرورش مشغول به کار شده ام حتی یک مورد تخلف از طرف دیوان محاسبات و یا ذی حسابی از مدیر سابق آموزش و پرروش به من اعلام نشده است، گفت: مسائلی که در این رابطه مطرح می شود به هیچ عنوان وجود خارجی ندارد.
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان با بیان اینکه بالای ۹۶ درصد اعتبارات آموزش و پرورش صرف حقوق و مزایا می شود، گفت: در این زمینه قبل از اینکه بخواهیم با آبروی کسی بازی کنیم باید مطالعه لازم را داشته باشیم.
دریکوند با تاکید بر اینکه اینها شایعه ای بیش نیست، گفت: بدون استثنا خرید های ما از طریق ذی حسابی انجام می گیرد و به عنوان مدیر کل آموزش و پرورش با امضای من میلیاردی پول جابجا می شود؛ اما از نظر قانونی حق خرید ندارم و اگر خرید کنم تخلف کرده ام و خودپرداز خرید می کند.
وی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش این آمادگی را دارد در رابطه با هر خبری «سیر تا پیاز» آن را توضیح بدهد، گفت: اگر خریدی صورت گرفته همه چیز آن موجود است.
پرونده معلمی که دانش آموز خود را تنبیه کرده بود در جریان است
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تنبیه بدنی دانش آموز خرم آبادی از سوی معلم خود اشاره کرد و گفت: تنبیه دانش آموز توسط معلم طبق آئین نامه نامه مدارس ممنوع است و هیچ معلمی حق تنبیه دانش آموز را ندارد.
دریکوند با بیان اینکه اگر دانش آموزی قوانین مدارس را رعایت نکند ساز و کارهایی برای برخورد با او وجود دارد، گفت: موردی اگر پیش آید فرد خاطی را به هیئت بدوی تخلفات اداری معرفی می کنیم که در مورد اخیر نیز این اتفاق افتاد و پرونده آن در جریان است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تعداد مدارس کپری، نیمه کپری و خشتی گلی لرستان را ۶۴ مورد عنوان کرد و افزود: این موضوع با استاندار لرستان نیز مطرح شد که ایشان قول مساعد برای تامین مصالح آنها را دادند و دستگاه نوسازی مدارس را نیز مکلف کردند سال ۹۶، سال حذف مدارس کپری، نیمه کپری و خشتی باشد.