به گزاری خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان، علی اصغر طهماسبی در دومین جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان گلستان اظهار کرد: آموزش و آگاهی بخشی به مردم و فرهنگ سازی از دیگر ضروریات حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز است که باید مورد اهتمام قرار گیرند.
وی به بیان برخی از پیامدهای مبارزه با قاچاق کالا و ارز پرداخت و گفت: مبارزه با قاچاق کالا، حمایت از تولید ملی و گسترش بازارهای داخلی، بومی شدن تکنولوژی، گسترش و تقویت همبستگیهای فرهنگی و اجتماعی، استقلال اقتصادی و سیاسی، ایجاد کار و اشتغال، افزایش ابتکارات تولیدکنندگان، افزایش ثروت ملی و کاهش تورم، جلوگیری از مهاجرت افراد و فرار مغزها، توسعه نیروی انسانی و افزایش توانمندیها را به دنبال خواهد داشت.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان گلستان افزود: در حوزه شناسایی و سامانه دار کردن انبارها، گلستان یک استان کشاورزی است و عمدتا انبارهایی در حیاط منازل روستائیان به صورت سنتی وجود دارد که کار سامانه دار کردن تمام انبارها را سخت میکند، با این وجود تا کنون روند خوبی در این حوزه طی شده و تا جایی که امکان آن وجود داشته انبارها کدگذاری شده و در سامانه جامع قرار گرفتهاند.
طهماسبی خاطرنشان کرد: با تلاشهای صورت گرفته و عزم جدی دولت یازدهم در مبارزه با قاچاق کالا طی چهار سال گذشته حجم کالاق قاچاق از ۲۵ میلیارد دلار به حدود ۱۲ و نیم میلیارد رسیده و حدود ۵۰ درصد کاهش داشته است.
وی یادآور شد: ما استانی نیستیم که کالای قاچاق از مرزهای ما با کشور همسایه وارد و خارج شود و عمده کالای قاچاق از مرکز کشور و استانهای دیگر وارد استان گلستان میشود.
مدیرکل امور فرهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور برگزار شد هم در این جلسه گفت: حرکت و خیزشهای فرهنگی تا زمانی که به گفتمان تبدیل نشوند موفقیتی نخواهند داشت و خوشبختانه امروز در کشور ما مسئله مبارزه با قاچاق کالا و ارز به یک گفتمان تبدیل شده و ما به این موضوع میبالیم.
عبدالمجید نگارش نژاد همچنین تغییر نگرش به وجود آمده در نحوه مبارزه با قاچاق کالا و ارز را از سال ۹۲ به بعد، دلیل کاهش ۵۰ درصدی ارزش کالای قاچاق در کشور دانست.