به گزارش خبرنگارمهر، نجف علی انتظاری شامگاه دوشنبه در نشست تخصصی زکات فطریه و مال التجاره و شورای افتا کردستان در سنندج با بیان اینکه هم اکنون ۱۱ دستگاه عضو شورای زکات هستند، گفت: وظایف هر کدام از این دستگاه ها مشخص شده است و کمیته امداد نیز به عنوان دبیرخانه این شورا از سوی مقام معظم رهبری مسئولیت قانونی و شرعی جمع آوری و توزیع زکات را بر عهده دارد.
وی افزود: با جمع آوری زکات از مودیان و خیران و ساماندهی و توزیع مناسب آن در بین نیازمندان جامعه باید امانتدار این مسئولیت باشیم.
انتظاری با بیان اینکه اثربخشی زکات در میان جامعه باید دیده شود، عنوان کرد: یکی از ظرفیت هایی که در این زمینه می تواند از محل زکات جمع آوری شده مورد توجه قرار گیرد تامین مسکن محرومان از محل زکات جمع آوری شده است.
وی با اشاره به تلاش جهت متمرکز کردن زکات به سمت کمیته امداد بیان کرد: کمیته امداد زکات جمع آوری شده را در بین نیازمندان واقعی توزیع خواهد کرد.
مدیر کل امور اجرایی زکات کشور اظهار داشت: یکی از شاخص های اقتصاد مقاومتی زکات است که ترویج آن می تواند در کمک به نجات و رونق اقتصادی جامعه کمک کند.
وی ضمن اشاره به اثر وضعی زکات بر زندگی مردم بیان کرد: بسیاری از نا هنجاری های اجتماعی به دلیل عدم وجود مال و لقمه حلال و پاک در میان خانواده ها است.
انتظاری ضمن اشاره به تشکیل شوراهای زکات در سطح روستاها گفت: یکی از اولویت های هزینه کرد زکات همان روستای محل جمع آوری زکات است.
وی ضمن اشاره به نقش امامان جمعه و جماعات در ترویج و تشویق مردم به پرداخت زکات بیان کرد: باید در این زمینه با همکاری امامان جمعه از ظرفیت نماز های جمعه استفاده کرد.
مدیر کل امور اجرایی زکات کشور در ادامه گفت: پرداخت و دریافت زکات دارای موازین شرعی است و از حساسیت ها و شرایط خاصی برخوردار است که به عنوان منشور اخلاقی جمع آوری زکات از سوی عاملان زکات باید مورد توجه قرار گیرد.