سیدفضل الله قریشی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه استان در زمینه جمعیت گاومیش رتبه اول کشوری را داراست اظهارداشت: هم اکنون ۸۲ هزار راس گاومیش در استان وجود دارد.
وی ادامه داد: گاومیش به دلیل برخورداری از ویژگی هایی همچون تولید شیر با ارزش غذایی بالا و درصد پروتئین، چربی، لاکتوز و امگا سه بالا نسبت به شیر گاو و تولید گوشت با چربی و کلسترول پایین تر در مقایسه با گاو شیرده در توسعه اقتصادی خانوارهای روستایی بسیار موثر است.
قریشی با بیان اینکه گاومیش ها در برابر اغلب بیماریها مقاوم اند و این امر باعث شده تا آن را دام هزاره سوم می نامند، افزود: سازگاری بالا در محیط پرورش، مقاومت در برابر بیماری، تغذیه آسان و بازده شیری و فرآوردههای آن موجب شده تا پرورش و نگهداری این دام در میان دامداران استان قابل توجه باشد.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: اما با وجود ظرفیت های بالا و مزیت هایی پرورش گاومیش بیشتر گاومیش داری های استان های به صورت سنتی اداره و این امر بهره مندی از مزایای کامل آن را کاهش داده، بطوری که بیشتر این دام ها در مناطق روستایی و عشایری قرار دارند و این امر توجه به مسائل بهداشتی در آنها را کم و باعث بالا رفتن بار میکروبی شیر خام تولیدی در استان می شود.
قریشی اظهارداشت: میانگین تولید گوشت گاومیش در استان پنج الی شش کیلوگرم بود که این میزان به ۹ کیلوگرم رسیده است.