رفسنجان - فرماندار رفسنجان گفت: سالانه بیش از ۵۷۰ میلیون متر مکعب آب از سفره های زیرزمینی این شهرستان برداشت می شود در حالی که ورودی آب به این سفره ها سالانه ۴۳۰ میلیون متر مکعب است.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید ملانوری بعدازظهر چهارشنبه در شورای حفاظت از منابع آب شهرستان رفسنجان اظهار داشت: اضافه برداشت آب از این سفره های زیرزمینی منطقه رفسنجان موجب به وجود آمدن بحران آب در این منطقه شده است.

وی افزود: جنگ آب در همه دنیا وجود دارد و همه تلاش دارند تا به نحوی آب تأمین و مصرف کنند.

وی با بیان اینکه پیشرفت و توسعه هر کشوری به آب بستگی دارد، تصریح کرد: در این حوزه دچار چالش جدی هستیم، زیرا اقتصاد رفسنجان وابسته به کشاورزی است و در این شهرستان بیش از هزار حلقه چاه وجود دارد که عمق آنها به بیش از ۳۰۰ متر رسیده است.

فرماندار رفسنجان کاهش کیفیت آب‌ها و بارندگی‌ها در این شهرستان را مورد اشاره قرار داد و افزود: تغییرات جوی از جمله بارش تگرگ، طوفان، گرمازدگی، سرمازدگی و ... که در منطقه ایجاد می‌شود موجب شده خساراتی به محصول پسته وارد بیاید.

ملانوری تصریح کرد: در حالی که در هر هکتار باغ پسته باید هزار و ۴۰۰ کیلوگرم محصول برداشت شود، اما به دلیل وجود مسائل و مشکلات یادشده طی سال‌های گذشته این میزان برداشت به ۴۰۰ کیلوگرم رسیده است.

وی ادامه داد: امسال نیز برآورد برداشت محصول این بود که هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار داشته باشیم که بروز حوادث طبیعی مانند تگرگ، گرما و تندباد در مناطق مختلف رفسنجان معادلات ما را به هم ریخت و ۳۰ درصد از محصول از بین رفت.

فرماندار رفسنجان در ادامه به موضوع باروری ابرها اشاره و بیان کرد: موضوع بازار آب و باروری ابرها و توسعه آبیاری نوین، نوید خوبی برای حفظ و احیای منابع آبی است و در حوزه حفاظت از منابع آب برنامه‌ها در حال مدیریت است.

ملانوری تصریح کرد: وزارت نیرو سال گذشته دشت رفسنجان را بحرانی‌ترین دشت کشور اعلام کرده است و با وجود صنعت بزرگ مس سرچشمه و آلایندگی‌های ناشی از آن در رفسنجان، نمی‌دانیم که آیا باروری ابرها موثر است و یا خطری جامعه شهری را تهدید نمی‌کند.

وی با بیان اینکه چهار فرودگاه رفسنجان، بم، سیرجان و کرمان در استان وجود دارد، اضافه کرد: اداره هواشناسی کشاورزی رفسنجان امسال رتبه کشوری را به دست آورده است و این ظرفیت‌ها می‌تواند کمک کند که تجهیزات برای حفظ و احیای منابع آبی در این منطقه مستقر شوند تا از ابرها بهره‌مند شویم.