به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر عبدالرحمان رستمیان در آستانه برگزاری پنجمین کنگره ملی و دومین جشنواره خود مراقبتی و آموزش بیمار اظهارداشت: برگزاری این کنگره سه هدف خودمراقبتی اولیه، اطلاع بیماران و مهارت آموزی آنها و تقدیر از شرکت های فعال در این زمینه است.
وی افزود: بیمار دو نوع درمان دارویی و غیر دارویی دارد که در حوزه درمان غیردارویی زمانی که فرد نسبت به بیماری خود آگاهی داشته و بداند زمانی که اقدامات مناسب را انجام دهد، وضعیتش بهتر می شود، قطعا در روند درمانش تأثیر مثبت دارد.
رئیس کنگره ملی و دومین جشنواره خودمراقبتی و آموزش بیمار با بیان اینکه سیگار در بروز بیماری هایی همچون رماتیسم، آرتروز و بیماری های التهابی و قلبی نقش دارد، گفت: با ارتقاء آگاهی مردم از این مسائل حتما می توان در جهت کاهش بیماری ها و کنترل آنها گام برداشت.
رستمیان به خلاء آموزش بیماران به ویژه در بیماری های مزمن در کشور اشاره کرد و عنوان داشت: برخی از کشورها در زمینه این آموزش ها پیشتاز بوده و به طور مثال ۶ جلسه ۲ ساعته در زمینه آموزش دیابت به بیماران ارائه می شود و پس از آن حتی به آنها کارت آموزشی ارائه می شود. این مسأله در برخی ادارات نیز مورد توجه قرار دارد.
وی با بیان اینکه این روش مهم بسیار حائز اهمیت است، گفت: این آموزش ها هزینه خانواده و جامعه را کاهش داده و سبب کمک به بیمار و کاهش آسیب به آن می شود. همچنین عوارض بیماری را کاهش داده و مراجعات بستری را کمتر کرده و قطع دارو توسط بیماران به حداقل می رسد؛ از طرفی کیفیت زندگی نیز افزایش می یابد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: هرچند وزارت بهداشت در این زمینه گام هایی جهت آموزش به بیماران برداشته ولی هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله های زیادی داریم و همه بخش ها اعم از خصوصی و دولتی با ورود به این حوزه اقدامات مؤثری می توانند بردارند.
پنجمین کنگره ملی و دومین جشنواره خود مراقبتی و آموزش بیمار از ۴ تا ۶ مرداد ۹۶ در مرکز همایش های مجتمع بیمارستانی امام خمینی با حضور جمع کثیری از پزشکان، اساتید، دانشجویان و بیماران برگزار خواهد شد.