قزوین- مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین گفت: در راستای مهارت آموزی و ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی طرح کارورزی در استان قزوین کلید خورد.

مسعود بابایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: یکی از مشکلات ما در حوزه دانشگاهیان این است که برخی دانش آموختگان که از علم و دانش مناسبی در مراکز علمی برخوردار می شوند اما مهارت و کارآمدی لازم را در محیط های کاری ندارند و این خلاء باید جبران شود.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان قزوین در خصوص اهمیت طرح کارورزی تصریح کرد: آشنایی افراد با محیط کار، تبدیل علوم تئوری به کابردی و مهارت آموزی از مزایای اجرای این طرح پیش از ورود حرفه‌ای فرد به بازار کار است.

بابایی یادآورشد: کارورزان به عنوان افرادی دانش‌آموخته می تواند دانش خود را به بنگاه یا واحد مربوطه منتقل کند و در این بین هر دو طرف می توانند از مزیت این طرح بهرمند شوند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر سامانه ثبت نام به نشانی karvarzi.mcls.gov.ir برای کارورزان و واحدهای پذیرنده کارورزان فعال شده و علاقمندان می‌ توانند آمادگی خود را برای اشتغال یا جذب متقاضیان اعلام کنند.

بابایی تصریح کرد: طرح کارورزی با هدف افزایش مهارت جویندگان کار عملیاتی شده و در اجرای آن حقوق و حق بیمه کارورز توسط دولت پرداخت می شود و هیچ هزینه ای برای کارفرما نخواهد داشت.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی  استان قزوین اظهارداشت: این طرح با هدف جذب ۱۵۰ هزار کارورز در سراسر کشور آغاز شده است و ثبت نام از متقاضیان شرکت در طرح از اول تیرماه آغاز شده و تا زمان ثبت نام ۱۵۰ هزار فارغ التحصیل ادامه خواهد داشت.

وی در خصوص شرایط احراز کارورز افزود: حداکثر ۲۳ سال سن برای مقطع تحصیلی کاردانی، ۲۵ سال برای مقطع تحصیلی کارشناسی، ۲۸ سال برای مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد و ۳۲ سال برای مقطع تحصیلی دکتری پیش بینی شده که حداکثر سن دانش آموختگان دانشگاهی جویای کار پسر که دوره خدمت نظام وظیفه را گذرانده اند دو سال اضافه می شود.

بابایی گفت: دانش آموختگان دانشگاهی که به مدت ۳ ماه یا بیشتر سوابق بیمه تامین اجتماعی و یا خدمات کشوری دارند، از شمول این طرح خارج هستند و ثبت نام در سامانه کارورزی. و کمتر از ۳ سال ازتاریخ اخذ مدرک دانشگاهی سپری شده باشد، دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت برای متقاضیان پسر، نداشتن سابقه شرکت در دوره کارورزی وسپری شدن حداقل ۲ ماه از ثبت نام در مرکز کاریابی و مشاوره شغلی از دیگر شرایط کارورز است.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان یادآورشد: کارورز موظف است در طول دوره کارورزی نسبت به گذراندن دوره آموزشی" آمادگی شغلی" از طریق سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اقدام کند که بر این اساس هر کارورز باید حداقل ۱۰۰ ساعت و هرروز حداقل ۴ ساعت و حداکثر ۸ ساعت از آموزش علمی بهره مند شود و گواهینامه مربوط را دریافت کند.

وی در خصوص مشوق‌های بیمه‌ای برای افزایش انگیزه کارفرمایان در جذب کارورزان هم گفت: برای افزایش جذب افراد و ماندگاری آنها در محیط کار، در صورت جذب کارورزان در واحد و بنگاه اقتصادی، دولت تا ۲ سال تمامی حق بیمه کارفرما را پرداخت خواهد کرد.

بابایی اضافه کرد: کارفرمایان تا ۲ سال از پرداخت حق بیمه در قبال کارورزان معاف خواهند بود و پوشش مسولیت های مدنی و کمک هزینه های آموزشی در سال جاری نیز ماهیانه ۳ میلیون و یکصد هزار ریال تعیین شده که توسط دستگاه ناظر به تناسب حضور کارورز در واحد پذیرنده و مقطع تحصیلی کاردانی تا دو میلیون و پانصد هزار ریال، کارشناسی تا دو میلیون و هفتصد هزار ریال و ارشد و دکتری تا سه میلیون و یکصد هزارریال تعیین شده است.