محمدرضا خباز در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به آخرین وضعیت اشتغالزایی در استان سمنان در زمینههای مختلف سرمایهگذاری، بخش خصوصی، تعاونی، دولتی و ...، توضیح داد: ما در سال جاری با بررسی شرایط تعاونیهای مختلف در حوزههای کشاورزی، دامپروری، صنایع کوچک، صنایعدستی و روستایی و ... توانستیم به ۵۰ تعاونی مجوز فعالیت دهیم که این تعاونیها میتوانند برای ۷۰۴ نفر شغل ایجاد کنند.
وی افزود: خوشبختانه با اهتمام مسئولان و همچنین مردم ۱۵تعاونی ازاینبین فعالیت خود را با ۳۰۰نفر پرسنل آغاز کردهاند که این نشان میدهد درنهایت اشتغالزایی تعاونیها در استان سمنان از میزان ۷۰۰ شغلی که پیشبینی میشد، بیشتر خواهد شد که این امر جای خوشحالی دارد، امروز برای اشتغال ۱۵ نفر در حوزه صنعت میلیاردها تومان هزینه صرف میشود اما شاهد هستیم که در بخش تعاونی بهخصوص در حوزه روستایی با مبالغ بسیار اندکی میتواند اشتغال دهها نفر را تضمین کرد که نمونه این امر در شهر کلاته خیج شاهرود و در حوزه دوخت لباس ورزشی بهوضوح دیده میشود.
۶۵۰میلیارد تومان تفاهمنامه در سمنان امضا شد
استاندار سمنان همچنین ایجاد اشتغال در سال اقتصاد مقاومتی را یک اولویت برای استان دانست و گفت: عملکرد دولت برای رونق تولید در بخشهای مختلف و با اقدامات خوب نظیر سامانه بهین یاب و تسهیلات رونق تولید در کنار کاهش بیکاری مثبت بوده تا جایی که در این چهار سال ۶۵۰میلیارد تومان تفاهمنامه همکاری در بخش سرمایهگذاری با بخش خصوصی در استان منعقدشده است.
خباز افزود: برای این امر برگزاری همایش بزرگ سرمایهگذاری در اسفندماه۹۴ با ارائه ۱۰۰ طرح قابلیتدار برای سرمایهگذاری، در دستور کار قرار گرفت که خوشبختانه ۵۰ درصد این طرحها امروز دارای سرمایهگذار هستند.
وی در پاسخ به این سؤال که دستاوردهای اشتغالزایی در حوزه صنعت استان سمنان چه بودهاند، توضیح داد: در چهار سال اخیر، ۷۶۸ واحد تولیدی در دو بخش صنعتی و کشاورزی ۴۱۵میلیارد و ۷۳۱میلیون تومان تسهیلات رونق تولید و رفع موانع تولید در حوزه سامانه بهینیاب و کارگروه رفع موانع تولید دریافت کردند این امر در زمره تلاشها برای نگهداشتن وضعیت فعلی اشتغال در استان بوده اما نیمنگاهی نیز به ایجاد طرحهای جدید داشتهایم که در این راستا طی سال گذشته، ۱۶۳پروانه بهرهبرداری صنعتی با اشتغال دو هزار و ۹۳۶نفر صادرشده است.
۷۵۲۰ شغل در سال۹۵ ایجاد شد
استاندار سمنان درباره روند اشتغال آفرینی در سالهای گذشته نیز توضیح داد: تلاشهای بسیار خوبی در زمینه اشتغال در استان انجامشده که برای مثال در سال ۹۴، شش هزار و ۶۰۰ شغل ایجاد شد که بازهم به این میزان بسنده نکردیم و در سال پسازآن این میزان را به هفت هزار و ۵۲۰نفر در سطح استان رساندیم که نشاندهنده رشد قابل قبولی در زمینه اشتغالزایی است.
خباز ضمن بیان اینکه امروز طبق آمارها میتوان نرخ بیکاری استان سمنان را ۸.۱ تا ۸.۳ درصد اعلام کرد، افزود: همچنین نکته دیگری که باید درباره آن توضیح داد این است که در ۱۹ ماه گذشته هفت همایش سرمایهگذاری در استان برگزارشده که توانسته برای این استان شش هزار میلیارد تومان قرارداد همکاری بیاورد لیکن ما به این مقوله بسیار خوشبین هستیم چراکه میتواند تحولی عظیم را در سطح استان به وجود آورد.
وی درباره اشتغال روستایی نیز گفت: توسعه مشاغل خانگی و صنایعدستی که هردوی آنها به مقوله اشتغالزایی روستایی نیز مرتبط میشود در دستور کار دولت یازدهم قرار داشته است و در استان بیش از ۳۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار وجود دارد که در برنامه ششم توسعه نگاه مثبتی به این روستاها در حوزه اشتغالزایی شده تا بتوانیم جلوی مهاجرت از روستاها را بگیریم لیکن امروز بهجرئت میتوان گفت مقوله توسعه روستایی، اشتغالزایی، گردشگری و رونق روستایی در زمره اولویتهای دولت در استان سمنان است.
استاندار سمنان افزود: امروز بیش از ۹۰درصد مناطق روستایی استان به سامانه ارتباطی و اینترنت پرسرعت مجهز هستند که میتوان با استفاده از فضای مجازی تولیدات دستیشان را به دنیا عرضه کنند همچنین نکته قابلتوجه در این بخش آن است که ۹۰ درصد ایجاد زیرساختهای ارتباطی روستایی در استان طی یک سال اخیر و بهصورت کار جهادی و در راستای تحقق بخشیدن به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه توسعه روستایی اتفاق افتاده است.