دكتر محسن پرويز گفت : سيستم ما در مميزي بايد به گونه اي تعريف شود كه بعد از وارد آمدن ايراد يا ايرادهايي به كتاب ، ناشر يا مولف بتواند به مرجع قابل اعتماد ديگر مراجعه كند ، بايد مرجعي باشد كه به شكايت ناشران و مولفان رسيدگي كند چرا كه صدور مجوز انتشار كتاب نبايد قائم به يك نفر و يك نظر باشد .

معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در گفتگو با خبرنگار مهر، با بيان اين مطلب افزود : بخش عمده اي از ناشران با واگذاري وظيفه نظارت و مميزي از اداره كتاب به بخش خصوصي مخالفت مي كنند . برخي از ناشران مي گويند كه با اصل مميزي مخالف هستند اما در شرايط كنوني تقاضا مي كنند كه مميزي كتاب به خود ناشران سپرده شود ، سوال ما از آنها اين است كه وقتي شما اصل مميزي را قبول نداريد چگونه مي خواهيد بر كتابهاي منتشر شده تان نظارت داشته باشيد .

وي افزود : ما به دنبال راهكار مناسبي در زمينه مميزي مي گرديم كه كمترين ضرر و زيان را متوجه ناشر،  مولف و جامعه كند .

دكترپرويز تصريح كرد : مسئله مميزي پيش از چاپ ازنظر من مشكلات زيادي دارد ؛ به طول انجاميدن صدور مجوزها و اعلام نظر در مورد برخي از كتابها زمان بر شده است و برخي از كتابها دوسال است كه منتظر دريافت مجوز مانده اند و تكليف آنها مشخص نشده است ، البته انتظار ناشران براي تعيين تكليف كتابهايشان به حق است . 




اين مقام مسئول تصريح كرد : اگر كتابي چندين سال منتظر دريافت مجوز است و يا تكليف آن مشخص نيست ، معلوم است كه مشكل داشته است چون در سالهاي گذشته با وجود سياست تساهل و تسامح همه كتابها مجوز مي گرفت .

وي با اشاره به بزرگنمايي مسئله مميزي كتاب در برخي اخبارمنتشره ، اظهار داشت : از روزي كه من وارد معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شدم ، سعي كردم به وضعيت مميزي نظم و ترتيبي بدهم .

دكتر پرويز در پاسخ به اين سوال كه آيا طرحي براي سپردن مميزي كتاب پيش از انتشار به ناشران در وزارت ارشاد وجود دارد ؟ ، گفت : ناشران عمدتا با اين طرح ابراز مخالفت كرده اند .