رضا مجلسی کارگردان فیلم سینمایی «کاتی و ستاره» که در سی امین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان به رقابت می پردازد به خبرنگار مهر گفت: «کاتی و ستاره» یک فیلم رئال انیمیشن است که برای مخاطب کودک ساخته شده است. ساخت چنین فیلم هایی کمتر در سینمای کودک تجربه شده و ما سعی کردیم سطح قابل قبولی از تکنیک را در آن استفاده کنیم تا برای مخاطبان کودکی که امروز آثار سطح بالای رئال انیمیشن خارجی را دنبال می کند، جذاب باشد.
وی ادامه داد: همچنین سعی کردیم قصه فیلم در سطحی باشد که گره و فراز و فرودهای آن برای مخاطب کودک جذابیت داشته باشد. علاوه بر آن تمام تلاش خود را کردیم تا این اثر سینمایی نه تنها یک فیلم سرگرم کننده باشد بلکه پیام محتوایی نیز داشته باشد تا بزرگترها هم بتوانند از آن بهره ببرند.
این کارگردان سینمای کودک با اشاره به پروژه تولید «کاتی و ستاره» تأکید کرد: تولید این فیلم از اسفندماه سال ۹۴ آغاز شد و فیلمبرداری آن شهریور ماه ۹۵ صورت گرفت. بخش انیمیشن آن نیز بعد از پایان فیلمبرداری طراحی و به فیلم اضافه شد.
مجلسی با اشاره به اهمیت انیمیشن در سینمای کودک و نوجوان تصریح کرد: رئال انیمیشن یک ژانر و تکنیک مهم در سینما است که بچه ها نیز از آن استقبال می کنند در نتیجه جا دارد سینمای ایران بیشتر به این شیوه فیلمسازی توجه کند. در کل می توان گفت فیلم های انیمیشن جذابیت های زیادی برای مخاطب دارند و با استفاده از این شیوه می توان راحت تر برای بچه ها قصه گویی کرد.
این کارگردان با اشاره به اینکه «کاتی و ستاره» اولین اثری است که در حوزه سینمای کودک ساخته و پیش از این بیشتر در حوزه مستند فعالیت می کرده است، توضیح داد: در همه جای دنیا حتی در کشورهای اروپایی، دولت سینمای ملی خود را حمایت می کند و انتظار می رود در ایران نیز دولت به عنوان متولی فرهنگ از سینمای کودک و نوجوان حمایت کند اما متأسفانه این حمایت ها نه تنها بیشتر نشده بلکه کمتر نیز شده است.
مجلسی تأکید کرد: البته با توجه به ساز و کار پخش فیلم در ایران، حمایت نشدن از سینمای کودک و نوجوان تنها تقصیر دولت نیست زیرا اکران فیلم در ایران در دست سینماداران است و دولت نمی تواند دخالتی در آن داشته باشد. سینماداران سعی می کنند فیلم هایی اکران کنند که در گیشه موفق تر باشد البته گاهی محاسبات سینماداران غلط از آب در می آید و فیلم هایی که فکر می کنند موفق خواهد بود با فروش مناسبی همراه نیست.
این سینماگر بیان کرد: مساله این است که سینماداران، قشر جوان را مخاطب خود می دانند در نتیجه فیلم های اجتماعی، شهری، آپارتمانی و با موضوع روابط بین جوانان را اکران می کنند و معتقدند که فقط همین فیلم ها می تواند در جذب مخاطب موفق باشند، در حالی که باید با برنامه ریزی صحیح همه قشرها را به سینما جذب کرد.
مجلسی در پایان با اشاره به اینکه مهمترین معضل سینمای کودک و نوجوان بحث اکران است، عنوان کرد: متاسفانه دولت بودجه کمی برای تولید فیلم کودک و نوجوان اختصاص می دهد و وقتی دولت برای سینمای کودک و نوجوان هزینه زیادی نکند به مرور تولیدات کمتری نیز در این زمینه خواهیم داشت.