رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کابینه آینده باید کابینه کار باشد، گفت: رئیس جمهور محترم معیار اصلی خود را کارآمدی و انقلابی بودن قرار دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش سراسری قوه قضائیه که با حضور سران قوا برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای ۷ تیر و شهید بهشتی، گفت: شهید بهشتی استوانه محکمی برای انقلاب و نظام اسلامی بود. ایشان یک انقلابی واقعی بود که درد انقلاب داشت و در سال های پیش از انقلاب در کنار دیگر مبارزین به دنبال سامان دهی مسائل انقلاب با راهنمایی امام(ره) بودند.

وی افزود: ساماندهی به روحانیت برای اینکه بتواند امور انقلاب را اداره کند، بر عهده شهید بهشتی بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شهید بهشتی در شکل دهی به نظام جمهوری اسلامی خصوصا اصل ولایت فقیه نقش اساسی داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه خبر سرکوبی داعش در عراق خبر خوب و ارزشمندی است گفت: نقش آیت الله سیستانی در صدور فتوای جهاد و تشکیل حشد شعبی بسیار در این باره موثر بود.

وی افزود: نیروی قدس تلاش جدی در این باره داشت. کمک ایران برای سد کردن مسیر داعش و سرکوبی آن برجسته بود که در نهایت نیروی بدخیم تروریسم در عراق سرکوب شد.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه بسیار بعید است که در میان مدت از مسئله تروریسم در منطقه خلاصی پیدا کنیم، تصریح کرد: تروریست ها گاهی مهاجر هستند و هدایت شده مهاجرت می کنند. اگر مسئله تروریست رشد نکند خیلی کاهش پیدا نخواهد کرد.

لاریجانی با  اشاره به اینکه با آشفتگی در منطقه مواجه هستیم خاطر نشان کرد: با این مسئله دقت ما در حفظ امنیت افزایش پیدا کرد.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوعات بین المللی گفت: امریکا در چند ماه اخیر سیاست های خود را شفاف تر بیان کرده است.

وی با اشاره به اینکه امریکا به دنبال تضعیف جایگاه ایران است افزود: برخی طرح های سنا هم در قالب عنوان و هم مفاد نشان دهنده این تلاش امریکا است. اینها در بخش موشکی، حقوق بشر و تروریسم هدف شان افزایش فشار به ایران است. اما دقت نظر و تدبیر ما در این مسئله اثرگذاری مهمی خواهد داشت.

لاریجانی با اشاره به اینکه نقض برجام را پیگیری می کنیم خاطرنشان کرد: باید ببینیم اقدامات آنها با مسائل امنیتی ما چه نسبتی دارد.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود در باب وضعیت اقتصادی گفت: ما در این مسیر به برخی از مشکلات فائق آمدیم و راه برایمان روشن است اما طبق تاکید رهبری کلید اصلی مشکلات ما تولید ملی و اشتغال است.

لاریجانی گفت: حدود ۱۵ تا ۱۶ مسئله اقتصادی در کشور داریم که بدون وفاق ملی امکان حل آن وجود ندارد.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه دولت هر روز در حال انبساط است گفت: حدود ۹۰ درصد بودجه کشور مربوط به بودجه جاری است و فقط ۱۰ درصد صرف پروژه های عمرانی می شود، با ۱۰ درصد گروه عمرانی نمی شود انقلاب کرد، که تولید به راه بیفتد اما برای حل این مشکل اهتمام بخش های مختلف لازم است.

لاریجانی گفت: بیماری های مزمن اقتصادی در درون نظام وجود دارد، ما در بودجه سال ۹۶ به سختی توانستیم کار را جمع کنیم و از اوراق مشارکت استفاده کردیم اما سال آینده چه باید کرد. تا زمانی که ثروت ایجاد نشود با روش وصله پینه اقتصاد درست نمی شود. برخی بخش ها جراحی جدی نیاز دارد.

وی ادامه داد: ما به یک تصویر روشن از شرایط و هماهنگی تمام در کشور نیاز داریم و باید از مسائل حاشیه ای پرهیز کنیم، با جدال نمی شود مشکلات را حل کرد. چنانچه رهبری هم بارها فرموده اند به مسائل اصلی بپردازید که امروز مسئله اصلی کشور اقتصاد است، تا تولید محور و صادرات محور نباشیم نمی توان اقتصاد را اصلاح کرد.

لاریجانی با اشاره به تشکیل کابینه دولت دوازدهم گفت: در تشکیل کابینه جدید قانون برنامه وجود دارد، دوش هایی که زیر بار مسئولیت می رود باید کارآمد باشد، کابینه آینده باید کابینه کار باشد. سهم خواهی روش درستی نیست، هر فرد کارآمد انقلابی که بتواند مشکلات را حل کند باید مورد حمایت همه قرار گیرد.

رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: کابینه آینده می تواند چراغ راه باشد و رئیس جمهور محترم معیار اصلی خود را کارآمدی و انقلابی بودن قرار دهد.

وی گفت: هماهنگی در سطوح مختلف قوا مهم است که بدون هماهنگی کار امکان پذیر نیست.

لاریجانی ادامه داد: امنیت سرمایه گذاری باید مورد توجه باشد تا سرمایه گذاران دلگرم شوند که قوه قضاییه پشت آنهاست.

رئیس مجلس تاکید کرد: سخنگوی قوه قضاییه نباید وارد مسائلی شود که کشمکش ایجاد کند چون در این صورت سرمایه گذار به سمت سرمایه گذاری نمی آید، آنچه در محافل خصوصی حل می شود در رسانه ها کمتر گفته شود.

رئیس مجلس همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت یاد شهدای هفتم تیر گفت: شهید بهشتی استوانه محکمی برای انقلاب و یکی از پایه گذاران انقلاب اسلامی بود، بهشتی انقلابی واقعی بود و درد انقلاب داشت که این دردمندی از قبل انقلاب وجود داشت.

وی افزود: آقایان مهدوی کنی، بهشتی و رفسنجانی در جامعه روحانیت به دنبال این بودند که مسائل کشور را ساماندهی کنند و این نقش را با رهبری امام (ره) به خوبی انجام دادند. درحقیقت فعال سازی ساز و کار تکفل انقلاب از سوی روحانیت به خوبی انجام گرفت.

لاریجانی ادامه داد: شهید بهشتی در تاسیس جمهوری اسلامی ایران و مجلس موسسان قانون اساسی و شکل گیری نظام تلاش زیادی کرد. استدلال های وی نشان دهنده این امر بود، آن زمان لیبرال ها و منافقین روی مسئله ولایت فقیه چالش ایجاد می کردند، اما شهید بهشتی با استدلال منطقی این مسئله را جا انداخت و این یک میراث گرانقدر است که باید آن را حفظ کرد.

رئیس مجلس گفت: پایه هایی که شهید بهشتی در قانون اساسی به آن اصرار داشت مانند صیانت از رکن بودن ولایت فقیه باید در بخش های دیگر قانون برای کارآمدی در کشور به عنوان رکن مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: یکی از کسانی که در تشکیل حزب جمهوری اسلامی اصرار داشت شهید بهشتی بود، اینکه نزدیک انتخابات گروه هایی جمع شده و لیست دهند مشکل کشور را حل نمی کند، احزاب در جمهوری اسلامی ایران خیلی ریشه دار نیستند و وظیفه اصلی در این باره به درستی انجام نمی شود.

رئیس قوه مقننه خاطر نشان کرد: کسانی که می خواهند راه شهید بهشتی را دنبال کنند باید در این بخش آبرو و حیثیت بگذارند تا تشکل هایی با کارنامه و روش روشن به وجود آیند.

وی ادامه داد: شهید بهشتی در مقابل شیاطین غرب و به خصوص آمریکا و منافقین صریح حرف می زد، اما درباره دوستان داخلی که با نارسایی بینشی، کاستی داشتند مدارا می کرد، همین مدارا باعث شد برخی که نسبت به وی درشتی می کردند، بعدها منقلب شدند.

گاهی تیراندازی ها در کشور به سوی دوستان است

رئیس مجلس عنوان کرد: امروز گاهی خط بازی ها و تیراندازی ها در کشور به سوی دوستان است. به جای دشمنان، این رفتار نسبت به دوستان صورت می گیرد، یعنی جای دوست و دشمن اشتباه گرفته شده است.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه متن مُنقحی در خصوص اقدامات قوه قضائیه تدوین شده است، گفت: این اقدام کار مهمی بود و روشن کرده که قوه قضائیه در ابتدای برنامه کجاست و در انتهای برنامه پنجساله باید کجا باشد، بودجه آن چگونه باید تامین شده و چقدر اجازه استخدام قاضی دارد.

وی گفت: پیشگیری از جرایم در قانون برنامه ششم مورد تاکید قرار گرفته که سالانه ۱۰ درصد از طریق پیگیری های قضایی باید کاهش جرم داشته باشیم و بر این اساس باید برنامه جامع پیشگیری از جرم تدوین شود که شش ماه از سال گذشته و شش ماه دیگر قوه قضائیه باید این برنامه را تدوین کند.

لاریجانی با اشاره به برخی آمار وقوع جرایم در کشور تصریح کرد: در آماری که نیروی انتظامی در اختیار بنده قرار داد، مشخص شده که ما مشکلات جدی در حوزه جرایم داریم، در سال ۹۵ نرخ قتل ۸.۶ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته، اما ۳۶.۳ درصد از قتل ها با سلاح گرم بوده و عمده مجرمان در سنین زیر ۳۰ سال بوده اند. در زمینه سرقت ۹۴ هزار و ۸۲۶ مورد سرقت داشتیم که در سال ۹۵ سرقت به عنف معادل سال قبل آن بوده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مسئله قاچاق کالا گفت: این مسئله بسیار مهم است که مجلس نیز در خصوص موضوع قاچاق کالا در هفته پیش رو جلسه غیرعلنی خواهد داشت. قاچاق لوازم خانه ۱۶۱ درصد در سال ۹۵ رشد داشته و از ۱۱ میلیون به ۳۰ میلیون دستگاه رسیده است.

وی افزود: نظام آموزشی، رادیو و تلویزیون و قوه مقننه و مجریه باید کمک کنند تا قوه قضائیه از جرایم پیگیری کند، در این بین قوه قضائیه نیز باید اهتمام داشته باشد تا تمام دستگاه ها مسئولیت مشخصی برای امر پیگیری از جرایم داشته باشند؛ چرا که ۱۱ میلیون پرونده قضایی در قوه قضائیه نگران کننده است.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: من در یکی از رسانه ها دیدم که نوشته بود این انتخابات یک رفراندوم برای کشور بود، این حرف ها ایجاد حساسیت می کند، آنها خلاف می گویند، انتخابات بود، رفراندومی نبود، اینها را هم باید در نظر گرفت تا ذهن ها بر روی موضوع اصلی کشور متمرکز شود