به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق تعاون ایران، عبدالله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای تولیدکننده فرش دستباف شهری و روستایی ایران با تاکید بر ظرفیت های بالا این صنعت در ایجاد اشتغال پایدار، ابراز کرد: برنامه ریزی دقیقی برای تولید یک کالای کاملا ایرانی و ملی و صادراتی با حمایت و نظارت دقیق ارگانهای مرتبط صورت گرفته است.
وی با اشاره به طرح ایجاد ۲۰ هزار شغل در سال ۹۶ از طریق صنعت پرپتانسیل فرش دستباف کشور، اظهار داشت: این طرح اشتغالزایی با هدف کمک به دولت در امر ایجاد اشتغال و افزایش رونق در این بخش تولیدی ارائه میشود، بنابراین در راستای اجرایی کردن منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، فرآیند اجرایی تنظیم شده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای تولیدکننده فرش دستباف شهری و روستایی ایران با اشاره به جلسه مشترک با معاونت اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: در این نشست اجرای این طرح، نحوه ساماندهی، آموزش، تولید، عرضه و فروش و تامین منابع مالی مطرح شد و مورد استقبال و حمایت این معاونت قرار گرفت.
به گفته بهرامی اجرای طرح ایجاد شغل ۲۰هزار نفری در صنعت فرش دستباف، در قدم اول با ایجاد اشتغال برای ۱۰۰۰ نفر آغاز می شود و به تدریج با ایجاد زیرساخت ها و بازاریابی و اخذ سفارش تولید، به این تعداد اضافه و به مرور برای ۲۰هزار نفر شغل ایجاد خواهد شد.
وی دربیان مزیت های این طرح به ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان حوزه فرش در تولید و طراحی اشاره کرد و گفت: ایجاد اشتغال برای کارشناسان فارغ التحصیل حوزه فرش از مهمترین ویژگی های این طرح بوده همچنین تحت پوشش قرارگرفتن شاغلان به بیمه تامین اجتماعی وبیمه تکمیلی از دیگر مزیت های آن است.
بهرامی ضمن تاکید بر ظرفیت های بالای بخش تعاون تصریح کرد: اجرایی کردن ایجاد شغل ۲۰هزار نفری از کانالی غیر از تعاونی ها با توجه به پتانسیل بالا و حضور در تمام شهرها و شهرستان ها و شناخت بازارهای هدف همچنین تجار خارجی این صنعت، قابل امکان نیست.
بهرامی ابراز داشت: منابع این طرح میتواند از طریق تعامل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مرکز ملی فرش ایران، صندوق کارآفرینی امید، بانک توسعه تعاون، صندوق توسعه ملی با سودهای کم بهره تامین شود.
گفتنی است، اسحاق جهانگیری در ابلاغیهای به همه دستگاههای اجرایی، تصویب نامه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با عنوان «برنامه اشتغال فراگیر در سال ۱۳۹۶» را با هدف افزایش جمعیت شاغل کشور به میزان ۹۷۰ هزار نفر در سال ۹۶ ابلاغ کرد.
در این تصویبنامه، «فرش دستباف» در میان رستههای منتخب بخش «صنعت، معدن و بازرگانی» قرار دارد و در هدفگذاری کمی این بخش برای فرش دستباف تعداد ۲۰ هزار شغل جدید پیشبینی و تکلیف شده است.