مشكل متكديان در تهران يك مشكل ملي است در حالي كه مديريت شهري هيچ كمكي از طرف نهادهاي ملي و دولتي در اين زمينه دريافت نمي كند و از سال گذشته حتي يك ريال از طرف دستگاه هاي دولتي به اين امر اختصاص نيافته است.

به گزارش خبرنگار مهر ، رئيس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي شهر تهران در نشست ساماندهي بي خانمان ها در فصل سرما كه امروز در محل خبرگزاري ايلنا برگزار شد ، گفت: در زمان دولت خاتمي در سال 84 ، 2 ميليارد تومان به اين بخش اختصاص يافت كه بسيار تاثير گذار بود و خدا به آقاي خاتمي خير بدهد. در حالي كه يك سال و نيم گذشته تمام كمك ها به اين بخش قطع شده است.

رسول خادم در ادامه با اشاره به اينكه ما هيچ اثري از بود و نبود وزارت رفاه در زمينه آسيب هاي اجتماعي احساس نكرده ايم گفت: اميدواريم وزير جديد دراين زمينه همياري بيشتري به خرج دهد.

عضو شوراي شهر تهران ، راه حل ساماندهي متكديان را جمع آوري ندانست و افزود: بازار گرم عرضه خدمات به متكديان در تهران اين شهر را به يك محل بين المللي تكدي گري تبديل كرده است و تا وقتي كه لطف مردم شامل حال هر ژنده پوشي مي شود اين معضل قابل حل نيست.

وي در ادامه با ارائه آماري از ابتداي اجراي طرح تا امروز تاكيد كرد: كل متكديان و بي خانمانها جمع آوري شده اند آذر 83 تا امروز 4769 نفر بوده اند كه 4150 نفر ترخيص شده اند و 609 نفر هنوز در مراكز نگهداري مي شوند.

عضو شوراي شهر تهران در ادامه افزود: از كل افراد جمع آوري شده 6 درصد پاكستاني ، 3 درصد افغاني و 91 درصد ايراني بوده اند كه بيش از 61 درصد از ايرانيان را شهرستاني ها تشكيل مي دهند.

به گفته خادم ، 46 درصد افراد بي خانمان و متكدي جمع آوري شده در طول اجراي طرح معتاد ، 37 درصد غير معتاد و بقيه در حال بررسي هستند.

وي در ادامه آمار خود تصريح كرد: در مورد ميزان تحصيلات اين افراد 9 درصد ديپلم و بالاتر ، 10 درصد متوسطه ، 9 درصد راهنمايي ، 25 درصد ابتدايي و 47 درصد بي سواد بوده اند.

خادم سياست دولت درمورد اتباع بيگانه را شفاف ندانست و افزود: اين موضوع مشكلات ما را دو صد چندان كرده است در حاليكه شهرداري در 2 يا 3 نوبت با هزينه خود اين افراد را رد مرز كرده است.

وي مشكل اصلي اين بخش عدم همكاري و همياري دولت عنوان كرد و تاكيد كرد: تمام هزينه هاي اين بخش بر دوش شهرداري است در حاليكه مطابق مصوبه شوراي عالي استان دولت وظيفه تامين هزينه اين بخش را دارد.

عضو شوراي شهر تهران ، دليل اصلي وجود مشكل متكديان  و بي خانمان ها را از هم گسيختگي اجتماعي ، فقر و بيكاري عنوان كرد و خاطر نشان كرد: در بعضي مناطق متكديان به صورت خانوادگي و قومي به تكدي گري مي پردازند در حالي كه وجود باندها و شبكه هاي حرفه اي در حد بسيار جزئي است كه توسط نيروي انتظامي پيگيري مي شود.

خادم يكي از مشكلات اين عرصه را عدم حضور دولت و مجلسيان امر در بطن جامعه دانست و تاكيد كرد: هيچ كس تصوير درستي از اوضاع اجتماعي ندارد و بايد در اين زمينه به مديريت شهري كه عهده دار اين مسئوليت شده ، كمك كرد.

وي با اعلام اينكه وزارت كشور بايد ستادهاي ساماندهي متكديان را در شهرستانها ايجاد كند گفت: اين ستاد ها داير نشده اند و يكي از دلايل سر ريز شدن متكديان به تهران نبود دستگاه هاي سامان دهنده در شهرهاي مبدا است.

عضو شوراي شهر تهران در حالي كه از ارايه آمار ايدز و هپاتيت در ميان بي خانمان ها امتناع مي كرد ، افزود: برخي از شهروندان با عدم همكاري با شهرداري از ايجاد مراكز گرمخانه محل سكونت شان ابراز نارضايتي مي كنند كه بايد اين همكاري بين مردم و شهرداري بيشتر شود.

خادم در ادامه گفت: با ايجاد 2 مركز گرمخانه ديگر در تهران تعداد گرمخانه هاي شهر تهران تا پايان آبان ماه به 3 مركز مي رسد كه پذيراي بي خانمان ها در فصل سرما خواهد بود.