بهارستان- مدیر شبکه بهداشت و درمان بهارستان بر هماهنگی ادارات بهارستان در پیش گیری از اعتیاد تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دانوش دمیریان پیش از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران در خصوص بحران مصرف مواد مخدر در جهان، به عنوان یک تهدید جدی، گفت: اهمیت این مساله به حدی است که به عنوان یکی از چهار بحران عمده جهانی موجود در کنار تهدید اتمی، آلودگی محیط زیست و فقر مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: در جهان امروز مصرف مواد پدیده‏ای است که جنبه های روانی، زیستی و اجتماعی زندگی بسیاری از انسان ‏ها را تحت تأثیر قرار داده است.، کمتر پدیده‏ ای را می‏ توان یافت که همانند سوء مصرف مواد، جوامع بشری را مورد تهدید قرار داده باشد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهارستان اضافه کرد: با وجود خطرات و عوارض ناشی از مصرف مواد، هر روزه بر شمار قربانیان این دام مرگ بار افزوده می ‏شود و مشاهده صحنه ‏های هولناک آن تاکنون نتوانسته به عنوان هشداری جدی برای سایر افراد به ویژه قشر جوان جامعه تلقی شود.

وی گفت: مصرف مواد یک بیماری جسمی، روانی و اجتماعی است که دور از چشم خانواده، مدرسه، جامعه و حتی خود فرد شکل می گیرد، مصرف مواد پدیده ای است که از زمان های دور در جوامع بشری وجود داشته است و در حال حاضر نیز با وجود پیشرفت های علمی و افزایش غیر قابل تردید سطح شعور و آگاهی مردم، همچنان در حال گسترش می‌باشد و هر ساله افراد زیادی را به کام خود می‌کشد.

دمیریان اضافه کرد: مصرف مواد از مهم ترین آسیب های اجتماعی است که نه تنها در کشور ما بلکه در سراسر جهان شایع بوده و همواره ذهن مسئولین و سیاست گذاران اجتماعی- فرهنگی جامعه را به خود مشغول کرده است، پیدایش انواع جدید مواد افیونی و روان گردان‌ها، تغییر شیوه مصرف به شیوه های مخرب تر، پایین آمدن سن شروع اعتیاد، افزایش میزان شیوع و بروز و در دسترس بودن مواد، مصرف مواد را به یک مشکل اجتماعی جامعه امروز تبدیل کرده‌ است.

وی گفت: پدیده اعتیاد در کشور ما به عنوان یکی از کشورهای در حال توسعه که گام های تحول اقتصادی- اجتماعی را طی می کند نمود بیشتری دارد،  ایران بالاترین میزان سرانه اعتیادبه تریاک و هروئین درجهان را داردو از هر ۱۷ نفر یک نفر مصرف کننده مواد است و ۲۰ درصد ایرانی های ۶۰-۱۵ ساله مشکلات سوء مصرف مواد را نشان می‌دهند.

دمیریان افزود: طرح ملی بررسی و شیوع‌شناسی اعتیاد و مصرف مواد مخدر و روان‌گردان‏ ها در جمعیت عمومی ایران در سال ۹۵، نرخ اعتیاد به مواد را ۴ درصد گزارش کرده است. ۱۶-۹ درصد معتادان مواد را به صورت تزریقی مصرف می کنند.

وی گفت: با توجه به تاثیرات مخرب و ویران کننده مصرف مواد بر زندگی افراد، بررسی عوامل زمینه ساز این پدیده و توجه ویژه به آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهارستان افزود: به خاطر پیامدهای نامطلوب و فشارهای وارده بر کسانی که مواد مصرف می کنند، نیاز است که اقدامات گسترده تری در زمینه شناخت عوامل موثر در گرایش و پیش‌گیری از اعتیاد به مواد صورت گیرد و راهکارهای درمان و بهبود وضعیت روانشناختی آن‌ها مورد توجه قرار گیرد. در این راستا یکی از اقدامات بسیار مطلوب، در نظر گرفته هفته مبارزه با مواد مخدر می باشد.

وی گفت: هفته مبارزه با موادمخدر، فرصت خوبی است که خانواده و جامعه را نسبت به امر پیشگیری و مبارزه با مواد مخدرکه یکی از مشکلات اساسی درجامعه است، مشارکت دهیم، چرا که حضور خانواده و جامعه در ریشه کن نمودن پدیده اعتیادضروری است.

دمیریان افزود: همچنین مداخله جدی دستگاه های مرتبط درخصوص اعتیاد مثل سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی، فرمانداری و شهرداری برای پیشگیری و بهبود پدیده اعتیاد ضروری می باشد. این نهادها میتوانند با برنامه ریزی های کوتاه مدت،میان مدت و بلندمدت، در راستای آگاه سازی جامعه نسبت به راه های پیشگیری و مبارزه با این پدیده شوم اقدامات موثری انجام دهند و زمینه کاهش نرخ اعتیاد رو فراهم کنند.