با توجه به اینکه طی چند سال گذشته کارخانه کمپوست در بجنورد راهاندازی شد اما به علت بروز نقص فنی تعطیل و این کارخانه به علت اینکه در نزدیکی یکی از روستاهای شهرستان بجنورد جانمایی شده بود و مردم این منطقه با آغاز بکار مجدد آن مخالف بودند پس از رفع نقص فنی دوباره فعالیت خود را آغاز نکرد.
در حال حاضر طولانی شدن روند آغاز عملیات اجرایی این کارخانه و بلاتکلیفی دفن اصولی زبالهها به دلیل معضلات زیستمحیطی و بهداشتی مشکلاتی در آینده نزدیک در پی خواهد داشت که تنها با راهاندازی کارخانه کمپوست میتوان از بروز این مشکلات جلوگیری کرد.
عملیات اجرایی تجهیز دفن گاه شهری زباله بهزودی آغاز میشود
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداریهای خراسانشمالی در گفتگو با خبرنگار مهر میگوید: بهزودی عملیات اجرایی تجهیز دفن گاه شهری زباله در بجنورد آغاز خواهد شد.
روح الله عظیمی بابیان اینکه در سالهای گذشته طرح راهاندازی کارخانه کمپوست در بجنورد اجرایی شد که این طرح شکست خورد، اظهار میکند: کارخانهای که با این هزینه زیاد ساخته شد و به دلیل مشکلات اجتماعی و زیستمحیطی تعطیل شد، اکنون انتقال کارخانه کمپوست به مکان جدید و راهاندازی آن نیاز به اعتبار و مطالعات دقیق دارد.
عظیمی میافزاید: باید منابع اعتباری کافی وجود داشته باشد تا بتوان کارخانه را در مکان جدید جانمایی کنیم و دستگاههای موجود در کارخانه کمپوست تعطیلشده را انتقال دهیم.
وی میگوید: از سوی دیگر مشکلات اجتماعی که در زمان فعالیت کارخانه کمپوست گذشته به وجود آمد از دیگر علتهایی بوده که موجب شده تا مسئولان دستگاههای مختلف برای راهاندازی مجدد کارخانه با وسواس بیشتر و حساستر نسبت به این مسئله فعالیت کنند که همین مسئله باعث زمانبر شدن آغاز عملیات اجرایی این پروژه شده است.
مدیرعامل سازمان پسماند بابیان اینکه برای فعالیت کارخانه کمپوست جدید طرحهای مختلفی تاکنون مطرحشده است که این طرحها فقط در سطح ایده بوده و باید موردبررسی قرار گیرند، میافزاید: مقررشده بهزودی اعتباری برای آغاز عملیات اجرایی این پروژه اختصاص یابد که با این اعتبار تجهیز دفن گاه شهری، ساخت جاده دسترسی، تجهیز تأسیسات ازجمله برق، مطالعه و طراحی دقیق و کارشناسی امکانپذیر میشود.
عظیمی بیان میکند: امیدواریم با اختصاص این اعتبار تا قبل از پایان سال تجهیز دفن گاه شهری زباله در مکان جدید کارخانه کمپوست انجام شود.
وی میافزاید: در حال حاضر زمین جانمایی شده برای ساخت کارخانه کمپوست جدید مشخصشده است و باید تصمیمگیریها و مطالعات انجام شود.
صدور مجوز ساخت کارخانه جدید کمپوست
مدیرکل محیطزیست خراسان شمالی دراینباره به خبرنگار مهر میگوید: مجوز ساخت کارخانه جدید کمپوست از سوی محیطزیست صادرشده و باید هر چه زودتر عملیات اجرایی آن آغاز شود.
تاکنون گزارشی از آلودگی منابع آبی و خاکی به سبب تخلیه زباله در این منطقه وجود نداشته اما با گسترش شهر و توسعه شهرنشینی در مرکز استان ادامه دفن زباله در این مکان کار منطقی نیست
سید علیاصغر مطهری اظهار میکند: اکنون باید زیرساختها و اجرای زیرساختهای کارخانه انجام شود که بستگی به تأمین اعتبار دارد.
مطهری بابیان اینکه بیش از ۳۰ سال است زبالههای مرکز استان در کوه بابا موسی تخلیه میشود میافزاید: ادامه این روند در آینده سبب ایجاد مخاطرات برای مردم خواهد شد.
وی بیان میکند: تاکنون گزارشی از آلودگی منابع آبی و خاکی به سبب تخلیه زباله در این منطقه وجود نداشته اما با گسترش شهر و توسعه شهرنشینی در مرکز استان ادامه دفن زباله در این مکان کار منطقی نیست.
وی میافزاید: باید هرچه سریعتر تخلیه زبالهها از این منطقه انجام شود و این مکان دوباره احیاء شود.
مدیرکل محیطزیست استان بیان میکند: ما از طولانی شدن ساخت کارخانه کمپوست گلایه داریم و امیدواریم عملیات اجرایی آن هر چه زودتر آغاز شود تا مسئله زبالهها در بجنورد ساماندهی شود.
اعتبار بهمنظور تجهیز دفن گاه اختصاص یافت
معاون هماهنگی امور عمرانی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار میکند: جانمایی کارخانه کمپوست در محل جدید مصوب شده و ازلحاظ زیستمحیطی از سوی محیطزیست تائید شده است.
با اختصاص اعتبار بهزودی امر تجهیز دفن گاه زباله آغاز میشود و انتقال زبالهها از کوه بابا موسی به محل جدید از اولویت دیگر است.محمدحسین علی نیا بابیان اینکه مطالعات زیستمحیطی در این زمینه اجراشده است، میافزاید: از سوی سازمان شهرداری و دهیاریهای کشور طی دو هفته اخیر برای تجهیز و جابجایی دفن گاه زباله اختصاصیافته و بهزودی عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
علی نیا تصریح میکند: در حال حاضر انتقال دفن گاه زباله و ساماندهی دفن اصولی زباله در اولویت امور قرار دارد که با اختصاص این اعتبار بهزودی امر تجهیز دفن گاه زباله آغاز میشود و انتقال زبالهها از کوه بابا موسی به محل جدید از اولویت دیگر است.
وی بابیان اینکه در محل جدید دفن زباله، راه مناسب وجود ندارد، میگوید: باید مناسبسازی راه دسترسی به این محل ترانشه برداری و گودبرداری و دیگر اقدامات لازم اجرا شود و نیز ایزوله کردن محل دفن زباله و آغاز عملیات اجرایی تجهیز دفن گاه و مابقی کارهای اجرایی لازم برای روند ساخت کارخانه کمپوست بهمرور باید انجام شود.