به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، همزمان با فرارسیدن اولین سالگرد کودتای نافرجام ۱۵ جولای (۲۰۱۶) و در تازه ترین موجِ اقدامات سرکوبگرانه مقامات آنکارا علیه افراد مظنون به همراهی یا نقش آفرینی در کودتای نافرجام ارتش ترکیه، در مجموع ۷ هزار و ۳۴۸ نفر از کارکنان دولتی اِخراج شدند.
افرادی که با حکم صادره در روز جمعه از کار برکنار شدند، شامل افسران پلیس، کارمندان دولت و کادر علمی دانشگاهها می شوند.
۲ هزار و ۳۰۳ افسر پلیس به همراه ۳۰۲ عضو کادر علمی دانشگاهها از کار خود برکنار شدند. افزون بر این، ۳۴۲ تن از نیروهای نظامی بازنشسته از رتبه و درجه نظامی خود محروم شدند.
افراد اِخراج شده به خیانت و عضویت در جنبش «گولن» که از سوی واعظ ترک تبار- «فتح الله گولن»- و ساکن در پنسیلوانیا آمریکا هدایت و رهبری می شود، متهم هستند.
گولن که زمانی متحد نزدیک «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه بود، در حال حاضر یکی از سرسخت ترین و برجسته ترین منتقدان وی بشمار می رود.
رئیس جمهور ترکیه فتح الله گولن را به سازماندهی یک کودتا علیه خود متهم می کند؛ اتهامی که گولن آن را رد می نماید.
فتح الله گولن نیز در مقابل ادعا می کند که اردوغان شخصاً این کودتا را سازماندهی کرد تا به بهانه آن مخالفان خود را در نیروهای پلیس، مدارس و دانشگاه ها و سازمانهای دولتی سرکوب کند.
شایان ذکر است که از زمان کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶، ۵۰ هزار تن از مردم ترکیه دستگیر شده و ۱۵۰ هزار تن دیگر نیز به ظن دست داشتن در این کودتا از مشاغل خود برکنار شدند.