به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از میراث فرهنگی اردبیل، عبدالرحمن وهابزاده ظهر یکشنبه با اعلام این خبر تصریح کرد: سردر مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی یکی از آثار مهم دوره شاهعباس دوم است.
وی افزود: این بخش از بنای ثبت جهانی بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی دارای معماری باشکوه و کاشیکاریهای معرق، با کتیبههای قرآنی به خط ثلث از مهمترین آثار هنری و معماری دوره صفویه است.
مدیر پایگاه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی افزود: این اثر به علت نشست طاقها و فروریزی نقارهخانه و وجود خطرات جانی برای مردم، در سال ۱۳۲۱ ه. ش به دستور فرماندار وقت و توسط نماینده آثار باستانی در کمال دقت و امانت جمعآوری شده است.
وهابزاده با بیان اینکه نقشههای تقریبی، عکس و قطعات کاشی و کتیبههای سالم پیاده شده از بنا با دقت در انبارهای مجموعه برای استفاده مجدد انبار شده بود اذعان داشت: متأسفانه طی یکی دو دهه گذشته به علت سهلانگاری در نگهداری و در قرار دادن کاشیها زیر برف و یخزدگی تعداد زیادی از قطعات سردر از بین رفته است.
وی با اشاره به ضرورت تثبیت و مرمت کاشیهای دوره صفویه در مجموعه جهانی شیخ صفی تأکید کرد: در حال حاضر کاشیهای باقیمانده از سردر مستند نگاری شده و براساس مطالعات میدانی و کتابخانهای برای بازسازی سردر عالیقاپو استفاده خواهند شد.
وهابزاده با اشاره به عکس ثبت شده از سردر عالیقاپو، اضافه کرد: در این عکس قسمتی از سردر فروریخته و معماری برخی خطوط آن به طور دقیق مشخص نیست. بنابراین ما بر اساس مطالعات تطبیقی سردر را طراحی میکنیم.