به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ محمدرضا اکبری افزود: این شیادان ، خود را خریدار اجناس، معرفی و در نهایت پس از انجام مانورهای متقلبانه و جلب اعتماد فروشندگان به روش های ماهرانه ای اقدام به کلاهبرداری می کنند.
وی اظهار کرد: با توجه به گزارشات دریافتی از پلیس آگاهی استان های کشور، مدتی است کلاهبرداران افرادی را که از طریق سایت های دیوار و شیپور تصاویر اموال و کالاهای خود را برای فروش آگهی می کنند، شناسایی و سپس اقدام به تماس یا ارسال پیامک به آنها می کنند.
اکبری افزود: این افراد شیاد خود را خریدار اجناس، معرفی و در نهایت پس از انجام مانورهای متقلبانه و جلب اعتماد فروشندگان به روش های ماهرانه ای اقدام به کلاهبرداری می کنند. معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا در خصوص یکی از شیوه های این افراد کلاهبردار گفت: کلاهبردار با فروشندگان در ساعات پایانی شب و در محل خاصی قرار ملاقات می گذارد و محصولات توسط فروشندگان به محل ، منتقل و در ازای ثمن معامله، خریدار ، چک های جعلی بانکی به فروشنده ارائه می کند و پس از ترک محل، کالا را به محل دیگری انتقال می دهد و متواری می شود.
وی ادامه داد: در شیوه دیگر کلاهبردار در ازای خرید کالا، نسبت به واریز مبلغ ناچیزی به حساب فروشنده اقدام می کند و سپس با تغییر مبلغ رسید بانکی با تهیه «روگرفت» از آن در برگه های بانکی خام اضافی که توسط عابر بانک ها ارائه می شود به فروشنده اعلام می دارد که مبلغ به حساب شما واریز شده است و به دلیل اینکه بانک تعطیل است ، احتمالاً پیامک واریز وجه به حساب شما ارسال نشده است و فروشنده نیز با دریافت رسید بانکی اقدام به تحویل اجناس به متهم می کند.
اکبری با اشاره به روش دیگر کلاهبرداران تصریح کرد: این افراد شیاد با ارائه چک های مسروقه و یا جعلی اقدام به دریافت کالا از فروشندگان می کنند و پس از مراجعه صاحبان کالا به بانک مشخص می شود چک های مربوطه جعلی و فاقد ارزش است.
وی با اشاره به طمع و فرصت طلبی بیش از حد برخی افراد برای کسب سریع و آسان ثروت، گفت: اعتماد بی جا به افراد بدون داشتن شناخت کافی نسبت به آنان ، ناآشنایی با روال قانونی خرید و فروش کالا از طریق سایت های مجازی و عدم شناخت راه های تشخیص جعلی بودن اسناد، چک و چک پول از جمله دلایل به دام افتادن اشخاص در این ورطه است.
اکبری ضمن هشدار به شهروندان که هنگام معامله از طریق سایت های مجازی بسیار مراقب باشند، افزود : اکثر کلاهبرداران معمولاً دارای ظاهری آراسته،خوش برخورد و چرب زبان می باشند تا بتوانند طعمه خود را به دام بیندازند، لذا لازم است هموطنان در انجام معاملات، صرفاً به ظاهر افراد و ادعاهای آنان اتکا نکنند.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا خطاب به شهروندان عنوان کرد: از انجام معامله در ساعات غیر اداری با چک های بانکی و حتی چک های رمزدار خودداری کنید، چون امکان استعلام از بانک وجود ندارد، هیچ گاه از افراد ناشناس که از اعتبار آن ها اطلاع کافی ندارید، چک قبول نکنید زیرا احتمال سرقتی یا جعلی بودن چک وجود دارد.
وی گفت : هنگام معامله و ادعای واریز وجه به حسابتان از طریق تلفن بانک و خودپرداز توسط خریدار، احتمال وقوع کلاهبرداری وجود دارد، بنابراین در اینگونه مواقع تا از واریز وجه به حساب خود اطمینان حاصل نکرده اید اجناس خود را به خریدار تحویل ندهید.