به گزارش خبرگزاری مهر، در شماره جدید نشریه «خط حزب الله» مطلبی درباره سینما و نسبت جناح مومن با این پدیده هنری منتشر شد.
این مطلب از این قرار است:
«۱- در میان عرصهها و ساحتهای مختلف هنر، نگاه رهبر انقلاب به سینما، به دلیل اثرگذاری و قدرت خاص این رسانه، نگاه ویژهای است. «سینما خیلی عنصر جذابی است، رسانهی فوقالعادهای است، یعنی واقعاً الان هیچچیزی مثل سینما نیست از لحاظ اثرگذاری. ۹۲/۹/۱۹» بر همین مبنا، رهبر انقلاب نقش خاصی را در بیان حقیقتها و واقعیتها برای سینما و تولیدات سینمایی قائل هستند، زیرا این سینما است که میتواند با استفاده از ظرافتهای بصری و زبان هنری خود، مفاهیم را به ذهن مخاطب عصر حاضر منتقل کند.
۲- اهمیت سینما در نظر رهبر انقلاب آن اندازه زیاد است که از منظر ایشان، این رسانه میتواند به عنوان یک مبلغ اجتماعی بر آینده یک جامعه و تخلق افراد حاضر در آن جامعه به حسن اخلاق یا رذائل اخلاقی تأثیرگذار باشد، تاجاییکه ایشان خطاب به کارگردانان کشور میفرمایند: «شما میتوانید سازندهی اخلاق باشید؛ عکسش هم ممکن است. شما میتوانید در نسل جوان این کشور صبر، امید، شوق، انگیزش، سلامت، نجابت و همهی چیزهایی که یک جامعهی پیشرفته نیاز دارد، القاء کنید. میشود هم به جای امید، نومیدی القاء کرد؛ میشود به جای شوق، رکود القاء کرد. ۸۵/۳/۲۳»
۳- به همین دلیل، رهبر انقلاب در جلسه حل آسیبهای اجتماعی، در بیان این نکته که باید حرف و عمل کشور یکسو و یک جهت باشد، سران و کارگزاران کشور را به نقش مهم سینما در جلوگیری یا ترویج آسیبهای اجتماعی متوجه میسازند و نارضایتی ضمنی خود را از فضای فعلی اعلام میدارند:«وقتی که ما در جشنواره فجرمان فیلمهایی نشان داده میشود که اصلاً سوق میدهد مردم را به سمت این مفاسد اجتماعی، در واقع فرهنگسازی ضد این جهت را داریم انجام میدهیم؛ باید مراقبت بشود، باید به اینها توجه بشود.۹۵/۲/۱۱»
۴- در مقابل این جریان، به منظور پیشرفت و سلامت اخلاق کشور، رهبر انقلاب تولید آثار فاخر و پیشروی فرهنگی را توصیه میکنند: «بایستی انشاءاللّه کارهای شما از لحاظ کیفیت و از لحاظ کمیّت بر سینمای کشور غلبه کند. سینمای کشور وضع خوبی ندارد... همتتان را هم در ساخت فیلم بالا ببرید. اصلاً همت کنید سالی بیستتا فیلم باکیفیت بسازید؛۹۵/۸/۱۹» این بیانات نشان از لزوم توجه دوباره و ورود هرچه بیشتر نیروهای جوان و مؤمن و متخصص انقلابی به عرصه هنرهای تصویری و سینما، با توجه به خلاء موجود در کشور دارد. راهی که البته سالها قبل افرادی مانند شهید آوینی و مرحوم سلحشور و مرحوم کاسهساز آغاز کردند: «در زمینههای فرهنگی [هم] کاری که شهید آوینی پیشاهنگش بود و در این اواخر [هم] مرحوم سلحشور -که اینها پیشروان کار انقلابی در این کشورند- این ها را باید ترویج کرد، اینها را باید تقدیر کرد و نام این ها را باید گرامی داشت. کار انقلابی این است.۹۵/۱/۱»
۵- این راه، راه همان جوانانی است که در ابتدای انقلاب، پا به عرصه مبارزهی فرهنگی گذاشتند و عمر خود را در این راه صرف کردند. امروز نیز نیاز است تا بار دیگر جوانانی مؤمن، متخصص و انقلابی به عرصه هنرهای تصویری و سینمای کشور ورود کنند. موضوعی که رهبر انقلاب نیز در دیدار با جمعی از اهالی هنر بدان اشاره کرده و فرمودند: «ساختن آدمها مهمتر از ساختن فیلمها است؛ این خیلی مهم است... در داخل مجموعهی شما باید آدمهایی باشند بتوانند درست کنند. حالا شما بگویید الان نداریم، خیلی خب، دو تا، سه تا فیلم را بگذارید خراب کند، فیلم چهارمش خوب خواهد شد دیگر. یعنی من اصرار دارم بر اینکه شما به قول خودتان کادرسازی کنید.۹۵/۸/۱۹» جریان مؤمن و انقلابی، در دههی چهارم انقلاب اسلامی، ضرورت دارد تا مانند پیشاهنگانی چون آوینی و سلحشور، قلههای فتحنشدهی این عرصهی مهم هنری را فتح کند.»