فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با بیان اینکه طلاق والدین باعث ایجاد استرس در کودکان می شود ، گفت: تحقیقات نشان داده کودکانی که قبل از 11 سالگی والدین خود را از دست می دهند مستعد اضطراب های شدید و افسردگی در آینده خواهند بود.

دکتر رزیتا داوری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بر خلاف تصورات مردم ، استرس همیشه اثر نامطلوب ندارد بلکه در برخی زمان ها نظیر زمان امتحانات کودکان داشتن مقداری استرس لازم است چون در غیر این صورت کودک برای موفقیت در امتحان تلاشی نخواهد کرد.

وی اظهار داشت: استرس در کودکان می تواند حاد و یا مزمن باشد به گونه ای که در مواردی نظیر وقوع حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله و مواردی مانند از دست دادن بستگان می تواند منجر به تجربه ناخوشایندی شده و یا تغییرات در محیط زندگی نیز می تواند استرس شدید را به همراه داشته باشد.

داوری افزود: استرس های حاد ناگهانی نظیر استرس در هنگام قرار داشتن کودک در سنین مدرسه و در زمان امتحانات به ویژه در افرادی که دارای توانایی کم بوده و ضعیف هستند می تواند منجر به ایجاد استرس های شدید و اثرات نامطلوبی نظیر مختل کردن توانایی های فردی شود.

فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: مشاجره والدین و ایجاد محیط پر استرس برای کودک ، به تدریج برای کودک فرساینده شده و ضمن قرار گرفتن والدین به عنوان الگوی نادرست ، کودک را دچار استرس های شدید خواهد کرد. همچنین این محیط به تدریج باعث ضربه هیجانی و رفتاری کودک شده که آثار مخربی بر کودکان خواهد داشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: تاثیر محیط های استرس زا بر کودکان مختلف ، متفاوت است به گونه ای که ممکن است قرار داشتن یک کودک در خانواده استرس زا باعث ایجاد اثرات مخرب شود اما بر روی کودک دیگر آن خانواده اثر منفی نداشته باشد.

داوری با اشاره به اینکه استرس می تواند به صورت مستقیم و غیر مستقیم باعث بروز بیماری هایی نظیر بیماری های غدد درون ریز و دیابت در کودکان شود به گونه ای که در مواردی که کودک دارای زمینه این بیماری ها بوده اما بیماری به صورت نهفته و پنهان باشد ، استرس می تواند باعث بروز این بیماری های پنهان شود.