قزوین- رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین گفت: طرح جامع توسعه حرم طفلان مسلم با ۲۰ میلیارد تومان نذورات مردم قزوین با ساخت هتل، حسینیه و زائرسرا عملیاتی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حامد کبودوند، روز سه شنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان که در محل ستاد عتبات عالیات قزوین برگزار شد اظهارداشت: ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین در دو بخش احداث و توسعه و بهسازی اماکن مقدس شیعیان فعال است و در این راستا با کمک خیرین کارهای عمرانی و فرهنگی انجام می شود.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین یادآورشد: ساماندهی نذورات مردمی از دیگر کارهایی است که در این ستاد انجام می شود و با فعال شدن ستاد در همه استانها نوسازی و توسعه بخشی از اماکن مقدس به مناطق مختلف کشور سپرده شده است.

وی بیان کرد: امسال متعهد شده ایم تا ۳ میلیارد تومان نذورات مردمی در استان قزوین جمع آوری شود و در این راستان چون ستاد قزوین فعالیتهای مربوط به حرم دو طفلان مسلم را بر عهده دارد این نذورات در این حرم هزینه می شود.

کبودوند یادآورشد: در کنار  عرصه های توسعه، بهسازی، احداث حرم دو طفلان مسلم امسال رویکرد مهندسی را با جدیت دنبال خواهیم کرد تا کارها از کیفیت بهتری برخوردار شود.

وی تصریح کرد: در کنار ایجاد فضای معنوی و کارهای عمرانی توجه بیشتری به خدمات مهندسی خواهیم کرد تا وضعیت کیفی سازی در اولویت قرار گیرد.

اجرای طرح جامعه توسعه حرم طفلان مسلم

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات یادآورشد: طرح جامع توسعه حرم طفلان مسلم توسط مجموعه دانشگاه شهید بهشتی طراحی شده و در شورای ۹ نفره اساتید دانشگاه بین المللی امام خمینی، آزاد اسلامی قزوین و بویین زهرا، شهرداری و میراث فرهنگی که به صورت افتخاری همکاری می کنند بررسی می شود و در حال تصویب نهایی است.  
   
وی بیان کرد: بعد از ۱۴ سال امیدواریم بتوانیم طرح جامع توسعه حرم طفلان مسلم را عملیاتی کنیم که با این کار شرایط بسیار خوبی برای زائران این حرم ایجاد خواهد شد.

کبودوند گفت:دراین طرح ساخت ۸۸۰ مترمربع حسینیه، ۳۵۰۰ مترمربع فضای زیارتی، ۱۴۰۰ متر فضای رفاهی، ۱۶۰۰ مترمربع فضای اداری، ۴۰۰۰ مترمربع فضای خدماتی، ۲۰۰۰ مترمربع فضای تجاری و ۱۳۰۰ مترمربع فضای تاسیساتی اجرا خواهد شد.

اجرای ۲۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در حرم طفلان مسلم

رئیس ستاد عتبات عالیات استان قزوین تصریح کرد: در طول سالهای گذشته تاکنون از محل نذورات مردمی بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در حرم دو طفلان مسلم اجرا شده که شامل: طلاکاری گنبد و مناره ها، کاشی کاری ایوان، دارالشفای حرم و تعویض ضریح است.

وی بیان کرد: در دارالشفاء حرم دو طفلان مسلم در اربعین حسینی بیش از ۱۴۰۰ نفر مراجعه کردند و خدمات درمانی گرفتند و این مرکز موجب رضایت زائران و مردم شهر مسیب شده است.

اولویت های ستاد بازسازی عتبات عالیات قزوین تعیین شد

کبودوند یادآورشد:دردوره جدید چند کار مهم را در اولویت خود قرار داده ایم که ساماندهی نیروهای افتخاری از جمله این کارهاست تا افراد بر اساس تخصص خود بتوانند در حرم حضور یافته و خدمات لازم را ارائه کنند.

وی بیان کرد: تیم های اعزامی از این پس در ۲۸ روز کاری به حرم طفلان مسلم اعزام می شوند ودوروز نیز برای زیارت داوطلبان پیش بینی شده و تمامی هزینه های اسکان، اعزام، زیارت و پذیرایی بر عهده ستاد است.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین اظهارداشت: در حال حاضر تعداد ۲۰۰ نفر در نوبت اعزام به عتبات عالیات و حرم دو طفلان مسلم برای انجام کارهای فرهنگی و عمرانی هستند.

وی بیان کرد: رویکرد بعدی ما اعتمادسازی و جمع آوری نذورات خرد و کوچک است تا بتوانیم نیات مردمی را در رسیدگی به امور اماکن مقدسه عملی کنیم.

کبودوند در پاسخ به انتقاد برخی افراد که کمک مالی و خدماتی به عتبات عالیات در شرایط کنونی را زیرسوال می برند گفت: این حرکت پاسخ به ندای کسانی است که عشق به ائمه معصومین(ع) را گاهی در زیارت و گاهی با نذورات خود نشان می دهند و نوعی ارادتمندی است که با تکریم شعائر دینی زمینه تقویت روحیه مقاومت در مردم عراق را دوچندان می کند.

وی اظهارداشت: وقتی فتنه داعش در صدد مبارزه با اسلام ناب و اصیل و مظاهر شیعه است حضور مردم به انحاء مختلف می تواند بیانگر قدرت شیعیان هم باشد و باعث دلگرمی مردم شود.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین اضافه کرد: همچنین تفاهم نامه ای با مجموعه فرهنگی سپاه بدر کربلا امضاء شده و بر اساس آن فعالان فرهنگی و نیروهای اردوهای جهادی و بسیج سازندگی استان قزوین برای بهسازی و تعمیر منازل مسکونی شهر کربلا بویژه شهدای مبارزه با داعش در این استان مشارکت خواهند کرد.

وی گفت:اولین کاروان در اجرای این تفاهم نامه به تعداد۴۰ نفر برای نوسازی واحدهای مسکونی و امور فرهنگی به کربلا اعزام شده اند و مابقی نیز بتدریج در این کار حضور خواهند یافت.

کبودوند اظهارداشت:همچنین تفاهم نامه ای با بسیج مردمی عراق(حشد الشعبی) و تیپ حضرت ابوالفضل(ع) برای ارائه خدمات فرهنگی با نیروهای استانی امضاء شده و طرح های تربیتی و فرهنگی برای خانواده های شهدا اجرا و آموزش لازم برای کادرسازی نیروهای داوطلب انجام می شود.

احداث حسینیه قزوینی ها در کربلا

وی در ادامه در خصوص ساخت حسینیه قزوینی ها در کربلا هم خبر داد و گفت: یکی از آرزوهای دیرین مردم استان احداث حسینی در کربلا بود و با توجه به ارتباط خوبی که از گذشته بین قزوین و کربلا برقرار بوده و امروز یک خیابان و یک محله در کربلا به نام قزوین نامگذاری شده ایجاد این حسینیه ضروری به نظر می رسید.

کبودوند یادآورشد: در گذشته بیش از ۴ حسینیه در کربلا متعلق به قزوینی ها بود اما امروز هیچ اصری از این نوع بناها نداریم که با پیگیری انجام در صدد شدیم ۶۰۰ متر زمین در نزدیکی حرم امام حسین(ع) در خیابان باب القبله برای احداث حسینیه پیش بینی کرده ایم که در آن یک هتل و زائرسرا ساخته خواهد شد.

وی اضافه کرد: طرح اولیه ساخت هتل در ۱۲ طبقه در ۴۸۰۰ متر زیربنا با ظرفیت ۹۰ سوئیت، حسینیه در ۵ طبقه، و زائرسرا در سه طبقه با ۱۰۰ تخت برای اجرا آماده شده که امیدواریم در اربعین کلنگ آن به زمین زده شود.

کبودوند اظهارداشت: این طرح به صورت سرمایه گذاری است و خیرین می توانند در آن مشارکت کرده و سود آن را به عنوان صدقه جاریه برای حسینیه نذر کنند.

اربعین بزرگترین اجتماع بشری

وی بیان کرد: همایش مردمی اربعین به عنوان بزرگترین اجتماع بشری همه ساله برگزار می شود و قزوین در این ایام پیشگام بوده و امسال نیز با گرامیداشت یاد شهدای حرم حجت اسدی و حمید اسداللهی همه فعالیتها در قالب ستاد مردمی اربعین انجام می شود.      

موکب ها شناسنامه دار می شوند/ برپایی ۱۲ موکب توسط استان قزوین

کبودوند در ادامه گفت: امسال چند کار دیگر در اولویت برنامه های ستاد قرار دارد که دایرکردن موکب های پذیرایی از کاروان های پیاده زائران حرم از جمله آنهاست که از متقاضیان درخواست می شود برای دریافت شناسنامه فعالیت به ستاد استان مراجعه کنند.

وی اظهارداشت: با دریافت مجوز برای موکب ها شرایط انتقال تجهیزات به داخل خاک عراق و تردد در مسیر اربعین و دریافت ویزا تسهیل شده و موکب ها می توانند از خدمات ویژه ستاد هم بهره مند شوند.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین بیان کرد: امسال در ایام اربعین حسینی تعداد ۱۲ موکب از سوی استان برپا می شود که یک موکب در اتوبان قزوین، رشت و زنجان، یک موکب در شهر آوج، یک موکب در شهر آبگرم، موکب سوم در مرز مهران با پیش بینی روزانه ۵ هزار زائر، یک موکب در شهر نجف، و نیز در تیرهای ۱۲۰، تیر ۴۰۳، تیر ۹۵۰ و تیر ۱۳۳۰ هرکدام یک موکب و در شهر کربلا نیز شش موکب دایر خواهد شد تا به زائران خدمت رسانی کند.

وی گفت: سه موکب هم در حرم دو طفلان مسلم برپا می شود تا زمینه پذیرایی از زائران مهیا شود و در این راستا با پیگیری انجام شده سه هزار متر زمین هم در نزدیکی حرم امام حسین(ع) برای اسکان موقت زائران قزوینی پیش بینی کرده ایم.

کبودوند یادآورشد:موکب ها از نیمه دوم مهرماه فعال می شود و پذیرایی از زائران از سوم آبان ماه آغاز خواهد شد.

فعالیت اقتصادی در عراق برای تامین هزینه های توسعه

وی در ادامه از فعالیت اقتصادی در کشور عراق برای تامین بخشی از هزینه های توسعه حرمین خبرداد و اظهارداشت: با رایزنی اتاق بازرگانی قزوین و همکاری تجار عراقی در صددیم با اجرای طرح های اقتصادی و اجتماعی در کشور عراق از محل سود سرمایه گذاری حاصل از فعالیتهای اقتصادی در امور حرم هزینه شود.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین بیان کرد:با همکاری جهاد دانشگاهی، استانداری بابل و کنسولی گری ایران در کربلا بزودی مرکز آموزشی زبان فارسی و انگلیسی در استان مسیب عراق راه اندازی می شود که این کار به توسعه روابط فرهنگی کمک می کند.

راه اندازی کمپین «سهم من از بهشت»    

کبودوند از راه اندازی کمپین «سهم من از بهشت» خبرداد و اظهارداشت: در این پویش مردمی با کمک ستاد بازسازی عتبات عالیات کسانی که علاقمند هستند با سرمایه های کوچک حتی چند تومان در نذورات سهیم شوند میتوانند در این حرکت مردمی و خیرخواهانه شرکت کنند و سند افتخاری دریافت کنند.