حسن دادشکر کارگردان تئاتر و پیشکسوت تئاتر کودک و نوجوان درباره فعالیت های اخیرش در این حوزه به خبرنگار مهر گفت: سال گذشته نمایش «پیرمرد و ببر» را در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به صحنه بردم که به صحنه بردن آن نمایش نزدیک به سه سال به طول انجامید. با توجه به بی مهری هایی که نسبت به تئاتر کودک و نوجوان وجود دارد فعلا برنامه ای برای اجرای یک کار جدید ندارم. من زمانی تئاتر کار می کنم که خودم به آن اعتقاد داشته باشم و به این دلیل است که سال هاست به تلویزیون هم نرفته ام چون نه من را و نه هنرم را درک نمی کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ارگان ها و سازمان ها با کمبود بودجه مواجه هستند و باعث تاسف است که مراکز فرهنگی بودجه هایی را که برای اختصاص به فعالیت های فرهنگی و هنری دریافت می کنند، صرف مسائل دیگر می کنند. نزدیک به ۴۰ سال از انقلاب اسلامی گذشته اما ما هنوز نتوانستیم فکری به حال فرهنگ سازی مردم بکنیم. بنیان های اساسی یک مملکت را فرهنگ آن کشور می سازد و اگر از کودکی فرهنگ سازی درستی صورت بگیرد دیگر کمتر شاهد حق خوری، رشوه خواری، خلاف و معضلات دیگر خواهیم بود. این فرهنگ سازی باید از مدارس ما آغاز شود و کودکان را همانطور که در دین و شرع آمده از ابتدا باید با صداقت و راستی و حقیقت آشنا کرد.
این هنرمند تئاتر کودک و نوجوان درباره نقش هنر تئاتر در فرهنگ سازی بیان کرد: یکی از ابزارهای ساخت فرهنگ در جوامع پیشرفته امروزی تئاتر است چه وجه آموزشی آن که از مدارس آغاز می شود و چه اجراهای حرفه ای. تئاتر انسان ساز و برآمده از آیین است اما این روزها به تئاتر به عنوان پدیده ای تفننی نگاه می شود. اگر در طول این سال ها به این هنر توجه می کردیم امروزه نتایج مثمرثمر آن را می دیدیم. فرهنگ نیاز به سرمایه گذاری درازمدت دارد.
دادشکر با گلایه نسبت به فاصله گرفتن مردم عادی از تئاتر گفت: این روزها بلک باکس های کوچکی به اسم سالن تئاتر شکل گرفته که مخاطبانش فقط خود تئاتری ها هستند نه مردم عادی اما اگر در زمینه تئاتر و به خصوص تئاتر کودک و نوجوان فرهنگ سازی درستی انجام شود از این طریق می توانیم تماشاگر تئاتر هم تربیت کنیم. در حال حاضر به جز مواردی معدود تئاتر برای خواص اجرا می شود. مساله مهم این است که یک سازمان یا ارگان مثل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سازمان بهزیستی، بخش تئاتر کودک و نوجوان اداره کل هنرهای نمایشی، آموزش و پرورش و ... باید نگاه حمایتی به تئاتر کودک و نوجوان داشته باشند و به این حوزه به عنوان یک بنیان نگاه کنند.
این هنرمند که به عنوان اولین پایه گذار گروه تئاتری نوجوانان در تهران شناخته می شود، در پایان درباره خصوصی شدن تئاتر کودک و نوجوان اظهار کرد: اگر این نوع از تئاتر هم به دلیل حمایت نکردن سازمان ها به سمت خصوصی شدن برود هنرمندان این حوزه مجبور هستند به هر طریقی که شده مخاطب جذب کنند. اتفاقی که در حال حاضر در تئاتر بزرگسال ما در حال رخ دادن است. این مساله باعث خانه نشین شدن هنرمندان تئاتر کودک می شود چون نمی خواهند به هر قیمتی مخاطب را به سالن تئاتر بکشانند. باید تلاش ریشه ای برای حفظ تئاتر کودک صورت بگیرد و امیدوارم جشنواره هایی مثل جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان بتوانند مخاطبان عام را هم به خود جذب کنند.