به گزارش خبرنگار مهر، احمد همتی شامگاه یکشنبه در حاشیه مراسم تقدیر از فعالان اشتغالزایی سمنان درباره ضرورت آموزشهای فنی و حرفهای در تحقق شعار سال، بیان کرد: در برنامه ششم حمایت از بخش فنی و حرفهای جزء نیازهای اساسی کشور، پیشبینیشده و از این به بعد نیز باید توجه بیشتری به این حوزه داشته باشیم همچنین بهروز شدن وسایل فنی و حرفهای که امروز شاهود سرعت پیشرفت و توسعه آن هستیم لذا مرتبط نیازمند داریم تا تجهیزاتمان بهروز شوند که این مهم در حوزه حمایت مالی میسر خواهد شد از سوی دیگر سازمانهایی همچون فنی و حرفهای نیز باید برای خودشان منبع درآمد درست کنند تا به توسعه دست یابند.
وی با یادآوری وجود قانونی برای رتبهبندی صنوف در کشور، تاکید کرد: این رتبهبندی باید در سمنان ایجاد شود به این دلیل که این قانون چند فایده مهم دارد، نخست اینکه باعث میشود کسانی که در صنوف مختلف فعالیت میکنند، وقتی درجه میگیرند خودشان را ارتقا میدهند و آنکه درجه پنج است سعی میکند تا خود را به درجهیک برساند و این مصداق ارزشگذاری خواهد بود.
فنی و حرفهای به فکر درآمدزایی باشد
این عضو خانه ملت همچنین ضمن تاکید بر اینکه با اجرای این قانون صنعتگران و تولیدکنندگان سطح مهارت خود را افزایش میدهند، افزود: دومین ویژگی این قانون آن است که مردم میدانند با چه کسی طرف هستند، یعنی امروز هر فرد بهتناسب نیاز و هزینههای خود فردی را استخدام میکند تا برای مثال برای وی، جوشکاری انجام دهد. سومین ویژگی این قانون آن است که مراکز تولیدی افرادی را مدنظر قرار خواهند داد که از درجه کیفی خوبی نسبت به کارشان برخوردار باشند پس کیفیت تولید در کشور افزایش مییابد.
همتی بیان کرد: چهارمین ویژگی قانون درجهبندی اصناف این است که میتواند منبع درآمدی برای مراکز فنی و حرفهای باشد چراکه گواهینامههای ارزیابی اصناف میتواند با امضای یک قرارداد بین اصناف و فنی و حرفهای صادر شود که شاهد یک سیکل مثبت باشیم تا مراکز فنی و حرفهای بتوانند تجهیزاتشان را بهروزتر کنند.
وی افزود: در برنامه ششم علاوه بر بودجههای پژوهشی یک درصد از بودجههای هزینهای میبایست توسط ادارات به مقوله علم و مهارت اختصاص یابد که در این نقطه نیز مراکز فنی و حرفهای میتوانند درآمدزایی داشته باشند.
دقت در کار، انسان را تعالی میبخشد
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی درباره اهمیت مهارتآموزی در تحقق شعار سال نیز گفت: خداوند دو شرط را برای افزایش مقام و منزلت هر ملتی گنجانده است و اگر میخواهیم به درجات رفیعی در سطح کشور برسیم باید از دیدگاه قرآن نخست ایمان داشته و سپس به علوم مختلف مسلط باشیم و اتفاقاً در ویژگیهای مؤمن و عالم که در قرآن آمده، آنچه وجه مشترک است، این است که مؤمنان و عالمان در کارهایشان بسیار دقیق هستند که بعضاً از آن غافل هستیم.
همتی بابیان اینکه دقت در کار انسان را تعالی میبخشد، افزود: وقتی انسان در کارهایش دقیق نباشد هرچه بیشتر تلاش میکند، کمتر به نتیجه میرسد لذا بیتفاوتی نسبت به مسائل برخلاف توصیه قرآنی، ائمه و بزرگان است و این امر نکتهای است که خداوند نیز در خلقت، عجیبترین نظمها و دقتها را حاکم فرموده و برای یک حرکت دست، بسیاری انفعالات شیمیایی، فیزیکی رخ میدهد.
وی بابیان اینکه اگر ما واقعاً خلیفهالله هستیم یعنی جانشینی خدا را بر عهدهداریم، باید با تبعیت از او دقیقترین کارها را صورت دهیم، بیان کرد: هرچه اعتقاد ما بیشتر باشد باید کارهایمان علمیتر و دقیقتر باشد لیکن سنت نبوی و ائمه نیز به آن تأکیددارند، لیکن باید گفت اگر میخواهیم به جایگاه بلندی در دنیا برسیم، میبایست علم و ایمانمان را محکم کنیم تا بهترین نتیجه را بگیریم پس خردگرایی و خردورزی، باید اساس کارمان باشد.
قرآن بهترین راهنمای اقتصاد مقاومتی
عضو مجلس دهم گفت: اگر ما کارآفرینی را نیز هدف قرار دادهایم و همهجا صحبت از آن میکنیم، باید بدانیم که تا زمانی به این اوج نرسیم، نمیتوانیم با کشورهایی که جلوتر از ما به این توصیه قرآنی عملکرد کردند، رقابت کنیم یعنی راستی در کارهایشان و خردورزی در عملکردشان نسبت به ما میچربد و این جای سؤال دارد که چرا باید اینگونه باید؟ اگر ما میخواهیم کارآفرینی کنیم، باید دقیقا این دستورات الهی را عمل کنیم تا تولیداتمان را آنچه مدنظر جامعه جهانی مطلوب است، قرار دهیم.
همتی افزود: در بحث اقتصاد مقاومتی نیز باید توصیه قرآن، احادیث و سیره ائمه اطهار(ع) را در پیش گیریم یعنی ما باید ستونهای شعار سال را محکم در زمین اقتصادمان بکاریم و یکی از این ستونها، دانشبنیان بودن است که بسیار مدنظر رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز قرار دارد، یعنی ما دانش و علم را مبنای انجام عمل قرار دهیم، درونزا بودن و استفاده از ظرفیتهای زیاد داخلی یکی دیگر از این پایهها است که به دنبال خود، بروننگر بودن را میآورد یعنی ما از تمام علومی که سراسر دنیا وجود دارد، استفاده کنیم تا به توسعه برسیم اگر به این شرایط عمل کنیم، قطعاً ایران کشوری خواهد بود که نیازمند ورود نیروی کار از خارج خواهد بود چراکه هیچچیز در این کشور کم نداریم.
وی درباره داشتههای کشور در باب اقتصاد مقاومتی نیز توضیح داد: امروز معادن، نیروی انسانی و ... در سراسر کشور موجود و مواد اولیه توسعه در داخل مرزها قرار دارد که کنار هم قرار دادن این مسائل تنها نیازمند یک عامل است که آن خرد و علم است و اگر توأم باایمان باشد عالی میشود. بنابراین ما این فرهنگ را در کشورمان داریم چراکه پشتوانه آن در تاریخ ملی و دینمان وجود دارد اما سالها از آن غافل شدهایم لیکن باید دوباره به آن برسیم تا از این نعمتهای خدادادی بهخوبی بهرهجوییم تا با پیشرفتهترین کشورها رقابت کنیم، اگر خداوند این نعمتها را به ما داد و درست از آن استفاده کردیم، قطعاً همیشه رو به توسعهخواهیم بود.
عضو کمیسیون درمان مجلس دهم، گفت: بهترین روش شکر از نعمتها، این است که به بهترین شکل از آنها استفاده کنیم، بنابراین ما هم ازلحاظ داشتههای معدنی، طبیعی و نیروی انسانی زمینههای بسیار خوبی داریم اما باید بتوانیم از آن بهخوبی استفاده کنیم.