به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکزاطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش، علیرضا حاجیانزاده در آیین آغاز به کارهم زمان 31 کتابخانه سیار روستایی کانون در تهران افزود: کانون آمادگی دارد مجمع خیران فرهنگی کودک و نوجوان را تشکیل و علاقهمندان را به عضویت این مجمع درآورد تا در آینده شاهد یک مشارکت گسترده مردمی در امور فرهنگی کودکان و نوجوانان و یک حرکت مثبت و تاثیرگذار در تمام نقاط کشور باشیم.
وی ضمن قدردانی از نگاه فرهنگی مسئولان سازمان برنامه بودجه کشور و حمایت آنها برای راهاندازی 31 کتابخانه سیار روستایی کانون در سراسر کشور افزود: این کتابخانهها علاوه بر امانت کتاب از امکانات فرهنگی دیگری از قبیل: نمایش فیلم، تئاتر عروسکی و دیگر فعالیتهای فرهنگی برای کودکان و نوجوانان نیز برخوردار است.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به افزایش این کتابخانهها به 169 مرکز در چهار سال گذشته ابراز داشت: در حال حاضر سیاست کانون بر توسعه کتابخانههای سیار روستایی قرار دارد و در سند چشمانداز 1404 کانون پیشبینی کردهایم این کتابخانهها را به 500 مرکز افزایش دهیم که به طور میانگین اگر هر کتابخانه 20 روستا را تحت پوشش قرار دهد کودکان و نوجوانان نزدیک به 10هزار روستا یعنی یک سوم روستاهای دارای دستکم 20 خانوار کشور از خدمات این امکان فرهنگی برخوردار خواهند شد.
وی با بیان این که یکی از محورهای اساسی فعالیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کتاب و کتابخوانی است، یادآور شد: ما معتقدیم اگر در این حوزه خوب هدفگذاری صورت گیرد زیرساختهای فرهنگ وتمدن بالا در جامعه شکل میگیرد و جامعه متفکر و کتابخوان جامعهای قدرتمند خواهد بود که میتواند آینده کشور را درست رقم بزند.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یادآور شد: در جامعه اندیشهورز خلاقیت و سلامت روانی وجود خواهد داشت و در این فرآیند اگر بتوانیم کودکان و نوجوانان را به کتابخوانی متصل کنیم شالوده جامعه متفکر را پایهریزی کردهایم و میتوانیم به آیندهی کشور امیدوارتر باشیم.
وی با اشاره به اینکه بچههای امروز فردای کشور را میسازند ادامه داد: در این میان مربیان متخصص و با انگیزهکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در 1012 مرکز فرهنگیهنری ثابت، سیار و پستی این مجموعه فرهنگی تمام تلاش خود را برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و ترغیب و تشویق بچهها به مطالعه و لذت کشف حقایق به کار گرفتهاند.
حاجیانزاده با بیان اینکه این جریان مهم در کانون شکل گرفته و با جدیت هرچهتمامتر دنبال میشود خاطرنشان کرد: با همین تحلیل که کتابخوانی میتواند به رشد و پیشرفت جامعه کمک کند به سراغ روستاها و مناطق کمتر برخوردار، نقاط مرزی و عشایری کشور رفتیم و این بخشها را در اولویت خدمترسانی فرهنگی قرار دادیم.
وی اظهار داشت: علاوه بر شاخصهای پیشرفت و غنیسازی تمدن ایران اسلامی که با کتابخوانی به دست میآید، مسایل و آسیبهای اجتماعی دیگری نیز وجود دارد که با کتابخانی وفعالیتهای فرهنگی در مناطق مرزی و حاشیهشهرها میتوان آنها را تا حدود زیادی کاهش داد.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اضافه کرد: امنیت فرهنگی در گرو آگاهی و شناخت خانوادهها و کودکان و نوجوانان است و کانون با حضور در روستاها و مناطق حاشیه شهرها تلاش میکند این امنیت و سلامت فرهنگی را ایجاد کند.
وی مساله مهم دیگر در این حوزه را توجه به عدالت فرهنگی و ایجاد شرایط و فرصت برابر یادگیری دانست و گفت: اگر به دنبال جامعهای اندیشمند و متفکر هستیم نمیتوانیم تنها به شهرها بسنده کنیم چرا که در روستاها و مناطق دور افتاده کشور، بچههایی هستند که بسیار مستعد اند و باید شناسایی شوند و زمینهی رشد آنها فراهم شود.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ارتباط میان مربیان کتابخانهها و کودکان و نوجوانان را از دیگر مباحث مهمی عنوان کرد که بسیار قابل توجه است و یادآور شد: به یقین هر کتابی که از سوی کودکان و نوجوانان روستایی خوانده میشود با کتابی که بچههایی برخوردار از امکانات میخوانند، متفاوت است.