به گزارش خبرنگار مهر به نقل از رویترز، تولید عربستان سعودی و صادرات کمتر آنگولا، موجب شد که پایبندی اعضای اوپک به توافق کاهش تولیدشان بهبود پیدا کند و به ۸۴ درصد برسد که نسبت به مقدار ۷۷ درصدی ماه جون بهتر است اما درصد پایبندی به توافق در هر دوماه نسبت به سطوح بالاتر از ۹۰ درصدی که در اوایل امسال به دست آمده بود افت کرده است.
نفت اضافی از لیبی به این معنا است که تولید ۱۳ عضو اوپک که در ابتدا عضوی از توافق کاهش تولید بودند خیلی بالاتر از هدف تولید توافق شده آنها میباشد. لیبی و نیجریه به علت این که درگیرهای داخلی باعث شده بود تولید آنها کاهش یابد، از کاهش تولید مستثنی شدند.
افزایش در تولید لیبی و نیجریه به چالشهای پیش روی اعضای اوپک برای خلاص شدن از شر ذخایر اضافی نفت در بازارهای جهان اضافه شده است. برای حل این مشکل وزیران نفتی در اجلاس ۲۴ جولای مذاکراتی برای تعیین سقف تولید برای نیجریه انجام دادند و در هفته آینده هم مقامات برای بهبود پایبندی به توافق جلسهای خواهند داشت.
یک منبع نزدیک به اوپک در مورد مذاکرات پایبندی به توافق که در ۷-۸ آگوست در ابوظبی برگزار میشود گفت: باید همه کشورها با هم هماهنگ شوند تا به بیشترین میزان پایبندی به توافق برسیم.
بیشترین افزایش تولید نفت جهان در ماه جولای از سوی لیبی بود که تولید آن پس از سالها درگیری و نا آرامی حالا به بیش از ۱ میلیون بشکه در روز رسیده است. البته این تولید بسیار کمتر از نرخ ۱.۶ میلیون بشکه در روز است که این کشور قبل از آغاز جنگ داخلی در ۲۰۱۱ تولید میکرد.
در بین کشورهایی که تولید آنها کمتر شد، بیشترین کاهش مربوط به آنگولا بود که ۵۰ کشتی نفت صادر کرد که این نسبت به ماه جون ۲ کشتی کاهش یافته بود اما انتظار میرود حجم صادرات ماه آگوست این کشور افزایش یابد.
در تحقیق رویترز مشخص شد که صادر کننده اول دنیا، عربستان سعودی، ۵۰۰۰۰ بشکه در روز تولید خود را کاهش داده است. تولید عربستان در ماه جون کمی بالاتر از سطح هدف اوپک شده بود اما با این کاهش، بزرگترین تولید کننده اوپک بالاتر از میزان کاهش هدف ۴۸۶۰۰۰ بشکه در روز، تولید خود را کاهش داد و دوباره به شرایط توافق بازگشت.