کرمانشاه- کارشناس مسئول مراقبت بهداشتی مرزی استان کرمانشاه گفت: حجاج توصیه‌های بهداشتی را در سفر حج و در بازگشت جدّی بگیرند تا سلامت آنان تهدید نشود.

کیوان خاصی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان توصیه‌های بهداشتی به حجاج بیت الله الحرام اظهار داشت: نخستین و مهم‌ترین توصیه برای حجاج استفاده از آب آشامیدنی و غذای سالم است، متاسفانه اغلب بیماری‌ها از طریق آب ناسالم و فاسد شدن مواد غذایی به دلیل گرمای هوا ایجاد می‌شود و لذا در طول سفر با توجه به هوای گرم عربستان و اقامت یک ماهه، احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند اسهال مسافرتی وجود دارد.

وی بروز بیماری‌های تنفسی را از دیگر مشکلات عنوان کرد و گفت: حجاج باید از افرادی که دچار علائم سرماخوردگی و عفونت تنفسی هستند، حداقل به میزان ۲ متر فاصله داشته باشند و هنگامی که افراد دچار این علائم بیماری شدند، از در آغوش گرفتن، دست دادن و روبوسی خودداری کنند و به پزشک یا  نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

خاصی در ادامه بیان کرد: کسانی که سرفه و تب دارند باید برای پیشگیری از انتقال بیماری، از تماس با افراد بپرهیزند و حین عطسه و سرفه نیز دهان و بینی خود را با دستمال بپوشانند و از دور انداختن دستمال آلوده  در محیط خود داری کنند و در اسرع وقت به پزشک مراجعه شود.

وی به حجاج توصیه کرد که در صورت بروز علائم بیماری از جمله تب، سرفه و مشکلات تنفسی تا ۱۴ روز پس از بازگشت از سفر حج، حتماً به پزشک یا نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی منطقه مسکونی خویش مراجعه کنند.

خاصی تاکید کرد: اگر زائران علائمی از بیماری مانند تب و سرفه و علائم تنگی نفس، گلو درد، خونریزی از هر کجای بدن، علائم زردی مانند زردی در چشم همراه با زردی زیر زبان یا زردی خط وسط شکم، اسهال حاد غیر خونی یا خونی، بروز فلج شل حاد یا بروز ناگهانی فلج شل بدون سابقه ضربه واضح جسمانی، بد حالی به همراه شواهد عفونت در بدن مانند تنفس تند، ضربان تند قلب، سردی یا گرمی بدن، اُفت فشار خون، تغییر رنگ بدن، کاهش ادرار دیدند، باید به پزشک مراجعه کنند.

وی اضافه کرد: همچنین هنگام بروز مسمومیت غذایی تهوع، استفراغ، درد شکم، کوفتگی بدن و درد عضلات به همراه سردرد خفیف، علائم عصبی شامل سر درد شدید، استفراغ مکرر، سفتی گردن، راش و بثورات و.... بلافاصله باید به پزشک کاروان مراجعه شود.

کارشناس مسئول مراقبت بهداشتی مرزی استان کرمانشاه یادآور شد: حجاج در هنگام بازگشت به ایران نیز در فرودگاه، به پرسنل مستقر در پایگاه‌های بهداشتی یا نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایند.

وی گفت: این همکاری ضامن سلامتی زائران و خانواده‌های آنان است چراکه اولین کسانی که در تماس مستقیم با حجاج قرار می‌گیرند خانواده‌های آنان هستند.