تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۸۵ - ۱۴:۲۱

اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران طی نامه ای به دکتر محسن پرویز معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، روز آمدن کردن قانون حمایت از مولفان ، مصنفان و هنرمندان مصوب 1348 را خواستار شد .

به گزارش خبرنگار مهر ، در نامه اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران که نسخه ای ازآن دراختیارگروه فرهنگ و ادب خبرگزاری مهر قرارگرفته است ، نگارندگان برلزوم تصویب طرح پیوستن ایران به پیمان جهانی کپی رایت در مجلس شورای اسلامی تاکید کرده اند .

در بخشی از این نامه آمده است : " به گزارش خبرگزاری مهر ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال بررسی راهکارهای قضایی و حقوقی نحوه حمایت از ناشرانی است که کپی‌ رایت کتابی را از ناشران خارجی خریداری کنند و در کتابخانه ملی به ثبت برسانند . اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران به طریق اصولی با پیوستن ایران به پیمان بین‌المللی حق مولف موافق است،‌ اما در پی انتشار خبر فوق ‌الذکر توجه را به نکات زیر جلب  می ‌نماید :

اتحادیه ناشران تاکید می کند : نخست آن که متعهد شدن به هر پیمان جهانی منوط به قانونی شدن و تصویب آن در مجلس شورای اسلامی است. پیوستن به سازمان تجارت جهانی ـ که مستلزم امضای دست کم یکی از پیمان‌های جهانی حق مولف است ـ سال ‌ها است موضوع کار جدی دستگاه‌ های دولتی و مجلس شورای اسلامی است و به تدریج مراحل خود را طی می ‌کند  .

ما برای ورود به بازار جهانی کپی ‌رایت نیاز به آمادگی‌هایی به شرح زیر داریم : روزآمدن کردن قانون حمایت از مولفان، مصنفان و هنرمندان مصوب 1348، با توجه به قوانین و پیمان‌ های بین ‌المللی در تمامی زمینه ‌ها از جمله ادبیات ، سینما ، تئاتر ، موسیقی ، نقاشی ، مجسمه‌ سازی ، عکاسی و ... و تصویب آن از سوی مجلس شورای اسلامی ،  آمادگی سیستم بانکی، گمرکات و سایر دستگاه ‌های دولتی در خصوص ارایه خدمات عمومی  به موسسات نشر برای  انجام  به موقع تعهداتشان به طرف ‌های خارجی  ،  آموزش تخصصی  و آمادگی  سیستم  قضایی  برای  رسیدگی  به امور حقوقی مربوط  به کپی ‌رایت ملی  و بین‌ المللی ". 

همچنین اتخاذ تمهیداتی توسط اتاق بازرگانی ، وزارت خارجه و وزارت بازرگانی  جهت تسهیل امر اخذ روادید و مسافرتهای بین ‌المللی برای مدیران نشر جهت انجام به موقع مراودات بین ‌المللی ،  آموزش مدیران بخش خصوصی و عمومی صنعت نشر در خصوص قواعد داخلی و خارجی کپی ‌رایت ، ساماندهی و قانونمند کردن دستگاه ‌های صدور مجوز نشر کتاب به طریقی که امکان انجام تعهدات بین ‌المللی موسسات نشر قابل پیش ‌بینی باشد و به امری خارج از اراده ایشان منوط نگردد ، دفاع از منافع و حقوق موسسات نشر در خصوص کتاب هایی که قبل از پیوستن به کپی‌ رایت منتشر شده ‌اند، به صورت زمان بندی شده و تدریجی و تعریف نرخ‌ های متناسب با بازار ملی به وسیله مذاکرات دولت با سازمان‌های جهانی مربوطه از دیگر نکات ذکر شده در نا مه ای است که خطاب به دکتر محسن پرویز نوشنته شده است  .

به گزارش مهر ، این نامه به امضای هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران رسیده است .