به گزارش خبرنگار مهر، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فسا ظهر دوشنبه در آیین رونمایی این کتاب با ابراز خرسندی از پدید آورنده این اثر گفت: توجه به آداب و رسوم، خرده فرهنگ ها و جمع آوری آنها از اهمیت به سزایی برخوردار است.
محمدکاظم رحمانی با اشاره به اینکه در گذر زمان اگر به پشتوانه های فرهنگی توجه نشود قطعا گرد و غبار فراموشی به سیمای آن می نشیند افزود: به تدریج نسل های آینده از ماهیت و اصالت فرهنگ اصیل خود مغفول خواهند ماند.
وی ادامه داد: حرکت و تلاش پدید آورنده در این حوزه ستودنی است و نقش بارزآن در حفظ فرهنگ و هویت بخشی آن در حقیقت ارج نهادن به مردم است وبرای همگان ملموس و مشهود است.
در ادامه عسکری زاده بخشدارمنطقه شیبکوه از ظرفیت ها و پستانسیل های موجود در منطقه شیبکوه سخن گفت و افزود: این منطقه با دارابون افراد تحصیل کرده و متخصص در حوزه های مختلف از دیرباز مورد توجه قرار گرفته و متمایز بوده است.
سپس دکتر محمودی استاد دانشگاه شیراز با بر شمردن جایگاه فرهنگ و تأثیر آن در جامعه عنوان کرد: فرهنگ از دو مقوله اندیشه ها ، باورها و آداب و رسوم و رفتارها تشکیل شده است که برای حفظ آن باید از دو شیوه انتقال سینه به سینه و تبدیل آن به اثر مکتوب بهره گرفت.
وی یادآور شد: نویسنده کتاب «آداب و رسوم منطقه شیبکوه» سعی کرده است با تحقیقات میدانی و مصاحبه با افراد مسن و مطلع، به جمع آوری خرده فرهنگها و ظرفیت های تاریخی، باستانی، آداب و رسوم و ... منطقه شیبکوه اقدام نماید و آن را به زیور طبع بیاراید.
در ادامه دکتر ابراهیم محبی به اهمیت ویژگی این اثر فاخر اشاره کرد و در ادامه فرهنگ قاموسی و لغت نامه ای را تشریح نمود.
وی افزود: فرهنگ مانند یک دایره است که دارای مرز است اگر این مرز شکسته شود و آن را برداریم به تدریج فرهنگ ما تحت تأثیر فرهنگ های بیرونی قرار خواهد گرفت و از فرهنگ اصیل خود دور خواهیم ماند.
گفتنی است: در پایان این آیین با هدایا و لوح سپاس از سارا بختیاری نسب نویسنده کتاب«آداب و رسوم منطقه شیبکوه» تجلیل شد.
سارا بختیاری نسب متولد ۱۰ بهمن سال ۱۳۶۵ خورشیدی اصالتا اهل فدشکویه بخش شیبکوه ازتوابع شهرستان فسا است.او پس از پایان دوران دبیرستان به تحصیل در رشته زبان و ادبیات انگلیسی در مقطع لیسانس در دانشگاه شیراز پرداخت. در این دوران متوجه علاقه روز افزون خود به تاریخ و فرهنگ ایران زمین شد. او توانست در کنکور ورودی مقطع فوق لیسانس رشته ایرانشناسی رتبه اول را کسب کرده وبه دانشگاه شهیدبهشتی تهران راه پیداکند.
گرایش و تخصص او در این دوران فرهنگ،آداب و رسوم و میراث بود که در راستای آن پایان نامه خود، آداب و رسوممنطقه شیبکوه فسا را که حاصلش کتاب پیش روست به سرانجام رساند.او سپس برای ادامه تحصیلات خود زبان آلمانی را فرا گرفت و به آلمان مهاجرت کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، سارا بختیاری نسب هماکنون دانشجوی دانشگاه برلین است و علاوه بر فعالیت در حیطه فرهنگ و آداب و رسوم به یادگیری زبان های باستانی و میانه ی ایرانی؛ یعنی زبان اوستایی ،فارسی باستان و پهلوی نزد یکی از بزرگترین دانشمندان این عرصه پروفسور آلبرتو کانترا در دانشگاه برلین مشغول است؛او هم چنین به عنوان همکار علمی در پروژه تحقیقاتی دیجیتال کردن متون اوستایی در بخش ایرانشناسی دانشگاه برلین تحت نظر پروفسور کانترا به فعالیت حرفه ای خود ادامه می دهد.